Koshernek szamit-e egy vegetarianus cheeseburger?
A rabbitzin elkuld a boltba, megjossz, de visszakuld mert nem elegge kosher neki a termek amit hoztal
Elegge shkutz ize van az egesz sztorinak:)
Kedves Kérdező!
Úgy látom félreértettél.
A öreg rabbi felesége nem ismerte el,a másik ortodox irányzat kóser minősítését,s ezért visszavitette velem a megvásárolt élelmet.
A miami-i 3 hónapos üdülésen(november végétől,február végéig),ugyanazon lakás másik szobájában laktam.Gojimként CSAK,az erkélyen ehettem meg,az ők általuk kósernak minősített élelmet is,csak az én tálcámon,saját evőeszközeimmel,bármilyen hideg esős volt az idő.
# 22
Egyre vadul a tortenet :)
"Goyim " az tobbesszam, te maximum " goy" lehettel volna a storyban.
Az ilyen jellegu vendeglatas amit leirtal , az pedig egyszeruen elkepzelhetetlen , nincs olyan rabbi a vilagban aki ilyen barom modra latna el a vendeget, vallastol fuggetlenul
My guess: you are making up the whole story
De jol hangzik, gondolom el lehet adni egy-ket helyen
",bármilyen hideg esős volt az idő."
A Miami Fla. nov-febr idojarasra nem is reagaltam, fogadd el ajandeknak :)
Kedves Kérdező!
Ha ilyen ügyesen ismered Miami időjárását,akkor nésd meg 2002 novemberétől 2003 február végéig is.Az bizony nem lesz ilyen eszményi.
A vendégüllátás pedig egy kicsit túlzás.Én a parkinzonkóros rabbi gondozójaként"élveztem"a vendégüllátást.(A család,a a szatmári rebe tanításait követte.Nagyjából a Ross Sreet-i New York,Brooklyn,Williamsburg negyede zsinagógája szerint.)
Aki hazugságot feltételez egy megélt eseményről,az nagy valószínűséggel hazuduzós ember.
Hello,
GMO -génmódosított- élelmiszerek nem kóserek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!