Hogyan lehetne összeházasodnunk katolikus templomban?
Mind a ketten elváltunk, a páromnak volt templomi esküvője is, emiatt nem kap új keresztlevelet hogy ismét templomban házasodhasson, az egyházi házasság felbontása pedig több mint egy évet venne igénybe ami nekünk nem igazán jó.
Van erre valami megoldás? Esetleg az egyház anyagi javakkal történő támogatása? (Számla nélkül persze) 😉
Pedig mégsem.
Annyira nem vagyok otthon a témában, de ha jól tudom ahhoz hogy valaki bármilyen szakramentumot megkaphasson, ahhoz meg kell legyen keresztelve, a másik fél pedig emiatt szinten nem kaphatja meg.
Ha jól vettem ki a szavaidból, a jövendőbelid korábban is egy nem katolikus lányt vett el? Ez esetben az érvénytelemítés "sima ügy", mivel ez egy jó indok a házasság érvénytelenítésének kimondására. Az idő mennyiségét egy egyházi jogász hamarabb meg tudná mondani. Ma már annyival is egyszerűbb a dolog, hogy mindkét fél beleegyezése esetén elegendő az első fokú kimondása a házasság meg nem történtének.
Egyébként miért ennyire sürgős, hogy egy év nem fér bele?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!