Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanúi! Ti miért nézitek...

Jehova Tanúi! Ti miért nézitek le a többi keresztény felekezetet?

Figyelt kérdés
Nem kötekedésként szánom. Csak tényleg nem értem, hogy lehet úgy keresztény életet élni, hogy lenézitek a Istenben és Jézusban hívő embert.

2017. márc. 21. 22:27
 1/9 anonim ***** válasza:
78%

sehova tanui egy szekta

jelenleg legálisan működhetnek, bár egyre több országban keltenek felháborodást, megfélemlítések, lelki terror, sok öngyilkos van köztük (persze tudom amint öngyilkos lesz ti kitagadjátok és nem tanú) a törvény szemében az és sok esetben erős a gyanú miszerint a szekta lelki nyomása miatt adja fel életét hisz menekülni nem hagyják benne élni már nem tud

mint minden szekta mindenki felett állónak képzelik magukat nincs ebben semmi fura, szektákra tartozó magatartásforma

2017. márc. 21. 22:48
 2/9 anonim ***** válasza:

Általában félreértik a különböző felekezetek fennhéjázását.

Én többnyire katolikusoknál találtam ezt a jelenséget,amit a kérdező kérdésével súlykolni igyekszik.

A dolog megoldása szerintem,az emberek idő,pénz,munkabefektetéseitől függ,hogy mennyire tartják feljebbvalónak a vallásukat.

Az az ember,aki minden testi,és szellemi energiáját,értékét vallásába fekteti,azt azért teszi,mert számára az a legértékesebb.

Ha elmegy valaki egy ingyenes nyelvtanfolyamra,bármikor könnyedén abbahagyja,de ha már 6 hónap jövedelmét ráköltötte egy fizetősre,nem hagyja abba,míg végcélját azzal el nem éri,hisz megdolgozott érte.

Szerintem hasonló a helyzet,az egyházakkal is.

2017. márc. 22. 08:12
 3/9 anonim ***** válasza:
41%

Mert ezt tanítják nekik. Ugyanez van az adventistáknál is, szerintük a katolikus egyház maga az a babilon, ahonnan ki kéne jönni és a szombat miatt nem enyhén sajnálják le azokat, akik vasárnap mennek templomba. Volt szerencsém hallgatni a tanításukat, de én velük szemben utána is néztem ezeknek. Ők is a kiválasztottság fennhéjázó büszkeségében dagonyáznak.

Mert

Ezt

Tanítják

Nekik.

2017. márc. 22. 08:22
 4/9 anonim ***** válasza:
11%

Egyáltalán nem nézünk le senkit.

Hogy a tanításban nem értünk egyet, attól még ugyan olyan értékű felebarátom, sőt az ellenséggel kapcsolatban is azt tanuljuk, hogy szeretni kell, és imádkozni kell értük.

Ha lenéznénk, akkor nem végeznénk a Jézus által kiadott munkát, hogy ismertessük meg és tanítsuk meg nekik élni a keresztény életet.

Dicséretes dolog, hogy valaki elfogadja a megváltót, és elhiszi, hogy ez az ember egyedüli reménysége az örök életre, és a bűnöket az Ő engesztelő halála törli el az atyja előtt. hiszen sajnos sokan nem fogadják el, még a valamikori választott nép sem.

ám Jézus oktatása szerint, benne hinni, vagy Őt elfogadni megváltónak, vagy akár bizonyos dolgokat a nevében tenni, nem biztos hogy elfogadható.

Ellenben ezeket a verseket nem tartalmazná a szent írás

(Máté 7:21–23) 21 Nem mindenki fog bemenni az egek királyságába, aki azt mondja nekem: »Uram, Uram«, hanem az, aki cselekszi égi Atyám akaratát. 22 Sokan mondják majd nekem azon a napon: »Uram, Uram, nemde prófétáltunk a te nevedben, démonokat űztünk ki a te nevedben, és sok hatalmas cselekedetet vittünk véghez a te nevedben?« 23 De én akkor megvallom nekik: Soha nem ismertelek titeket! Távozzatok tőlem, ti, akik törvénytelenséget műveltek!

