Miért hisz még ma is ennyi ember a keresztény bibliának?
Már rengeteg olyan kommentet láttam itt a gyakorin, ami felvitte az agyvizem a keresztény biblia "tanításainak" köszönhetően, például azok, akik elhiszik, hogy 6000 éve lett teremtve az ember...na de mindegy, ez szimplán butaság, így nagyot nyelve átléptem rajta.
Viszont ma láttam egy olyan kommentet is, amiben a butaság mellé gyűlölet is társult... Az okos ember azt állította, hogy a homoszexualitás egy pszichés betegség, és "gyógyítható", és csak azért tagadják az emberek, hogy "nehogy má' a Bibliának legyen igaza".
Az ilyen emberek miért nem néznek utána egy témának(nem, nem a bibliában-.-), mielőtt beszélnek róla? Miért állnak még fent egyáltalán az ember elméjében ilyen baromságot tükröző tévhitek egy olyan oktatási rendszer mellett, ami minden ilyen marhaságot gyökeresen kiiktat? Nem járnak iskolába? Nem tudom felfogni.
Köszönöm a válaszokat.
Na akkor válaszok:
Vidiripinek:
"A homoszexualitás az természetes ösztön lenne? Ez ugye valami vicc akar lenni?"
Nem, Vidi. Ez nem vicc, ez tény. Az emberek nagy részéből nem haltak még ki ezek a gének. :)
"Pl. az uralkodó családoknál nem jön jól ha a trónörökös az homoszexuális. De egy átlag családban is okozhat problémát. Főleg ha a nagyszülők unokázni szeretnének."
Uralkodó családok? Nem a X. században élünk. :) Ha ennyire le vagy maradva a történelemmel és a mai fejlett társadalmakban lévő "uralkodókkal", akkor javaslom, hogy lapozz át pár könyvet. Valamint attól, hogy valaki homoszexuális, még lehet gyereke, ha ennyire fontos lenne az utódok létrehozása...
A nagyszülők egy örökbefogadott unokának is ugyanúgy örülnek, ha nem akkor velük van a hiba. Valamint egy párnak nem mások, hanem a saját örömüket kell keresnie, szóval szép teljesítmény ez a gondolkodás is, kár hogy egyrészt nem a sajátod, hanem a könyvedé, másrészt meg semmire sem visz az életben.
"És hogyan győződsz meg róla?"
Kutatómunkával esetleg? Tudod amire szükség van, mielőtt elfogadsz egy állítást.
"nincs még egy olyan Isten aki a saját fiát feláldozza bűnös emberekért"
Azt azért tudod, hogy a Krisztus mese teljes mértékben másolva lett, ugye? :)
"Hogy a halál nem a vég"
De, de igen az. Meghalsz és kész. De tegyük fel a lelked tovább megy, mi a garancia arra, hogy a 10000 kitalált hely közül pont a tiéd az, ahová kerül?
"Tudod Szókratész 40 évig tanított, Platón 50 évig, Arisztotelész 40 évig, míg Jézus csak három éven át. Jézus tanítása még is felülmúlja mindhármukat!"
Szeretnék látni egy bizonyítékot egyáltalán ennek az alaknak a létezésére, ha nem megy nem elfogadott és fölösleges az interneten dobálóznod vele.
Valamint mivel múlta felül? Más kultúrákban az emberek már évszázadokkal előtte jártak erkölcsileg és minden módon a filozófiát érintve.
"Mondj olyan uralkodót vagy vallás alapítót akinek a gondolkodása a cselekedetei összeegyeztethető Jézus tetteivel és gondolkodásával."
Örülök, hogy ezt olvastam, tessék:
I.e. 2000, Egyiptomban a parancsolat: Úgy cselekedj azzal, ki veled cselekszik, hogy azt okozd neki, amit ő okozott neked.
I.e. 1780 Hammurapi törvénye: A tudatos ember úgy bánik másokkal, ahogyan magával szeretné, hogy bánjanak.
