Ha a világegyetem 13,82 milliárd éves, akkor mikor éltek Ádám és Éva?
Fizikából tanultunk ugye a fénysebességről: ha felnézünk a csillagos égre, nem a csillagok jelen állapotát látjuk, hanem a múltjukat.
Viszont ha a világegyetem kora 13,82 milliárd év, akkor a csillagok halála és születése csak Ádám és Éva bűnbeesése után következhetett be. Ezek szerint Ádám és Éva 13,82 milliárd évvel ezelőtt éltek???
Tisztelt #10-es válaszadó.
Nevezhető "Istennek".
- Ha már Istent belevontad.
Legyen.
Ádám és Éva.
A teremtés szimbóluma.
Az-az a duplikátum.
Két pólusú világ.
A világ nem kétpólusú.
Hanem végtelenül sok pólusú.
Ez megdöbbentően hat.
Mondjuk úgy, hogy az emberi tudáshoz képest: FÉLELMETES.
Pl. arra ébreszt rá, hogy az ember tudása ...
inkább nem írnám le, mert modern máglyára küldenél.
Vannak emberek, akik nem játszadoznak kérdéseken.
Mert nincsenek szándékaik, hogy átverjenek bárkit is.
Sok sikert, hogy találkozz velük.
Biztos vagyok, hogy igazi választ fogsz kapni.
Második troll kérdés. Túl sok ateista blogot olvastok, ahelyett, hogy utánanéznétek a dolgoknak és gondolkodnátok
"Viszont ha a világegyetem kora 13,82 milliárd év,"
Materialista kényszerfeltételezés
Az evolúció nem tény, hanem elmélet. A csillagok kora gém tény, hanem igazodás az evolúció feltételezéhez.
A tudósok mai napig nem értenek egyet a különböző elképzelésekben, mivel csak feltételezés, és nem tény. Ezeknek tudatában mi a kérdésed?
Most mire irányul a kérdés? Hogy a tudományos magyarázat és a bibliai beszámoló között van némi ellentmondás? Nos hát valóban van egy csöppnyi.
Mivel azonban Istennel minden megmagyarázható, ezért tulajdonképpen a szó szerinti beszámoló is éppenséggel elképzelhető. Isten ha akarja, úgy is megteremtheti a világegyetemet, hogy idősebbnek nézzen ki, mint a valóság. Semmiből sem tart neki több millió évesnek tűnő haldokló csillagokat felvágni az égre, úgy hogy a fényük már eleve itt legyen. Persze jogosan merül fel a kérdés: vajon miért csinálta ezt? Hogy a tudomány fejlődésével nehezebb legyen hinni a Bibliában?
Én személy szerint nem gondom, hogy a bibliai teremtéstörténet szó szerinti tudományos értékű beszámoló. Nem nagyon tartom valószínűnek Ádám-Éva esetét a beszélő kígyóval. De mégis hiszek a Biblia lényegi igazságában: a teremtő Istenben, a teremtés alapvető jóságában, az ember istenképiségében, s persze a bűnbeesésében, amely megrontotta a kezdeti harmóniát.
"Az evolúció nem tény, hanem elmélet."
Tudományos elmélet = többszörösen visszaigazolt modell, amely leírja a világunk működésének egyik aspektusát, és aminek semmilyen megfigyelés vagy kísérlet nem mondott ellent
A csillagok korának meg semmi köze az evolúcióhoz, ez utóbbi csak az élővilág változásait írja le, semmi mást.
"A csillagok korának meg semmi köze az evolúcióhoz, ez utóbbi csak az élővilág változásait írja le, semmi mást."
Na akkor húzzuk ki a fejünket a homokból és olvassunk:
Milyen érdekes, hogy a bukott Miller kísérlettel bizonyítanak:)
Kémiai evolúció, abiogenezis, élővilág evolúciója. élővilág evolúciója:
1. Mikroevolúció: teremtett génállománnyal családon belüli variáció, faj és alfaj képződés, új információ létrejötte nélkül
2. Makroevolúció: esti mese
Nincs olyan hogy mikro- vagy makroevolúció, evolúció van, és a fajképződés, szétválás nemzetségekre, családokra, rendekre ugyanaz a folyamat.
Ez olyan, mintha kijelentenéd hogy 100 méteres séta az mikrogyaloglás, de 101-től felfelé már makrogyaloglás és olyan nem létezik, mert te olyat még nem láttál. Erre mutatnak valakit aki 150 métert sétál egyhuzamban, onnantól persze a 150 is automatikusan mikrogyaloglássá minősül, és 150 méter felett ugyanúgy kardoskodsz mellette hogy onnantól már csakazértis makrogyaloglás, és akkor se létezik!
Kedves Kérdező!
A csillagok nem élőlények, tehát nem is halhatnak meg (legfeljebb átvitt értelemben).
A bűnbeesés pedig csak az emberek haláláért felelős, az állatok valószínűleg kezdettől halandóak voltak. Ezért, mikor Isten figyelmeztette Ádámot és Évát, hogy meghalnak, ha vétkeznek, akkor ők tudhatták, miről van szó.
A világegyetem nem ennyi éves, hanem ilyen messzire látunk benne a mai eszközeinkkel. És onnan a fény ennyi idő alatt ér ide.
Ha már így kívánod meghatározni, a helyes kijelentés: a világegyetem legalább 13,82 milliárd éves...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!