Jézus itt közli az emberekkel, hogy nem mindegy mit tesznek, és hogyan hisznek benne.

ezért a Tanítványainak azt a feladatot adta, hogy tanítsák meg élni is Isten akaratát, és Jézus parancsát.

(Máté 28:20) 20 és tanítsátok meg őket arra, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek. . . .

2017. márc. 22. 11:13
 5/9 anonim ***** válasza:
80%
Akkor miért nem tanulsz belőle living? Hiába óbégatod a kitalált nevet, akkor is csak egyetlen név van, ami által üdvözölhetnél, de azt te nem is használod.
2017. márc. 22. 11:45
 6/9 anonim ***** válasza:
64%

Sziasztok. Volt érdeklődőként tudok ehhez a témához hozzászólni.

Az amit a Living nevű Jehova tanúja leírt, fél igazság, és egyben hazugság is. Bárki aki elmegy a Jehova tanúk gyülekezetébe, és részt vesz a heti alkalmakon, hamar tapasztalni fogja, hogy mennyire szeretetlenül beszélnek a keresztény felekezetekről, és más vallásokról. Külön heti alkalom is van, amit általában csütörtökön tartanak, ez egy szituációs gyakorlat, ahol arra készítik fel őket, hogyan járassák le, és tegyenek hiteltelenné más vallású embereket. Mondok egy példát. Beszélget egy Jehova tanúja, és egy Katolikus öreg néni aki épp a temetőbe megy halottak napján. Itt a Jehova tanú, mint az "igazságot" képviselő, rendbe teszi a nénit, hogy tévelyeg, amikor azt hiszi, hogy a Biblia alapján cselekszik. Azt tudni kell, hogy a tanúk akik nézőként vannak jelen, jókat nevetnek az esetlen fél beszédein, és ahol lehet kiparodizálják őket. És ez csak egy dolog azok közül, amelyet személyesen tapasztaltam több tucat Jehova tanú viselkedésében.

Lehet itt mentegetőzni a betanított propagandával, hogy ezek a dolgok gyűlöletkeltések, és hazugságok, de bárki elmehet és megtapasztalhatja a saját bőrén is, a másik dolog, hogy más emberekkel bármit elhitethettek, hogy ez sem igaz, az sem igaz, szeretetben élünk, stb, viszont eközben Isten figyel, és Ő tudja az igazságot. Őt nem lehet becsapni a szituációs gyakorlatokban megtanult gyűlölet keltéssel.

2017. márc. 22. 12:30
 7/9 A kérdező kommentje:
Ha nem nézitek le a többi keresztényt, akkor miért van az, hogy pl aki nem Jehova tanúja, azzal nem barátkozhat egy jehovista?
2017. márc. 22. 17:41
 8/9 A kérdező kommentje:

living witness, a baromságaid mellett egyszerűen nem tudok elmenni szó nélkül

"ám Jézus oktatása szerint, benne hinni, vagy Őt elfogadni megváltónak, vagy akár bizonyos dolgokat a nevében tenni, nem biztos hogy elfogadható. "

Ezt máris cáfolom, bibliai idézettel

1.: Jézus azt mondta neki: »Én vagyok a föltámadás és az élet. Aki hisz bennem, még ha meg is halt, élni fog, és mindaz, aki él és hisz bennem, nem hal meg soha. János 11: 25-26

2.: na most arra, hogy nem fogadjátok el őt megváltótak, meg szavam sincs. Értelmezed te egyáltalán a megváltás szót? Jézus meghal az emberek bűneiért, megváltva ezzel őket, megnyitva a Mennyországot, ezt még magyarázni sem kell, kerek perec ott van a Bibliában.

3.: Jézus többször is felszólítja a tanítványait, hogy az ő nevében cselekedjenek:

„Aki befogad egy ilyen gyereket az én nevemben, engem fogad be. Aki pedig engem befogad, nem engem fogad be, hanem azt, aki küldött engem.”Ekkor János szólalt meg: „Mester, láttunk valakit, aki ördögöt űzött a nevedben. Megtiltottuk neki, mert nem tartozik közénk.”Jézus így válaszolt: „Ne tiltsátok meg neki! Aki a nevemben csodát tesz, nem fog egykönnyen szidalmazni. Aki nincs ellenünk, az velünk van. Ha csak egy pohár vizet ad is nektek valaki inni azért, mert Krisztuséi vagytok, bizony mondom nektek, megkapja érte a jutalmat Lukács 9: 36-41