Vagy egy kicsit ismertebb írás, hátha ez dereng az iskolából: Úgy gondoskodom rólad szükség idején, ahogy magamról is azon szükség idején. <--- jár a keksz ha segítség nélkül megmondod mely műben volt benne, és mikor íródott.
Taoizmus: Úgy tekints szomszédod nyereségére/veszteségére, mint magadéra.
Konfucianizmus: Soha ne hozz másokat olyan helyzetbe, amiben magadat nem látnád szívesen.
--
Lao-Ce: Jóságosan bánok azokkal, akik jók, és jóságosan bánok azokkal, akik nem jók, így a jóság eléri célját.
Zhang-Zai: Tégy jót azzal, aki sérülést okozott neked.
Vardhamána/Mahavira: Az ember ássa alá a haragot megbocsátással, igázza le a büszkeséget szerénységgel, küzdje le a képmutatást egyszerűséggel, és a kapzsiságot megelégedéssel.
Buddha: Hódítsd meg a haragot szeretettel, a gonoszt jósággal, a fukart odaadással, a hazugot igazsággal.
De mondhatsz nyugodtan olyan tanítást, ami az erkölcsre nevel, és valóban nem mondta még azelőtt senki/nem élt aszerint senki. Sok sikert.
"Jézus meghalt és feltámadott. S ennek immár kb. 2000 éve és még mindig vannak követői."
Bizonyítsd kérlek. Hórusszal ugyanez történt jóval előbb, és még mindig vannak követői, akkor ő is valódi?
"Sőt olyan követői akik az életüket is hajlandóak feláldozni ha úgy alakul."
Bizony, pont mint Allahnak, bummbumm milyen erkölcsös, kb. mint a keresztesháború.
"Jézus nem állított fel hadsereget és még is meghódította a világot"
A nevében az előbb említett keresztesek viszont megtették, aminek következtében híres lett. Komolyan ennyire nehezen megy a gondolkodás?
"Ki hasonló ő hozzá?"
Csak úgy kb. bármely vallási figura.
A börtönös sztoridra annyi a reakcióm, hogy az ember a nehéz helyzetben ismeri meg legjobban a vallást. Az az ember félt, lelki terrorban élt mert feltehetőleg egy nap többször is lehajolt a szappanért, majd megragadta a reménysugarat. Ennyi történt, semmi több. Valamint nagyobb bűnöző vált belőle mint azelőtt, hazugságokkal traktálja az embereket... hűha de becsülendő.
Egy tolószékes ember, akinek az orvosok azt mondták életében nem fog többé lábra állni, mára már fut, és tudod kit tulajdonít segítőjének? Lucifert... azaz a Sátánizmust, nem olyan bolond, hogy higgyen is benne, önmagának és a felfogásnak, amit az a vallás közölt, na annak köszönheti.
"Történelmi szempontból kihagyhatatlan Jézus személye az emberiség fejlődésének történelme szempontjából amennyiben őszinték akarunk lenni!"
Ha őszinték akarunk lenni, márpedig én az akarok, akkor csak visszafejlődést láthatunk, mind kulturálisan, mind tudományilag, mind műveltségi szinten, fejlődést semmiképp.
"Jézus Krisztus egy olyan történelmi személy"
Bizonyítsd már, vagy ne te, ha lusta vagy, de egyáltalán valaki, hogy létezik. Komolyan nincs rá bizonyíték, de ha találsz szólhatsz.
22-es:
"A kormeghatározási módszerekben rengeteg a hiba és az előfeltételezés. Így nem butaság a 6000 éves Föld. Az a butaság, ha nem néznek utána mindennek az emberek, hanem fröcsögnek"
Bizony, hogy az a butaság, így ajánlom nézz utána egy gyors Földtörténelemnek, és rájössz, hogy aki fröcsög az nem én vagyok. Igen, vannak hibák, mint mindenben, ami emberi, és? Ezeket a hibákat a tudomány javítja, ha jónak látja, és nem áll ki mellette még akkor is, ha 360 helyről meg lehetne dönteni az álláspontját...
