A liberalizmus a gonosz ideológiája?
A lelkészem szerint, csak a rossz emberek vallják ezt az ideológiát.
Eredetileg katolikus voltam, de református lettem.Szimpatikus a decentralizáltság, több az egyedi vélemény, nincs az a merevség,szigorúság, mint a katolikusoknál.
Meg, elnézve a mostani pápát, nagyon jól döntöttem,hogy áttértem.
A lelkész szerint, fel kell lépni az olyanokkal szemben, akik az iszlámnak akarják kiszolgáltatni a kontinenst, egy kereszténynek kötelessége megvédenie a földjét.
manapság a liberalizmus ugyanolyan ürügy a hatalom kezében, ahogyan a kereszténység volt a keresztes háború idején. A német kormány például a liberalizmusra hivatkozva korbácsolta fel a menekültek kedélyeit a bevándorlásra, holott valódi érdeke az a német gazdaságot felpörgető olcsó és igénytelen munkaerő megszerzése volt, ahogyan a kilencvenes években a török bevándorlás idején.
Az Egyesült Államokban a liberalizmust szintén gazdasági érdekeknek rendelik alá, hogy a vállalatok feletti ellenőrzés csökkentésével azok gátlástalanabbul harácsolhassák a vagyont.
A másik, szintén liberális álcába bújtatott demagógia a tolerancia kampány. Ez sem más, mint annak demonstrálása, hogy a kulturális vagy vallási különbözők igényeit szem előtt tartják, miközben a gyermekmunkásokkal előállított olcsó ruhákat hordják, meg a rabszolgák által kitermelt anyagi javak olcsóságán gyarapszanak.
Minden eszme destruktívvá válik, ha szélsőségesen értelmezik, és a világ minden viszonylatát egyetlen mércére vetítik. A konzervativizmus így torkollik fasizmusba, a liberalizmus meg abba, amit manapság a fejlett nyugati fogyasztói társadalmaknál látunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!