“Ellenben ezeket a verseket nem tartalmazná a szent írás”

(Máté 7:21–23) 21 Nem mindenki fog bemenni az egek királyságába, aki azt mondja nekem: »Uram, Uram«, hanem az, aki cselekszi égi Atyám akaratát. 22 Sokan mondják majd nekem azon a napon: »Uram, Uram, nemde prófétáltunk a te nevedben, démonokat űztünk ki a te nevedben, és sok hatalmas cselekedetet vittünk véghez a te nevedben?« 23 De én akkor megvallom nekik: Soha nem ismertelek titeket! Távozzatok tőlem, ti, akik törvénytelenséget műveltek!

Na ez a kedvencem! Kedves Jehova tanúja, ha nem csak idézetekkel dobálóznál, hanem valóban ismernéd a Bibliát, azt is tudnád, hogy ennek a résznek előzménye is van. Mégpedig:

15Óvakodjatok a hamis prófétáktól, akik báránybőrbe bújva jönnek hozzátok, de belül ragadozó farkasok. 16Gyümölcseikről ismeritek meg őket. Tüskebokorról szednek-e szőlőt, vagy bogáncskóróról fügét? 17Így minden jó fa jó gyümölcsöt terem, a rossz fa pedig rossz gyümölcsöt terem. 18Nem hozhat a jó fa rossz gyümölcsöt, a rossz fa sem hozhat jó gyümölcsöt. 19Amelyik fa nem terem jó gyümölcsöt, azt kivágják, és tűzre vetik. 20Tehát gyümölcseikről ismeritek meg őket.

Mondd csak, milyen gyümölcsöket mutat fel a ti egyházatok? Végez-e karitatív munkát? Mert érdekes, hogy ahány árvaházat, ingyenkonyhát, segélyszervezetet ismerek, az mind vagy katolikus, vagy református, vagy baptista. Csak nekem tűnik úgy, hogy valójában ti vagytok a hamis próféták?

2017. márc. 22. 19:19
 9/9 anonim ***** válasza:
94%

Vidiripi

living witness!

"Egyáltalán nem nézünk le senkit."

Biztos ez a részedről is? Mert néha olyan dolgokat írsz hogy az elképesztő!

"Hogy a tanításban nem értünk egyet, attól még ugyan olyan értékű felebarátom, sőt az ellenséggel kapcsolatban is azt tanuljuk, hogy szeretni kell, és imádkozni kell értük."

Ha elkezdenénk össze szedni hogy miket is írtál akkor egy olyan képet kapnánk amit itt leírtál?

"Ha lenéznénk, akkor nem végeznénk a Jézus által kiadott munkát, hogy ismertessük meg és tanítsuk meg nekik élni a keresztény életet."

Jehova tanúi nem szolgálnak más egyházak Isten tiszteletein! Ha elkezd keresgélni a Libary-ben valaki hogy mit írnak és hogyan írnak más egyházakról az Őrtorony irodalomban akkor mit fog találni?

"(Máté 28:20) 20 és tanítsátok meg őket arra, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek. . . ."

Hány olyan dolgot írjak amit meg kell tennie Jehova tanújaként de Jézus nem tanított róla sem az apostolok?

Kérdező!

S hogy a kérdésedre is válaszoljak, ez a viselkedésforma a tanításból következik.

Mivel az Őrtorony szervezet azt tanítja Jehova tanúinak hogy az övék az egyetlen igaz vallás és azt is hogy Jehova tanúi vannak az "igazságban"! Ezekből fakadóan alakult ki ez az egész. A tanúk a tanítás miatt meg vannak arról is győződve hogy Isten mindenki mást elpusztít majd kivéve azokat akik a szervezet tagjai tehát Jehova tanúi és méltónak találtatnak majd az ítéletkor. De alap hogy a szervezet tagja legyen!

De nem így áll hozzá az összes tanú vannak kivételek de azok nagyon ritkák a többség az teljes mértékben elfogadja azokat a tanításokat amelyek ide kapcsolódnak.

2017. márc. 22. 20:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!