"Tehát, ha pszichés betegség, akkor az gyűlölet:) Remek, logikus, okos. Más zseniális levezetésed van?:) A gyűlölet benned van irántam. Minek írsz ki ilyeneket? Árulkodsz? Gyűlöletet keltesz?"
Szerintem egy szövegértelmezési tanfolyam sem ártana neked, mondd csak közmunkán dolgozol?
"Akkor miért nem nézel utána? Én ismerem az evolúcióbiológiát, tanultam. Te ismered a kreacionosták általi tudományos levezetéseket?"
Bizony, hogy ismerem. :) Több fajtáját is, kereszténységen belül és kívül is. :) Mindegyik megdőlt, miről kellene beszélni? Ha valóban ismernéd több rációt találnál benne, mint abban amiben jelenleg hiszel.
Vidiripinek erre a válaszára nem válaszolok, tekintve, hogy nem nekem írta, másrészről ekkora mértékű baromságra az ellenérv már nem gyógymód.
homo ludensz! Köszönöm!!! Ez már végre nagyon tetszett!!! Erre volt szükségem, és az ilyen stílusú válaszokra! ^^
27:
Gyógyítják? Ez még mindig kiakaszt. Mitől számítana betegségnek, hogy gyógyítani kelljen? Ez olyan, mintha egy embert pszichés betegként kezelnének, mert neki az a ház nem tetszik, amit az ingatlanos mutat... erre aztán átnevelheti egy ember, de "meggyógyul" vajon? Lehet ezt annak nevezni? Nem... csak az ízlését változtatták meg a vele járó következmények ismertetése miatt, ami az ő esetében az, hogy nem kapja meg a házat, a melegek esetében pedig, hogy rengeteg gyűlöletet kapnak az emberektől.
kérdező, én nem vagyok keresztény, de én is úgy tudom hogy egy pszichés jelenség aminek rengeteg változata létezik, ezt meleg barátaim is megerősítik, + úgy tudom nincsenek "100%" hetero vagy "100% meleg" emberek hanem egy skálán mozgunk, és az aktuális állásunk változhat is, én ezt a SOTE-n tanultam, persze bizonyára vannak faktorai amik az emberrel születnek. Azt pedig hogy betegség vagy különbség e inkább filozofálás eldönteni mint tudomány, hiszen ez nem egy mérhető dolog, tudtommal az USA-an egy népszavazás döntötte el hogy betegségnek számítson e (továbbra is) vagy sem, nem pedig szakértői vélemény. Még az is lehet ,hogy sokan azért ragazkodnak a "mássághoz" mint meghatározáshoz, mert így lecsendesíthetik a gyűlölködőket, ez egy mind a két oldalról átpolitizált kérdés. Mielőtt valaki bevádolna nem vagyok homofób, ne anyázzatok, érveljetek!
Érdemes még azt is tudnod, hogy gyakorin nem képviselteti magát igazán a "kereszténység igazi arca" ahogy én hívom, tehát a hagyományos felekezetek tagjai, ez kiderül szerintem már a kérdésfeltevések többségéből is, de olyan kérdésekből is amelyek azt hivatottak felderíteni milyen felekezetek képviselői vannak jelen, mutatóba van pl 1 katolikus, és tömegével a különösebnél különösebb csoportok képviselői, melyeket világszerete szektáknak tart az emberek többsége. Én magam is mint érdeklődő külső szemlélő úgy vélem a biblia a legkevésbé sem szól arról amit a válaszadók többsége a gyakorin előad, gyakran előbb alakul ki egy nézet és aztán keresnek hozzá egy bibliai alátámasztást, mert sokkal könnyebb az "isten", vagy a "nincs isten", vagy a "szabadság, egyenlőség, testvériség" vagy az "isten, haza, család" vagy bármi magasztos dologra hivatkozva gyűlölködni. A 6000 éves föld és hasonló kapitális baromságok pedig (történelmi távlatokban) nagyon új jelenségek.
