Elképzelhetőnek tartjátok-e hogy Magyarországon egyházilag (kereszténység) összeadnak majd homoszexuális párokat?
:D
Persze, majd ha a munkában megfáradt cigány lesegíti a Miskolc-Pécs mágnesvasútról a tisztességes politikusok tárgyalására utazó jól fizetett alsóosztálybeli asztalost.
:D
Én el tudom képzelni, hogy a katolikus egyház engedni fogja. Nem az első eset, mikor liberális elveket vallanak
"Remélem soha nem következik be és ezt a bohóckodást is be títják végre (a felvonulást)."
Sajnos idén is lesz 10 napos ratyifesztivál, felvonulással
@msfifa2: végre egy értelmes álláspont.
Ahogy a "melegeket" nem kényszeríti senki arra, hogy lépjenek be egy egyházba és annak előírásai szerint éljenek, úgy az egyházakat sem kellene arra kényszeríteni, hogy olyanoknak szolgáltassák az áldást, akikhez semmi közük.
A szekuláris állam nem arról szól, hogy az államhatalom irányítja egy egyház belső működését.
"Megjegyzem: a melegfelvonulás betiltása ugyanúgy alkotmányellenes lenne."
De miét pont az andrássy uton kell, megbénitva ezzel az egész vársot? miért nem lehet egy mellékuccában?
Ne becsüld alá az emberi kreativitást, inkább olvass egy kis scifit. :)
Hordott már ki terhesség utolsó szakaszát hasfalban férfi is. Ezen kívül ott vannak a lombik programok. A mesterséges méh is fejlesztés alatt. Ám minden további nélkül elméletileg átültethető minden szükséges alkatrész más emberbe, a hormonkészítmények meg ismertek, ma is használják sokan. Netán a fiú és a lányhomik szerveket csereberélnek legfeljebb, s onnantól kezdve ki tudja, mi lesz.
Nyilván nem jelenidőben persze, de a jövőben bármit el tudok képzelni, úgy ezzel a kérdéskörrel az egyházak merőben új helyzet elé kerülnek majd.
Ma még az orvosok zömmel valamit ki/lelevágni, meg összevarrni képesek, ám idővel ez is megváltozik. Jönnek pl. a 3D nyomtatott pótszervek, őssejtekből célnövesztett dolgok, stb.. De az is lehet pl., hogy egyszerű génterápiával teljes ivarváltás lesz elérhető, ami a homoszexuálisok legfőbb vágya volna. Azzá válhat, ami egész életében szeretett volna lenni.
Ez esetben a homoszexualitás egyszerűen elveszti jelentőségét, hiszen sokkal jobb eredményt ad a nemi identitáshoz a test teljes értékű biológiai hozzáigazítása.
Talán egyszer a klónozás és a testcsere kérdése is megoldódik. Attól kezdve meg teljesen jelentéktelenné válik a a nemi kérdéskör. Lehet, hogy 100 évente, vagy testenként megcserélik nemüket az emberek, vagy éppen nem nélküli, "lélektartály-emberek" lesznek a jövőben - ki tudja? :)
Azt, hogy az állam kényszerítse őket, (úgy értem, elszigetelt liberális politikusok kilobbiznák) nehezen hiszem. Itt a kényszert a megváltozott társadalom fogja jelenteni, ami az államhoz képest lényegesen erősebb nyomást tud gyakorolni és ahogy írtam fentebb, ez a kérdés csupán most kérdés. A jövőben ha az emberiség fennmarad, a probléma úgyis megoldja önmagát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!