Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hányszor utasítja Jézus az...

Hányszor utasítja Jézus az Apostolokat arra, hogy "Legyetek Jehova Tanúi"?

Figyelt kérdés
Azt én is tudom, hogy utal önmagára amikor azt mondja,hogy "Ti vagytok az én tanúim.." de azt mondja egyáltalán valahol,hogy "Legyetek Jehova Tanúi"?

2017. márc. 1. 18:11
 1/9 anonim ***** válasza:
85%
Hányszor? Kb. 0-szor.
2017. márc. 1. 18:17
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem, de nem is szabad logikát keresni a szekta jellegű new-ages egyházak esetében, hiszen a különcködés, és az egyéni és az egyetemes Biblia értelmezéstől eltérően gondolkoznak, és a leginkább toborzó, és ember csalogató eszközt a történelmi egyházak szapulását alkalmazzák. A szekták ismérve, hogy az adott vallásban, vagy társadalomban lévő vezető intézményeket negatív színben igyekszenek feltüntetni, és az érdeklődő tagok esetleges csalódottságait kihasználva saját magukat az egyetlen, és igaz megmentőnek beállítani.

Így nem meglepő, hogy a tanúk masszívan ellene dolgoznak a történelmi egyházaknak, hiszen szekta jellegű, természetüknél fogva ez elengedhetetlen a meglévő tagok megtartása, és az új tagok toborzása érdekében. Nekem személyes tapasztalatom is van volt érdeklődőként. Soha egyetlen egy egyházban, előtte lévő gyülekezetben sem tapasztaltam, akkor gyűlöletkeltő hullámot, mint a tanúknál, külön heti alkalom van arra, hogy felkészítik őket a más vallások kifigurázására, tanításaik kiforgatására, és a személyes lejárató érvelések megtanítására. Igen jól hallotta mindenki, külön alkalommal képzik őket, hogyan kell lejáratni a saját értelmezéseik alapján más egyházakat, avagy vallásokat. Ez sok mindent elárul arról, valóban milyen lelkületűek. A másik szembetűnő dolog, a már-már nyomasztó kedveskedés, jó pofizás. Szerintem minden embernek volt olyan iskola társa régebben, vagy most, aki pontosan tudta, hogy gyűlöli, de a szemében mosolygott, sőt még ha arról volt szó a saját érdekeinek másokra erőltetése céljából, hajlandó volt, akár kiemelt figyelemmel akár barátként is viselkedni mindaddig, amíg az egyén nem mondott ellent a baráti hívásnak. Ez történik a tanúknál is, az ember elmegy érdeklődni, mindenki körül rajongja, de aki kicsit jobban oda figyel, érezni fogja, hogy ez nem természetből fakadó kedvesség, amitől az ember libabőrös, hanem az a fajta, amitől az ember irtózik tehát nyomasztó, és áll kedvesség, és pontosan ez is történik, amíg az ember egyetért a mentorok szavaival a heti képzéseken, addig nincs is gond, de onnantól kezdve, hogy elindul a Mit tanít a Biblia kis könyv oldalankénti, a szervezet által elfogult magoláson alapuló képzése, az ember minden egyes esetleges nem értésénél a mentor, kijelölt tanú el kezd feszengeni, és megpróbál először kényszer kedvességgel vissza terelni a témára, majd ha ez nem segít, akkor felhívja a figyelmed arra, hogy ez az igazsághoz vezető út, amely szükséges ahhoz, hogy az ember megértse a Bibliát, és hidd el, hogy nem szükséges külön forrásokból táplálkoznod, és ellent mondanod, hiszen a kijelölt "szellemi táplálékot" osztó egyének megteszik helyetted, tehát beállítják a szervezetet az egyetlen igazságot közvetítő pontnak, és mindenki mást hazugnak.

Ha az ember nem lép időben, akkor egy érzelmi börtönbe kerül, ahonnan nehéz a vissza út, hiszen először elhitetik veled, hogy mindenki téved csak ők nem, és azt is, hogy a világ a Sátán szolgája, és csakis ők a megmenekítők, majd ha ellent mondasz nekik, akkor a kiemelt kedvesség, kiemelt érzelmi gyűlölet hullámmá változik, amit rád zúdítanak olyan mértékben, amennyire már a szervezet része vagy, ha még csak érdeklődő "megúszod" annyival, hogy a tagoknak benyögik, hogy a Sátán vissza hívta az adott tagot a világba, a régi életébe, de ha már tanú vagy ami még rosszabb felvigyázó, vén, stb, akkor viszont a teljes életedet, kapcsolataidat a lehető legnagyobb érzelmi pusztítással rombolnak szét. Remélem mindenkinek elrettentő példaként szolgál a saját tapasztalatom, és ebből megérti, miért nem számít az igazság a tanúknak.

