Ugye, ma megtartjátok a böjtöt? Nagypéntek van.
Ma húst egyáltalán nem szabad enni,még kóstolás céljából sem,még egy falatot sem. Halat szabad. Háromszor szabad enni,és csak egyszer szabad jóllakni. Egyetlen korty ital,ami nem víz,már étkezésnek számít,tehát étkezések között csak vizet szabad inni,az evésekhez lehet mást is. Ezek a szabályok a 18 és 60 év közöttiekre vonatkoznak,de a súlyos betegekre nem.
A 18 év alattiak és 60 év felettiek húst és alkoholt ne fogyasszanak ma.
Alkoholt ma egyáltalán nem szabad inni. Éjféltől éjfélig tartanak ezek a böjti szabályok.
Ma halt meg értünk Jézus Krisztus,Isten Fia,délután háromkor. Ezzel megváltott minket a lelki,örök haláltól. Megköszönjük neki ezzel is,és tiszteletet is adunk,mert maga az Isten Fia halt meg.
Súlyzós edzést végzek idestova 7 éve, ugyan megvagyok keresztelve de nálunk nem szokás senkinek sem böjtölni, az öregek csinálják csak, én ilyenkor tudok rendesen enni mert nem kell dolgozni.
24F
Mindenki maga dönti el, hogy böjtöl vagy sem. Nem hinném hogy kötelező.
Én személy szerint kolbásszal indítottam a reggelt de eszembe se jutott milyen nap van ma. De ha tudom is, akkor is azt eszek amit akarok.
Az ilyeneknek mint Te zárt osztályon lenne a helyük :)
De, hogy a kérdésre válaszoljak: egy kolbász volt a reggelim, szóval... :D
Pont ugyanolyan ez a péntek mint bármely másik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!