Nagyon tanácstalan vagyok, mit tegyek?

"Még nagyon fiatal vagyok, de már elég régen hiszek Istenben.
-Üdv így ez a két dolog kicsit ellent mondásban van egymással, de rendben, tehát kordohoz képest úgy érzed, régóta hiszel.
Viszont csak alig pár napja tértem meg igazán.
Azóta viszont minden második gondolatom az, hogy ő nem is létezik.
-A mondataidból kivehető, hogy nem tértél meg, a megtérés olyan, mint a napsugarai, amikor a sűrű lombú óriás erdő fái között helyet talál magának, a sötét erdő egy részét teljesen bevilágítja, mint a lámpás a sötétben. A megtérés, ha valóban megtörténik átütő, felemelő, és a kétségeket eltávolító. Természetesen egy igazán megtért emberben is lehetnek kétségek, hiszen a Biblia szerint a Sátán támadja azokat, akik már megtértek, hiszen tőlük tud a legtöbbet elvenni, viszont a fiatalságodra tekintettel, és, hogy az általad rövid ideje történt megtérésed óta már ilyen kétségeid vannak, arra engednek következtetni, hogy nem történt megtérés, csak valamiféle ideiglenes fellángolás.
Mióta olvasom a bibliát, elkezdetek ezek a gondolatok támadni. Eddig soha, pedig már legalább 10 éve járok.templomba. Mitől lehet ez, hogyan küzdhetnem le? Nagyon szeretnék Istennek tetsző életet élni, és Istennel élni. De úgy látszik ez nekem nem megy..."
-A Biblia olvasásának éppen az ellenkezőjét kellene kiváltania, azt kellene érezned, hogy Isten közvetlenül beszél hozzád, és nyugtató, békét adó. Valamiért úgy tűnik az írásodból, hogy azt hiszed a templomba járás a megtérés egyik formája, vagy alapja annak, hogy kapcsolatod legyen Istennel. Nem azt állítom, hogy baj ha valaki templomba jár, hiszen ezzel semmi gond nincs, az ember könnyebben tud ott elcsendesedni, vannak akik biztatnak, tudsz sokat tanulni, de semmiképp sem alapfeltétel az Istennel való kapcsolatban.
-Az írásod utolsó szakasza teljesen olyan, mint egy zavarodott gyermek ellentmondásainak a csúcsa, ahol már nem csak, hogy kétségeid támadnak, de még azt is elismered, hogy ez neked nem megy.
Én azt tanácsolom neked, hogy olvasd a Bibliát, és kérd Isten Szellemét, hogy adjon neked útmutatást. Hidd el, hogy egy megtért embernek nem kell arról beszélnie, hogy megtért, a fentebbi példázatom azt gondolom rámutat arra, mi történik akkor, amikor valaki megtért a Jézus Krisztusban. Ha gondolod a kétségeidet mond el a papnak, lelkésznek, és beszélgessetek erről.

"megtértem"
S mond csak kedves kérdező, hova tértél meg?
Ha valaki megtér, más szóval átadja életét a Teremtőnek, az összhangban él a Biblia alapelveivel.
Ahhoz hogy valaki Istennek tetsző életet szeretne élni, annak meg kell ismerkednie Istennel és az elvárásaival, mielőtt megtérne, mert ha nem tudja vállalni a keresztény élettel járó életet annak hiába való a hite és a keresztelkedése is.

hány éves vagy? nekem volt ilyen kételkedős időszakom kb 16 évesen. Ez tök normális. Egyszer fel kell tenned magadban azt a kérdést is, hogy mi van, ha nincs is Isten. De ha kitartó vagy, megkapod a választ minden kérdésedre.
Most amit tehetsz: imádkozol. esetleg több időt töltesz keresztények társaságában.
Az ördög sosem alszik, mindig olyankor kísért meg leginkább, amikor már azt hiszed sinen vagy. De ha Isten velünk, ki lehet ellenünk ;)

Nagyon jó,hogy hiszel Istenben,és szeretnél neki tetsző életet élni.Ezt pedig csak eggyetlen módon tudjuk megtenni,mégpedig hogy elfogadjuk azt az ajándékot,amit Isten az embereknek adott a Megváltó Jézus Krisztusban.
Róma levél 5/18
Bizonyára azért,miképpen egynek bünesete által minden emberre elhatott a kárhozat:azonképpen egynek megigazító munkája által minden emberre elhatott az életet adó megigazulás.
Tehát Isten minden ember számára felajánlja,hogy fogadja el azt a kegyelmet,amit az Úr Jézus Krisztusban adott.De valaki elfogadja,valaki pedig elutasítja,mert úgy érzi,hogy nincs szüksége rá.De minden embernek fel lett kínálva a lehetőség.
Jézus Krisztusban hit által van a megigazulás.Az Effézus 2/8,9 azt mondja,hogy ez Isten ajándéka,és nem a cselekedeteink miatt kapjuk,hanem mint ajándékot.De természetesen hívő emberként törekednünk kell a szeretetben járásra is.
De hogy a kérdésedre is válaszoljak,hogy hogyan küzdheted le a gondolataidat,azt javaslom,hogy ne figyelj rájuk.Olvasd tovább a Bibliát,imádkozz Istenhez,hiszen Ő szeret téged,és közösségben akar veled lenni,mert úgy szerette Isten a világot,hogy az Ő egyszülött Fiát adta,hogyha valaki hiszen Őbenne,el ne vesszen,hanem örök élete legyen.(jános evangéliuma 3/16)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!