Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Koshernek szamit-e egy vegetar...

Koshernek szamit-e egy vegetarianus cheeseburger?

Figyelt kérdés
Erdekelnenek a valaszok, talagatasoktol rabbinikus szakvelemenyekig.

#vallás #vegán #zsidó #étkezés #Kashrut #cheeseburger #rabbinical
2017. márc. 3. 04:38
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:

A rabbitzin elkuld a boltba, megjossz, de visszakuld mert nem elegge kosher neki a termek amit hoztal

Elegge shkutz ize van az egesz sztorinak:)

2017. márc. 10. 20:33
 22/27 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Úgy látom félreértettél.

A öreg rabbi felesége nem ismerte el,a másik ortodox irányzat kóser minősítését,s ezért visszavitette velem a megvásárolt élelmet.

A miami-i 3 hónapos üdülésen(november végétől,február végéig),ugyanazon lakás másik szobájában laktam.Gojimként CSAK,az erkélyen ehettem meg,az ők általuk kósernak minősített élelmet is,csak az én tálcámon,saját evőeszközeimmel,bármilyen hideg esős volt az idő.

2017. márc. 11. 08:29
 23/27 A kérdező kommentje:

# 22

Egyre vadul a tortenet :)

"Goyim " az tobbesszam, te maximum " goy" lehettel volna a storyban.

Az ilyen jellegu vendeglatas amit leirtal , az pedig egyszeruen elkepzelhetetlen , nincs olyan rabbi a vilagban aki ilyen barom modra latna el a vendeget, vallastol fuggetlenul

My guess: you are making up the whole story

De jol hangzik, gondolom el lehet adni egy-ket helyen

2017. márc. 11. 08:44
 24/27 A kérdező kommentje:

",bármilyen hideg esős volt az idő."

A Miami Fla. nov-febr idojarasra nem is reagaltam, fogadd el ajandeknak :)

[link]

2017. márc. 11. 08:49
 25/27 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Ha ilyen ügyesen ismered Miami időjárását,akkor nésd meg 2002 novemberétől 2003 február végéig is.Az bizony nem lesz ilyen eszményi.

A vendégüllátás pedig egy kicsit túlzás.Én a parkinzonkóros rabbi gondozójaként"élveztem"a vendégüllátást.(A család,a a szatmári rebe tanításait követte.Nagyjából a Ross Sreet-i New York,Brooklyn,Williamsburg negyede zsinagógája szerint.)

Aki hazugságot feltételez egy megélt eseményről,az nagy valószínűséggel hazuduzós ember.

2017. márc. 11. 17:16
 26/27 anonim ***** válasza:
Kérdezõ, mindenesetre tény, hogy nem minden ortdox fogadja el a másik ortodox szerinti kósert. De ezt bizonyára Te is tudod, ahogy a kommentjeidet nézem.
2017. márc. 11. 20:55
 27/27 MQDA ***** válasza:

Hello,

GMO -génmódosított- élelmiszerek nem kóserek.

2017. aug. 6. 21:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!