Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Meg kell bocsátanom, de Jézus...

Meg kell bocsátanom, de Jézus nem bocsát meg. Ez nem képmutatás?

Figyelt kérdés

1. Jézus többször említette negatívan a képmutatókat, nem szerette ezt a tulajdonságot.

2. Jézus a 77-szer is bocsássunk meg egy nap beszédével szerintem arra utalt, hogy mindig meg kell bocsátanunk.

3. Jézus ezt nem teszi, hiszen meg fog ítélni mindenkit, csak azt nem aki teljesítette a feltételeit. Ez már eleve nem feltétel nélküli szeretet, holott ő ezt várja el tőlünk, hogy feltétel nélkül szeressünk, amikor azt mondja, hogy az ellenségeinket is szeressük.

Konklúzió: Jézus olyat vár el, amit ő nem tesz meg. Ez mitől másabb képmutatás, mint az, amit ő utál?

2017. ápr. 22. 06:56
1 2 3 4 5
 31/50 anonim ***** válasza:
Jézus a Bíró, te nem vagy az. Jézusnak van hatalma, hogy az Általa hozott ítéletet végrehajtsa, neked nincs. Szerinted intelligens dolog a feléd közeledő tehervonatot kritizálnod, ahelyett, hogy félreállnál az útjából? Túl azon, hogy a meglátásod meg nem értésen alapul, még ha igazad is lenne, milyen elégtételt nyújthatna neked, hogy jól beolvasol az oroszlánnak, mielőtt felfalna? Ja, Jézusnak sem tudnál többet mondani, mint egy rád támadó oroszlánnak. Mielőtt megszólalnál, kiégne belőled minden erő, ellenállás és önbizalom. Ebben a világban örök érvényű, hogy ha valaki blöfföl a pokerben, készüljön, hogy terítenie kell!
2017. ápr. 22. 11:58
 32/50 anonim ***** válasza:
100%

"Meg kell bocsátanom, de Jézus nem bocsát meg. "

Házi feladat értelmezni ezt a mondatot:

Máté 6.12 És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek

2017. ápr. 22. 11:59
 33/50 imakommandós ***** válasza:
100%

" nem képmutatás szerinted, ha én, a ház ura megkövetelem, hogy töröld meg a lábad, miközben én sem törlöm meg a lábam?"

Nem mert a ház urának nem kell törölgetni mert mindig tiszta a lába. (nincs szüksége bűnbocsánatra)

2017. ápr. 22. 12:01
 34/50 anonim ***** válasza:
Nem koszos a lábam, én tetőtől talpig tiszta vagyok, ahogy a nálam lakók is és csak annyi a kérésem, hogy töröld meg a lábad. Vagy nem jöhetsz be. Nem haragszom én rád, sőt szeretném, ha itt lennél velem, csak töröld meg a lábad. Ha nem teszed, nem jöhetsz be.
2017. ápr. 22. 12:05
 35/50 anonim ***** válasza:

"1. Jézus többször említette negatívan a képmutatókat, nem szerette ezt a tulajdonságot."

Így van.

"2. Jézus a 77-szer is bocsássunk meg egy nap beszédével szerintem arra utalt, hogy mindig meg kell bocsátanunk."

Így van.

"3. Jézus ezt nem teszi, hiszen meg fog ítélni mindenkit, csak azt nem aki teljesítette a feltételeit."

Pont ellenkezőleg. Jézus azokat ítéli meg, akik teljesítették a feltételeit. Ők beléphetnek a Mennyországba. A maradék vagy nem élt hívő életet, vagy egyáltalán nem is hitt Istenben. Ezek után ők miért lépjenek be a Mennyországba? Bűnös lelkű ember miért kerüljön oda? Ha a bűnösöket a bűnük ellenére megjutalmazná, azzal a bűnt jutalmazná. Isten pedig nem a bűnt jutalmazza, hanem a szeretetet, az igazságot, a jó cselekedetet.

"Ez már eleve nem feltétel nélküli szeretet, holott ő ezt várja el tőlünk, hogy feltétel nélkül szeressünk, amikor azt mondja, hogy az ellenségeinket is szeressük."

A szeret mindenkit, a bűnösöket is, de a bűnös tulajdonságot nem szeretheti, hiszen akkor magát a bűnt szeretné. Isten mindent szeret, ami nem a bűntől való. Téged is, de ha van bűnös tulajdonságod, akkor azt nem.

De mivel a képmutató álhívő ismerőseid úgyis most közel 30 értelmetlen zagyva idézetet fognak belinkelni, ezért ezt a hozzászólást úgysem fogja senki elolvasni, te is elsiklasz majd felette, és akkor jöhetnek a jól bevált idézgetések.

2017. ápr. 22. 14:48
 36/50 anonim ***** válasza:

Azokkal a válaszolókkal értek egyet,akik azt írták,hogy Jézus is csak úgy tud megbocsátást adni,ha kérik is. Nyilván én sem fogok tudni megbocsátani egy olyan embernek,aki nem kéri,nem mehetek oda csak úgy hozzá és jelenthetem ki,hogy "megbocsátok",aztán közben visszakézből pofánvág,mert ő amúgy kicsit sem bánta meg és nem érzi,hogy bocsánatot kéne kérnie,ez nonszensz,de ilyen tőlünk sincs elvárva. Isten sem fog nyilván előtte sírva bocsánatért könyörgő embereket elítélni,hanem azokat,akik tényleg a legvégsőkig kitartanak abban,hogy nekik volt igazuk és úgy volt jogos,ahogy ők csinálták.

Megvan ennek a sorrendje,előbb a bocsánatkérés,aztán a megbocsátás,mint ahogy azt sem tudod mondani valakinek,hogy "szívesen" ha nem előzte meg az a szó,hogy "köszi". :)

2017. ápr. 22. 15:03
 37/50 anonim ***** válasza:
A másik meg az,hogy Jézus elvégezte a feladat nehezebb részét,úgymond a piszkos munkát,nekünk csak bocsánatot kell kérni,ez ilyen nehéz lenne? Akinek már ez is ennyire nehezére esik,holott minden más adott,az akkor ne sírjon,hogy miért nem bocsátanak meg neki,van szája az embernek,csak kérni kéne,de még ezt is a másiktól várjuk.
2017. ápr. 22. 15:06
 38/50 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

A tudatlanság konklúziója baromság.Ilyeneket írtál.

Jézus isteni szeretete megakadályozza abban,hogy bárkire ráerőszakolja kegyelmét,megbocsájtását,akik azt nem igényelik,vagy nem hisznek abban.

Az ítélet arról szól,hogy akik megvetik az éltető lehelet forrását,és lénye lényegét,a szeretet törvényét,azoktól visszavonja éltető leheletét.Hopp,nincs többé élő lélek,csak por,és hamu.

2017. ápr. 22. 18:09
 39/50 A kérdező kommentje:
Merete! Ha valaki tőlem nem kéri a bocsánatomat, sőt, még neki áll feljebb, azt felrughatom? komolyan kérdezem.
2017. ápr. 22. 22:05
 40/50 anonim ***** válasza:
Nem. Miért van ekkora harag a szívedben? Te vétkeztél mások iránt, amiért neked kell meg bocsánatot kérned? Ha igen, akkor miért neked áll feljebb?
2017. ápr. 22. 22:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!