Milyen az eletetekben Isten, ill. Satan?
Nem igeszakaszokra lennek kivancsi, hanem arra, hogy az eddigi elettapasztalataitok alapjan, milyennek ismertetek meg oket?
Tudom van aki egybol rairna h hat en a satant nem szeretnem megismerni blablabla, valoszinuleg az ilyen nem erti a kerdesem, az ilyentol nem is varok valaszt.
Jófejek. Ha Isten mindenható és abszolút jó, hogyan teremthetett volna egy olyan gonosz teremtényt, mint a Sátán?
Inkább arról van szó, hogy a Sátán felvállalta a kísértő szerepét, hogy az ember tudjon Isten akarata ellen cselekedni, és így megismerje a jót és rosszat. Vagyis ma éljük a teremtés hetedik napját, amikor már Isten pihen (különben mit jelent, hogy megpihen - elfáradt a mindenható? :)) Nekem Isten személyre szabottan harmadik új szövetséget kínál, ami nyitott más gondolkodásra, vallásra, elfogadásra, nem a "kell", "szabad" és "tilos" kategóriákra épít, hanem az érdemes és nem érdemesre, amit minden helyzetben saját belátás alapján lehet mérlegelni. Egyszerű eszme: mindent elfogadok olyannak, amilyen, és hagyom, hogy aszerint létezzen, kivéve ami engem nem fogad el olyannak, amilyen vagyok.
Engem Isten a türelemre tanított meg. Nem egyszer előfordult, hogy pörögtem egy problémán, nem tudtam megoldani, kétségbe voltam esve. Az ima segített, hogy megnyugodjak, ne csak a problémára koncentráljak, tettem tovább a dolgom. A probléma szinte észrevétlenül megoldódott. De azt is tapasztaltam már, ha kellett, hírtelen, azonnali segítséget kaptam. Ez főleg akkor, ha anyagi nehézségeim támadtak.
Ami Sátánt illeti, én úgy érzem, tapasztalom, hogy nagyon jól ismeri a gyengeségeimet. Kegyetlen. Addig támad a gyenge pontomon, még azt meg nem erősítem. Segít a jó önismetet a védekezésben. Egy biztos, Sátánban semmi 'jófejség' nincsen. Sem lojalitás. Még a saját hívei iránt sem. Tönkre akarja tenni az embert.
"Éles ésszel, fürge géppel ás, fúr, termel
Az egész Föld, rajta minden élő a lábai előtt hever
Istent, Sátánt kreált a saját tulajdonságaiból
Történetünk az emberről szól"
H.T. Ember-Ember
az emberek teremtik az "isteneket" nem az "istenek" az embereket ezt sose feledd el
"az emberek teremtik az "isteneket" "
Annyi eszed sincs, hogy tudd, hogy ebben az esetben olyat talált volna ki magának a kereszténység, akinek a törvényeit önmagához igazítja. Blablabla. Hülyeségből jeles.
"az emberek teremtik az "isteneket" nem az "istenek" az embereket ezt sose feledd el"+
Zseniális. ÉS akit "teremtettek" az meg nem lehet isten. Paradoxont mondtál...
Kérdésre:
Jézus (Isten) olyan, mint ahogyan a Biblia leírja. Jóságos, mindenkinek megadja a bölcsességet, ha kérjük. Ha hitben járok, szépen simul ki előttem minden út, csak szolgálni kell Jézust a szeretet törvénye szerint. Viszont nem a saját elképzeléseink alapján cselekszik, hanem a maga csodálatos, előre kideríthetetlen módján
Szia!
Most hirtelen csak annyi jut eszembe, hogy ékezetes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!