Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan alakult ki és mikortól...

Hogyan alakult ki és mikortól történelmileg, hogy a katolikus templomokban szabad a szobrok tisztelete?

Figyelt kérdés

2017. márc. 11. 12:07
1 2
 11/14 imakommandós ***** válasza:
21%
Azt nem olvastátok, hogy abba a Templomba Isten odahelyezte a jelenlétét? A frigyládáról nem is beszélve. Amióta lerombolták a Jeruzsálemi templomot, azóta nem lakik kézzel csinált templomokban, ezért ha tárgyakon keresztül akarják szellemben és igazságban imádni, akkor célt tévesztenek: bálványimádás.
2017. márc. 11. 20:35
 12/14 anonim ***** válasza:
70%

Ahogy a zsidóknál a frigyládával jelen volt Isten a templomban, úgy a katolikus hit szerint jelen van Krisztus az Eucharistiában a Szentírás szavai alapján:

Jn 6,55

A testem ugyanis valóságos étel, s a vérem valóságos ital.

Lk 22,19-20

Most a kenyeret vette kezébe, hálát adott, megtörte és odanyújtotta nekik ezekkel a szavakkal: "Ez az én testem, amelyet értetek adok.

Valamint még rengeteg helyen olvashatod.

2017. márc. 11. 21:08
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
#11 Mert kézzel csinált, óriási médiával, zenekarral, körül vett tv-ben is leadott csarnokban igen? Gyakorlatilag mesélhetnél arról, hogy Németh Sándor miért imádja a Zsidókat, akik most Palesztin emberek ezreit gyilkolják le, ártatlan nőket, gyermekeket is. Vagy talán nem olvastátok, hogy Isten szemében a Zsidó nép már nem kiválasztott? Már új szövetség van, nincs tovább kiválasztottság, talán nem olvastátok? Engem viszont első sorban egy dologra érdekelne válasz, hol utasítja Jézus a tanítványait arra, hogy ha őket bántalom, vagy sértettség éri, akkor a világi hatóságok felé forduljanak, és pereljék be az illetőt?
2017. márc. 11. 21:39
 14/14 anonim ***** válasza:
84%

"Azt nem olvastátok, hogy abba a Templomba Isten odahelyezte a jelenlétét?"

Egy katolikus templomba szerinted nem helyezi oda Isten a jelenlétét? Jézus azt mondta, hogy ahol ketten vagy hárman összejönnek az ő nevében, akkor ő ott van közöttük. A katolikusokra nem áll ez a jézusi mondat?

2017. márc. 12. 08:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!