Miért csak Mózes és Illés jelent meg Jézus színeváltozásánál?
Illés élve elragadtatott,és Mózes teste fölött győztesen megküzdött"Mihály"arkangyal.
Ez a két ember van Jézus mellett a Mennyben.A többiek a "halál alvásában"várják a feltámadást.
ez utóbbi valamiféle szekta tagja lehet valószínűleg jehova tanúja az "alvás" dolgot szinte egyetlen magát kereszténynek tartó csoport sem tartja, legyen az egész apró vagy hatalmas, tudtommal jehova tanúi az egyedüliek, de lehet h még van 1-2 apróbb
az elsőt meg tudom erősíteni, a két próféta két kiemelkedő alak akik 1-1 rendkívüli korszakban éltek amik nem hasonlíthatóak a többi próféta szerepéhez
Kedves 3.Hsz!
Lehet,hogy a magukat kereszténynek tartó felekezetek nem ismerik a"halál alvását",pedig jézus bemutatta azt :
"Ezeket mondta nekik, és azután hozzátette: "Lázár, a mi barátunk elaludt, de elmegyek, hogy felébresszem."A tanítványok ezt felelték rá: "Uram, ha elaludt, meggyógyul."Pedig Jézus a haláláról beszélt, de ők azt gondolták, hogy álomba merülésről szól.Akkor azután Jézus nyíltan megmondta nekik: "Lázár meghalt,és örülök, hogy nem voltam ott: tiértetek, hogy higgyetek. De menjünk el hozzá!"(Jn 11:11-15)
Jav:
"Lehet,hogy a magukat kereszténynek tartó felekezetek nem ismerik a"halál alvása"állapotát,pedig Jézus bemutatta azt."
Szia!
Mi scusi! "Ez az én szerelmes Fiam, a kiben én gyönyörködöm: őt
hallgassátok!"
Kit érdekel Mózes, Illés, mc hammer, Bodrogi Gyula?
Azért, mert Jézusnak van stílusa, Mózes volt az első, Illés pedig (aki mint tudjuk Keresztelő Jánosként élt Jézus idejében), az utolsó próféta.
Ezzel is jelezte Jézus, hogy a próféták kora Mózestől-Jánosig tartottak, utána már az isten lett emberré Jézus személyében, és onnantól kezdve csak azt hirdethetik a próféták is amit Jézus tanításával egyezik, ha nem azt hirdetik, akkor hamis prófétáról van szó.
Lukács16.16. A törvényt és a prófétákat Jánosig hirdették, attól fogva az Isten Királyságát (jóhírként) hirdetik, és mindenki erőfeszítéssel jut abba,
Tehát a próféták kora Jánosig tartott (aki Illés volt).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!