Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért az Iszlám a világ...

Miért az Iszlám a világ legjobban terjedő vallása?

Figyelt kérdés
Nagyon fontos, hogy a kérdésben kizárólag az eredeti Európaiak, és Amerikaiak nagy mennyiségű, Iszlámba való megtéréséről érdeklődök, és nem a bevándorlókról!!!
2010. máj. 14. 10:30
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:

Az iszlámba való megtérés nem feltétlen annyira nagy arányú, az iszlám terjedését Európában és Amerikában egyrészt a bevándorlók másrészt a már bevándoroltaknak a helyieknél sokkal nagyobb szaporulata adja.

Nem a hittérítés miatt a legjobban terjedő vallás, legalábbis Európában és Amerikában biztosan nem

2010. máj. 14. 10:37
 2/25 A kérdező kommentje:

Egy muzulmán bevándorló az muzulmánnak született! Vagyis attól, hogy egyik kontinensről a másikra költözik, még nem fogja megnövelni a muzulmánok számát!

Ezért hívtam fel külön a figyelmét minden kedves válaszolónak arra, hogy nem a bevándorlókkal kapcsolatosan teszem fel a kérdésem!!! Hisz nem ők növelik a muzulmánok számát, hanem azok akik betérnek az Iszlámban!

Egy vallás nem úgy terjed, hogy az eredeti hívők egyik helyről a másikra költöznek(ettől az összetétel még ugyan az marad), hanem úgy hogyha egyre újabbak, és újabbak térnek be abba a vallásba!!!

És én erről kérdezek!!! Hogy miért az Iszlám terjed a legnagyobb mértékben az európaiak, és amerikaiak körében???

2010. máj. 14. 11:33
 3/25 anonim ***** válasza:

Két kérdést teszel fel egyszerre:

- Összességében miért nő a világon muszlimok száma a többiekkel szembe? Erre a válasz, hogy leginkább azért, mert muszlimok sokkal szaporábbak, mint mondjuk a keresztények, és muszlimok gyerekei is muszlimok lesznek. Nem a térítés miatt nő így, hanem egyszerűen gyorsabban szaporodnak.

- Amerikában és Európában miért nő a muszlimok aránya? Itt se a hittérítés az elsődleges, hanem a bevándorlók, és megint a már bevándoroltak gyorsabb szaporulata a helyiekkel szemben.

2010. máj. 14. 12:00
 4/25 anonim ***** válasza:

Nos, szomorú dolog, de az erőszaknak is szerepe van az iszlám terjedésében - vagy mondjuk inkább úgy, abban, hogy nem csökken.

Az iszlám nem engedi csakúgy, hogy "kilépj", szigorú törvényei vannak, és elég durva módon próbálnak meg hiteden tartani... sok iszlámnak egyszerűen nincs más választása.

Pl. egy iszlám országban nagy esélye van, hogy megköveznének, ha csak kijelentenéd, hogy kételkedni mersz.

2010. máj. 14. 12:08
 5/25 anonim ***** válasza:
40%

A Biblia megjósolta, hogy az utolsó időkben alig lesz igaz hívő:

Lk 18,8 - Mondom nektek, hamarosan igazságot szolgáltat nekik. Csak az a kérdés, hogy amikor az Emberfia eljön, talál-e hitet a földön?

Ez látszik is, hiszen manapság már szinte mindenki vagy ateista, vagy szektás, vagy mindenféle ökörségekbe hisz.

2010. máj. 14. 12:28
 6/25 A kérdező kommentje:

Én kizárólagosan, és nyomatékosan csak arról a jelenségről érdeklődök, hogy mért van az, hogy eredeti keresztény, Európaiak, és Amerikaiak körében jobban terjed az Iszlám mint bármilyen más vallás!!! Tehát mért van az, hogy tőzsgyökeres európaiak, és amerikaiak, szakítanak keresztény, és nyugati kúltúrájukkal, és belépnek az Iszlámba! És ez sokkal magasabb tendenciában figyelhető meg, mint az, hogy mondjuk visszanyúljanak keresztény múltjukhoz, vagy más szektákba, vallásokba lépjenek be!!!