Természetesen bennem is felmerült a kérdés korábban, hogy miért nem fogalmaztak a biblia írói világosabban, hogy egy adott részt szó szerint kell e érteni vagy elvontan, de aztán én magam is elolvastam ezeket a szövegeket, és rá kellett jönnöm hogy a szekták "szó szerinti értelmezése" kb olyasmi mintha mondjuk azt olvasnád "lefordítottam a szöveget" és erről mondanák egyesek hogy ez azt jelenti hogy fogtad a papírlapot és megfordítottad.
Noss ilyen emberek írnak szinte kizárólag a gyakorira, akik hőzöngenek hogy "de a bibliában világosan benne van ,hogy 180 fokban elforgatta a lapot, nem kell itt a katolikusok ,reformátusok meg mindenféle hitehagyók hazudozása, hagyjanak békén a történészeikkel meg a nyelvészeikkel!"
Ez a fajta gondolkodás olyannyira kiütközik egyeseknél ,hogy pl a jehova tanúinak nevezett csoport még a bibliai szövegeket is átírta, hogy "alátámasszák" a hittételeiket, persze ők azt állítják mindenki más hamisított, mi mutatná jobban hogy valójában nem a bibliát értelmezik (ahogy állítják) hanem az ostobaságaikhoz keresnek valami legitimációt mint az ,hogy ha kell még módosítják vagy törlik is az adott részeket?
Vidiripi
Kérdező!
"Az emberek nagy részéből nem haltak még ki ezek a gének."
Tényleg megállapították tudományosan hogy a gének felelősek a homoszexualitásért?
"Uralkodó családok? Nem a X. században élünk."
Való igaz de akkor had idézzelek! "Tisztában vagyok vele, hogy akkor is voltak, és képzeld el, azelőtt is voltak, és még most is vannak, és még lesznek is "ferde hajlamokkal" rendelkező emberek,..."
Te magad is elismered s nem csak és kizárólag napjainkat határoztuk meg mint időintervallumot! Ezért bátorkodtam felhozni a dolgot. Bocs hogy ez történt, de ha így fogalmazol akkor én miért nem tehetem?
"Valamint attól, hogy valaki homoszexuális, még lehet gyereke, ha ennyire fontos lenne az utódok létrehozása..."
Elvesztettem a fonalat! Mikor kezdtünk el beszélni a nemzőképességről? Nem tudtam hogy az is terítékre került!
"A nagyszülők egy örökbefogadott unokának is ugyanúgy örülnek, ha nem akkor velük van a hiba."
Nem, nem velük van a hiba! Örülni örülhetnek annak is ez nem vitatott de hogy úgyan úgy az koránt sem biztos!
"Valamint egy párnak nem mások, hanem a saját örömüket kell keresnie, szóval szép teljesítmény ez a gondolkodás is, kár hogy egyrészt nem a sajátod, hanem a könyvedé, másrészt meg semmire sem visz az életben."
Itt speciel a saját véleményemet írtam le!
"Kutatómunkával esetleg? Tudod amire szükség van, mielőtt elfogadsz egy állítást."
Ja ezt én is így szoktam csinálni!
"Azt azért tudod, hogy a Krisztus mese teljes mértékben másolva lett, ugye?"
Honnét?
"De, de igen az. Meghalsz és kész."
Semmi gond, bizonyítsd be!
"De tegyük fel a lelked tovább megy, mi a garancia arra, hogy a 10000 kitalált hely közül pont a tiéd az, ahová kerül?"
Itt mit is akartál leírni, illetve kérdezni?
"Szeretnék látni egy bizonyítékot egyáltalán ennek az alaknak a létezésére, ha nem megy nem elfogadott és fölösleges az interneten dobálóznod vele."
Az akkori világ leghatalmasabb birodalma és annak katonái akkor kit végeztek ki? Vagy ugyan ez a birodalom kiket üldözött s ha az egész csak hazugság volt akkor hogyan lehettek követői egy hazugságnak és miért tartottak ki a halálig is? Tudom hogy hazugság de még is az életemet adom érte, egy hazugságért amiről még tudok is.
A bizonyíték az hogyha nem létezett volna akkor nem is lettek volna követői!
"Valamint mivel múlta felül? Más kultúrákban az emberek már évszázadokkal előtte jártak erkölcsileg és minden módon a filozófiát érintve."
