Miért az Iszlám a világ legjobban terjedő vallása?
Az iszlámba való megtérés nem feltétlen annyira nagy arányú, az iszlám terjedését Európában és Amerikában egyrészt a bevándorlók másrészt a már bevándoroltaknak a helyieknél sokkal nagyobb szaporulata adja.
Nem a hittérítés miatt a legjobban terjedő vallás, legalábbis Európában és Amerikában biztosan nem
Egy muzulmán bevándorló az muzulmánnak született! Vagyis attól, hogy egyik kontinensről a másikra költözik, még nem fogja megnövelni a muzulmánok számát!
Ezért hívtam fel külön a figyelmét minden kedves válaszolónak arra, hogy nem a bevándorlókkal kapcsolatosan teszem fel a kérdésem!!! Hisz nem ők növelik a muzulmánok számát, hanem azok akik betérnek az Iszlámban!
Egy vallás nem úgy terjed, hogy az eredeti hívők egyik helyről a másikra költöznek(ettől az összetétel még ugyan az marad), hanem úgy hogyha egyre újabbak, és újabbak térnek be abba a vallásba!!!
És én erről kérdezek!!! Hogy miért az Iszlám terjed a legnagyobb mértékben az európaiak, és amerikaiak körében???
Két kérdést teszel fel egyszerre:
- Összességében miért nő a világon muszlimok száma a többiekkel szembe? Erre a válasz, hogy leginkább azért, mert muszlimok sokkal szaporábbak, mint mondjuk a keresztények, és muszlimok gyerekei is muszlimok lesznek. Nem a térítés miatt nő így, hanem egyszerűen gyorsabban szaporodnak.
- Amerikában és Európában miért nő a muszlimok aránya? Itt se a hittérítés az elsődleges, hanem a bevándorlók, és megint a már bevándoroltak gyorsabb szaporulata a helyiekkel szemben.
Nos, szomorú dolog, de az erőszaknak is szerepe van az iszlám terjedésében - vagy mondjuk inkább úgy, abban, hogy nem csökken.
Az iszlám nem engedi csakúgy, hogy "kilépj", szigorú törvényei vannak, és elég durva módon próbálnak meg hiteden tartani... sok iszlámnak egyszerűen nincs más választása.
Pl. egy iszlám országban nagy esélye van, hogy megköveznének, ha csak kijelentenéd, hogy kételkedni mersz.
A Biblia megjósolta, hogy az utolsó időkben alig lesz igaz hívő:
Lk 18,8 - Mondom nektek, hamarosan igazságot szolgáltat nekik. Csak az a kérdés, hogy amikor az Emberfia eljön, talál-e hitet a földön?
Ez látszik is, hiszen manapság már szinte mindenki vagy ateista, vagy szektás, vagy mindenféle ökörségekbe hisz.
Én kizárólagosan, és nyomatékosan csak arról a jelenségről érdeklődök, hogy mért van az, hogy eredeti keresztény, Európaiak, és Amerikaiak körében jobban terjed az Iszlám mint bármilyen más vallás!!! Tehát mért van az, hogy tőzsgyökeres európaiak, és amerikaiak, szakítanak keresztény, és nyugati kúltúrájukkal, és belépnek az Iszlámba! És ez sokkal magasabb tendenciában figyelhető meg, mint az, hogy mondjuk visszanyúljanak keresztény múltjukhoz, vagy más szektákba, vallásokba lépjenek be!!!
Én csakis kizárólag felőlük kérdezek!!!
Az előzőnek!
Sajnos azért nem tudom teljesen elfogadni a válaszod, mert a youtob-on feltüntetett videó-is a bevándorlókról szól!!!
Mert eléggé sok állam van az Arabok kezében ...Afrikának eggyes részei...akkor ott van szaud arábia stb...vagyis eléggé nagy területeket tudhatnak magukévá..nagy hatalmuk van...még az Amerikaiakat is lenyomják...
szerintem nagyábból ennyi :)
18/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!