Én csakis kizárólag felőlük kérdezek!!!

2010. máj. 14. 12:30
 7/25 anonim ***** válasza:
39%
Nagyon sajnálom ezeket a sok hozzá nem értő írásokat.Miért? Azért mert nyilvánvaló és alapvető tiltásokból és engedelmességekből állnak.Nem szobrokhoz imádkozunk(bálványimádás),és nem kell elmenni bárhová is hogy imádkozz Istenhez.Nem megyünk el papokhoz,hogy elmondjuk a bűneinket,hisz egy olyan ember mint én v.,te hogy is oldhatna fel téged bűneid alól.Könyörgöm egy kis logika azért legyen.Az alkohol minden mértéke amit fogyasztásra szánná tiltott.És senkinek sem a vére!Istennek nincs fia,hogy is lehetne.Ha Istennek fia lenne,olyan személy lenne mint te és én.Hogy kendőt kell hordani?de nem kötelező!!!A kendő olyan mint keresztényeknél a kereszt a nyakban,látható és felismerhető milyen vallású vagy.Elvannak nyomva a nők?A hülyeség felsőfoka.rengeteg muzulmán országokban jártam,hát...lennék a helyükben.Az a kényelem amit megkapnak hagy ne mondjam.Azért nem szeretjük Őket mert takarják magukat.Én sem szeretném ha lányom 10-en x éves korában x fiúval lenne.stb,stb.Meg még sorolhatnám az alapvető dolgokat,hogy miért ez a vallás terjed a legjobban.A következő kommentekhez is megküldöm a választ,aki ezért ír.Mártírság=felrobbantja magát!-Az iszlám minden ilyet ill.ezzel kapcsolatos gondolat menetet is tilt amiben ártatlan nők ,gyerekek,emberek azért hallnak meg,mert egy merénylő felrobbantja magát.természetesen,mint persze minden más vallásban itt is vannak szélsőséges iszlamisták,akik elferdítik a vallás már amúgy is egyértelmű leírásait.Hamdulle,hogy terjed az iszlám,a maga igazságos értelmében.van a you-tubon egy statisztikai felmérés amit az amerikaiak vizsgáltak ki 2001-ben,amiben sok híres tudós is részt vett. YOU_TUBE Muslim Demographics ÉG ANNAK IS ÉRDEMES MEGNÉZNI AKIK NEM ÉRTENEK SEM ARABUL SEM ANGOLUL?MIVEL GRAFIKÁKKAL ELMAGYARÁZZA MIRŐL IS VAN SZÓ.NAGYON ÉRDEKES.Ja és a meglepő mégegyszer 2001-ben vizsgálták ki és nem akár kik,és mi is volt és van is 2001 után?
2010. máj. 14. 12:47
 8/25 A kérdező kommentje:

Az előzőnek!

Sajnos azért nem tudom teljesen elfogadni a válaszod, mert a youtob-on feltüntetett videó-is a bevándorlókról szól!!!

2010. máj. 14. 13:13
 9/25 anonim ***** válasza:
0%

Mert eléggé sok állam van az Arabok kezében ...Afrikának eggyes részei...akkor ott van szaud arábia stb...vagyis eléggé nagy területeket tudhatnak magukévá..nagy hatalmuk van...még az Amerikaiakat is lenyomják...

szerintem nagyábból ennyi :)

18/L

2010. máj. 14. 19:23
 10/25 anonim ***** válasza:
29%
Olvasd el a Koránt, amely Allah szava és Mohammednek küldött le Gábriel közvetítésével. Érthetőbb mint a Biblia, nincsenek benne ferdítések, kihúzások és mellébeszélések. Történelmi leírásnak is felfogható, utat mutat a jővő felé, amelyet a technikánk fejlődése is alátámaszt. Ezen túlmenően a vallás nem esett szét, mint a kersztény vallás, ezért hihető és egyre több követője akad.
2010. máj. 14. 21:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!