Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hit és lombik program?

Hit és lombik program?

Figyelt kérdés

Hiszek Istenben. Hiszem, hogy az Ő akarata, hogy ezt az utat járjuk, és fejlődjünk általa. Csak lombikkal lehet gyermekünk. Nyilván mindent meg fogunk tenni ezért; de érdekel, hogy szerintetek összefér-e a mesterséges megtermékenyítés és a vallás?

Én úgy gonolom, hogy ha megtapad(nak) a kis embrióink, az is Isten akarata. Az orvosok ráhatása azzal véget ér, hogy a méhembe helyezik Őket. A többi már Isten akarata szerint történik...

Mi a véleményetek?

2017. ápr. 12. 13:52
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

szerintem nem fér össze, mert mesterségesen meleszóltok a fogantatásba

plussz a lombikprogramban nem egy-két embrió termékenyül meg, hanem több, akinek később halál a sorsa.

szerintem ez kissé "istenjátszás"

DE! én senkit nem ítélek el, ha mesterséges megtermékenyítéshez folyamodik, lehet, hogy én is ezt választanám elkeseredettségemben, ha nem lehetne gyerekem

De azért azt sem szabad elfelejteni, hogy rengeteg árva gyerek szorul családra. lehet, hogy Istennek az a terve a meddőségetekkel, hogy ti adjatok otthont és szerető családot egy ilyen árvának.

2017. ápr. 12. 14:02
 2/12 anonim ***** válasza:
Gyógyszert adnak, ami segíti a megmaradásukat.
2017. ápr. 12. 14:04
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Valahogy úgy gondolom én is, ahogy az első. De nem foglalok állást.
2017. ápr. 12. 14:12
 4/12 anonim ***** válasza:
0%

Nálunk ez a hivatalos álláspont:

[link]

Tudom, hogy másnak ez nem irányadó, csak érdekességképpen linkeltem be. Van benne pár jó kérdés, amit érdemes átgondolni.

2017. ápr. 12. 14:38
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Isten nincs a tudomány ellen, hisz Ő találta ki:)

Saját petesejt, saját sperma, nincs ezzel semmi gond. Szerintem Isten áldását adja. Ettől még Jézuséi vagytok, és hitben jártok a megszentelődés útján, nem?

Szóval ez a véleményem, hogy ezzel semmi baj nincs, de tévedhetek!

2017. ápr. 12. 16:23
 6/12 anonim ***** válasza:
Mi is egy hivő házaspár vagyunk, és sajnos nekünk sem lehet gyerekünk lombik nélkül...nekünk is nagy dilemmát okoz a dolog, de valahogy mi is próbáljuk úgy felfogni, ahogy te írtad, hogy Isten akarata, hogy megtermékenyülnek-e vagy megtapadnak-e az embriók vagy nem...
2017. ápr. 12. 18:02
 7/12 anonim ***** válasza:
Mi lesz azokkal az életekkel, akik már nem kellenek?
2017. ápr. 12. 19:24
 8/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Nálunk nincs olyan, hogy 'nem kellenek'. Csak olyan van, hogy nem maradtak sajnos velünk...

Nem hagyunk bent fagyasztott embriót. A kiindulás nálunk eredetileg is az volt, hogy akik elindultak felénk, azoknak mi mind lehetőséget adunk az életre Isten nevében... Nagy családot szeretnénk.

2017. ápr. 12. 19:43
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Akkor itt nincs is kérdés :) legyen akaratotok szerint!
2017. ápr. 12. 20:44
 10/12 anonim ***** válasza:
58%

Az a véleményem, hogy imádkozzatok és bízzátok a Jóistenre.

Amiben békességet találtok, az lesz a jó.

Ha szerintetek helyes, akkor tegyétek, ha úgy érzitek, nem ez lenne az útatok, akkor ne csináljátok, mert mindig bűntudatotok lenne, és úgy nehéz gyereket nevelni.

Személy szerint az a véleményem, hogy a mesterséges megtermékenyítés segítség és nagy öröm forrása, ha sikerül.

És sajna nagy anyagi-lelki tortúra, áldozat, ha nem. Akár a kapcsolat is rámehet, az injekciók által kiváltott hangulatingadozások stb miatt.

Aztán ott van az is, hogy a meddőség lelki oka vajon kezelve vannak-e? érdemes lelkigondozásra is elmenni, és a fájó gyerekkori élményeket elsíratni, és lelki gyógyulni, még mielőtt jön a baba...

Egyszerű beszélgetős terápiára gondoltam!

Semmi ezoterikus dologra (agykontroll, családállítás, jósnő, kineziologus, jóga stb), mert az nem hogy használna, de még nagyobb lelki gubancot okozna!

Mesterséges megtermékenyítés. A Melbourne-i Egyetem kutatóinak adatai szerint a mesterséges úton teherbe esett nőknél négyszer nagyobb az esély a szülés utáni depresszió kialakulására. Miért? A szakemberek szerint azok, akiknek a mesterséges megtermékenyítést kell választaniuk, gyakran túlidealizálják a szülőséget, viszont lelkiekben nem készülnek fel annyira a baba születése utáni valóságra. Nekik ajánlatos sokat beszélgetni más anyukákkal, hogy tudatosodjon bennük, az első hetek „megpróbáltatásai” normálisak, nem hiába mentek át annyi mindenen azért, hogy saját gyermekük lehessen.

Hát ezeket gondolom én. Oka van, ha egy baba kicsit később jön. Időt kell hagyni a valós felkészülésre.

A "meghalt" többi megtermékenyített sejtről meg azt gondolom, hogy egy nő életében így is úgy is van spontán vetélés, amiről nem is tudunk és csak a legerősebb marad meg. Ha valamiért nem tapadtak meg, annak oka van (lehet h betegek lettek volna). A többit meg oda lehet adni másoknak is.

2017. ápr. 12. 22:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!