Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » "Tisztasági"avagy ártatlansági...

"Tisztasági"avagy ártatlansági kérdés. Vélemény?

Figyelt kérdés

Ismerkedem egy lelkésszel. Eddig nem igazán beszéltünk intim dolgokról, de nemrég szóba jött. Ő hozta szóba. Olyan értelemben, hogy megemlítette, nem minden keresztény tartja fontosnak a "tisztaságot", ártatlanságot, meg sokan belemennek mindenféle helytelen dolgokba.

Én kereszténynek tartom magam, viszont már nem vagyok ártatlan. Fiatal voltam, nem volt jó döntés tudom, élvezet sem volt benne, de már 4 éve nem voltam férfival, és ez rajtam múlott, mert lehetőségem lett volna rá.

Mivel mint írtam nem beszélünk csak általánosságban ezekről a dolgokról, még nem tudja, hogy nem vagyok az. Bár azt tudja, hogy volt egy komoly kapcsolatom.

Amúgy ő is ivott, bulizott, mielőtt megtért volna. Mármint tinédzserként.

Szerintetek ez lehet gond? Mert amúgy minden nagyon jó.

2017. ápr. 5. 16:16
 1/7 anonim ***** válasza:
Ha keresztény vagy, akkor kérdezd erről Istent és ha ő szeretné, hogy együtt legyetek, akkor biztos, hogy olyan a férfi, hogy nem fog azonnal faképnél hagyni.
2017. ápr. 5. 16:21
 2/7 anonim ***** válasza:
beszéljétek meg, a lényeg, hogy nyílt lapokkal játsz, de nem hinném, hogy ez gondot okozna a további kapcsolatotokban, a mostani hozzáállásod számít, nem az, hogy mi volt több éve
2017. ápr. 5. 17:08
 3/7 anonim ***** válasza:
Szerintem az számít hogy most milyen vagy és hogy megismerjétek egymást. Nem az hogy mi volt régen mert hibát mindenki követ el. Csak őszintén beszéljétek meg egymással.
2017. ápr. 5. 20:56
 4/7 anonim ***** válasza:
Semmit nem számít a korábbi bűn, ha Jézus vére megtisztított. Házasodjatok össze és ne vétkezzetek többet. Maradjatok Jézusban, a parancsaiban. Haladjatok a megszentelődés útján. Ennyi
2017. ápr. 6. 10:03
 5/7 Kiss Éva Judit ***** válasza:

A kérdésed nagyon egyedi. Szerinted van olyan ember, aki belelát a kedvesed fejébe? Ugyanis csak ő tudná megmondani, hogy "ez gond vagy sem"

Előttem szólók között volt olyan aki a kommunikációt javasolta. Én is ezt mondanám a legjobbnak. Mielőtt belemész a kapcsolatba még jobban, kérdezd meg, nehogy ő legyen a következő "komoly" kapcsolatod.

Sajnos nagy csapda lehet, hogy az ismerkedés lerövidült, és zutty az ágyban kötnek ki az emberek. Persze jó a szex, de a csalódás, az elhasználtság érzése, ha abba marad a kapcsolat, nagyon rossz.

Ha ő lelkész lett, akkor pontosan tudja, hogy nekünk keresztényeknek - a szó jelentése krisztuskövető - Jézus példáit kell követni. Ő képes volt meghalni a bűnös emberért, mert reményt látott bennünk, hogy lesznek olyanok az elkövetett bűneink ellenére, akik megértik mi az istenfélelem.

Az istenfélelem egyenelő azzal, hogy félek hogy nehogy megbántsam Őt. Mivel Ő tiltja a paráznaságot, így a legjobb, ha az ismerkedési szakaszban nem töltötök kettesben időt, ha valóban krisztuskövetően szeretnétek élni. Nem könnyű! Mi több, kifejezetten nehéz. De kinek akarsz tetszeni Istennek, vagy ennek a világnak, ahol a szex jár neked. :-/ Jár, persze, a házassággal együtt. Csak a házassággal együtt. Abban az esetben viszont, ha játszol a tűzzel úgyis megégeted magad, és lehet, hogy sajnálni fogod. :-/

2017. ápr. 6. 18:24
 6/7 A kérdező kommentje:

Utolsó kommentelő

Én őt nem szeretném rávenni arra, hogy majd legyen valami "olyan" köztünk. A kérdés sem erre vonatkozik. Csak nem tudom, hogy mit gondol arról, hogy én már nem vagyok ártatlan. Persze abban teljesen igazad van, hogy erre csak ő tud választ adni nekem. Igazából az sem 100%, hogy ő ártatlan. De ahogy beszélt erről, esélyes,hogy még az. Én ilyesmire viszont konkrétan nem mernék rákérdezni.

Hmm... Akkor igazából mi fér bele egy keresztény párkapcsolatba szerintetek?

2017. ápr. 6. 18:36
 7/7 Kiss Éva Judit ***** válasza:
100%

szia

Távol állt tőlem ilyen érzést kelteni! Kérlek bocsáss meg ha ilyen félreérthetően fogalmaztam.

„Mindaz, aki kitartóan néz asszonyra, hogy szenvedélyre gyúljon iránta, már házasságtörést követett el vele szívében” (Máté 5:28).

Azt gondolom, hogy ez az alapelv mindent elmond. Semmi olyant nem szabad tenni, ami a házasságban megengedett szexulatiáshoz vezet.

Ezért tanácsoltam azt, hogy a kettesben levést is korlátozzátok annyira, hogy mindig legyen valaki a közeletekben, aki visszafog benneteket abban, hogy közelebb kerüljetek egymáshoz annál, amit megenged az írás. A kitartással néz arra utal, hogy csak bámulja. Ha ez így van, akkor mennyivel inkább közel kerül valakihez az, akivel hosszasan töltesz időt kifejezetten kettesben.

Lehet, hogy nem hiszel Sátán létezésében, de biztos lehetsz benne, hogy ő minden alkalmat megragad arra, hogy olyan helyzetet teremtsen, amibe előbb utóbb belebuktok. Főleg úgy, hogy tudjátok (Te biztosan), hogy mit jelent a szexualitás.

Ha gondolod folytassuk priviben. szerintem ez a téma nagyon személyes.

2017. ápr. 7. 16:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!