2017. márc. 1. 19:35
 3/9 KZitus ***** válasza:
0%

Szia

Nem utasította Jézus az apostolokat arra, hogy "Legyetek Jehova Tanúi"

De az apostolok mégis tudták, hogy: „Simeon (Péter) részletezte, hogyan fordította először az Isten a figyelmét a nemzetekre(pogányokra), hogy NÉPET SZEREZZEN KÖZÜLÜK a NEVÉNEK. És ezzel egyeznek a Próféták szavai, mint ahogy meg van írva: »Ezek után visszatérek, és újjáépítem Dávid leomlott lombsátorát; újjáépítem romjait, és ismét felállítom, hogy akik megmaradnak az emberek közül, komoly igyekezettel keressék Jehovát, minden nemzetből való emberekkel együtt, azokkal, akik az én nevemről neveztetnek. Ezt mondja Jehova, aki véghezviszi ezeket, amik régtől fogva ismeretesek«” Csel 15:13–18.

Péter szavaiból az is kiderül, hogy JÓL ISMERTÉK a próféták szavait. És láss csodát, ma Jehovának egy nyolc milliós nemzete van, boldog népe, az egész föld területén, akik hírdetik Kriszrus uruk és királyuk királyságát, és ezzel dicsőséget szereznek Istenük Jehova nevének :-)

Talán az is fontos a témában, hogy több mint 8 millió bibliatanulmányozást vezetnek Jehova tanúi világszerte, ami annak a jele, hogy Krisztus támogatja ezt a munkát, ahogyan a Máté 28:20-ban meg ígérte.

2017. márc. 1. 19:38
 4/9 anonim ***** válasza:
32%

""Szerintem minden embernek volt olyan iskola társa régebben, vagy most, aki pontosan tudta, hogy gyűlöli, de a szemében mosolygott, sőt még ha arról volt szó a saját érdekeinek másokra erőltetése céljából, hajlandó volt, akár kiemelt figyelemmel akár barátként is viselkedni mindaddig, amíg az egyén nem mondott ellent a baráti hívásnak.""

Hála istennek, a tesóm is ilyen :D

De a viccet félretéve nem baj, ha ilyenek, csak meg ne utáljanak. Az se baj ha a tanúk esetleg gyakorolják hogy kell mindent kifigurázni, megtámadni. Az igaz hivő szavai függetlenek, másmilyenek mert ő máshogy éli meg a dolgokat? Az ellentétét annál jobban elhiszik majd, ebbe még csak bele se lehet kötni, mert független, másmilyen...

lehet hogy valójában ezek is csak igaz hivők akarnak lenni, csak nem megy nekik, sose a többségnek. Biztos elitisták vagy nemtom. Sose jártam náluk, mondjuk máshol se nagyon. A kinézet is sokat dob az ilyenekben, a hivőknek a szépség fontos, azt művelik valojában, az majd megoldja a védelmet és sokaknak tetszik mindenhol. Még kuvaszkodni is lehet, abban is jól néznek ki ha olyan lenne az élet, de a hivők alapesetbe nem olyanok. De a szavaikat saját maguk találják ki, jól érvelnek, sok szempont alapján, és nem gyülekezetesek, de összetartóak igazságosak kedvesek fittek stb... egy picit mindig máshogy is néznek ki, de élettel teliek, fiatalok, gyakran furák, ritkák stb. ahogy haladnak előre, egyre inkább ilyenek lesznek

2017. márc. 1. 20:25
 5/9 anonim ***** válasza:
Óóóóó, te szegény! 0-szor
2017. márc. 2. 09:40
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Vidiripi

ApCsel 1:8 "...és tanúim lesztek..."

Olvasd el az ApCsel 1:1 is!

2017. márc. 2. 12:26
 7/9 anonim ***** válasza:
ezt nem írták még át az új világban? azt hittem simán ennyi lesz a válasz hogy minden más biblia hiteltelen csak az új világ a jó és ott benne van :D nembaj a szürkében talán már így lesz
2017. márc. 4. 13:05
 8/9 Molnár Sándorné ***** válasza:
0%

Kedves KÉrdező!

Ugyan ezeket az idézeteket megtalálod a Károli Bibliában is. Nem kellett átirni, mert ott is igy van leirva.

Üdv: Judit!

2017. márc. 5. 10:42
 9/9 Tantételbeli ***** válasza:
0%

Kedves kérdezó!

Nos, sehol.

Így leírva nincs, igaz. Ettől még lehetnek JT Jehova Tanui

Maga Jézus is Istennek tanuja volt, ATyját hírdette, nem magát.

Jézus Istene mindenki (keresztény) Istene.

Minden keresztény Istene Jézus Istene, aki Izrael Istene (volt anno, de mindanyiunké - ld, Róm 3.29)

A héberben pedig JHVH, msz. JeHoVaH az Isten.

Aki JHVH tanuja, aZ az igaz Isten Tanuja

Leegszerűsítettem,mert írhatnék még oldalak sokasásgát

2017. márc. 11. 14:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!