Jézus nem filozofált! Ő tanított s az életével mutatott példát! A tanításával és az életével múlta felül!
"Örülök, hogy ezt olvastam..."
Nem értetted meg hogy mit is írtam!
Hammurapi háborúzott, Jézus soha!
Taoizmus vallás vagy filozófia?
Konfuciusz, dettó!
Lao-Ce dettó!
Zhang-Zai dettó!
Vardhamána/Mahavira, ő nem volt vallás alapító!
Buddha az igazságot kereste, Jézus kijelentette hogy ő az igazság! "Én vagyok az út, az igazság és az élet..."
"De mondhatsz nyugodtan olyan tanítást, ami az erkölcsre nevel, és valóban nem mondta még azelőtt senki/nem élt aszerint senki. Sok sikert."
Ez hol is volt kérdés? Mivel én ilyesmit nem írtam!
"Bizonyítsd kérlek. Hórusszal ugyanez történt jóval előbb, és még mindig vannak követői, akkor ő is valódi?"
Az egész világon vannak követői?
"Bizony, pont mint Allahnak, bummbumm milyen erkölcsös, kb. mint a keresztesháború."
Nem! Jézus valódi követői nem lesznek öngyilkosok sem nem követnek el gyilkosságokat! a keresztes háborúk pedig nem a kereszténységben gyökereznek Jézus nem tanított olyasmit hogy háborúba kell vonulni miatta!
"A nevében az előbb említett keresztesek viszont megtették, aminek következtében híres lett. Komolyan ennyire nehezen megy a gondolkodás?"
„Deus volt!”
Általános iskola történelem óra!
"Csak úgy kb. bármely vallási figura."
Csak egyet!
"A börtönös sztoridra annyi a reakcióm, hogy az ember a nehéz helyzetben ismeri meg legjobban a vallást.
Persze mert csak egyetlen ember ül börtönben. De jó legyen neked a hited szerint! S akkor mi a helyzet azokkal akik a főiskolán vagy az egyetemen lesznek hívők. Vagy felnőttként hétköznapi életet élve lesznek azok, velük mi a helyzet?
"Az az ember félt, lelki terrorban élt mert feltehetőleg egy nap többször is lehajolt a szappanért, majd megragadta a reménysugarat."
Egy olyan ember félt akit a rendőrök úgy megvertek hogy véreset vizelt és miután kikerült tovább folytatta a bűnözést! Hát persze az ilyen emberek a félelemről ismertek! Van fent film róla linkeljem neked?
"Valamint nagyobb bűnöző vált belőle mint azelőtt, hazugságokkal traktálja az embereket... hűha de becsülendő."
Na majd ha egyszer kirabolják a lakásodat majd akkor megtapasztalod hogy milyen is az s azt is hogy mit fogsz érezni és gondolni. Személyes tapasztalat során érezheted át igazán a helyzetet addig hiába is magyarázná bár ki is. Úgy sem érted!
"Egy tolószékes ember, akinek az orvosok azt mondták életében nem fog többé lábra állni, mára már fut, és tudod kit tulajdonít segítőjének? Lucifert... azaz a Sátánizmust, nem olyan bolond, hogy higgyen is benne, önmagának és a felfogásnak, amit az a vallás közölt, na annak köszönheti."
Mózes a fáraó előtt!
"Ha őszinték akarunk lenni, márpedig én az akarok, akkor csak visszafejlődést láthatunk, mind kulturálisan, mind tudományilag, mind műveltségi szinten, fejlődést semmiképp."
Akkor miért nem költöztél még Ázsiába?
"Bizonyítsd már, vagy ne te, ha lusta vagy, de egyáltalán valaki, hogy létezik. Komolyan nincs rá bizonyíték, de ha találsz szólhatsz."
Neked miért is kellene bebizonyítani? Ha tényleg érdekelne akkor ne várnál te senkire és semmire hanem magad járnál utána, de nem érdekel! Akkor meg?
"Vidiripinek erre a válaszára nem válaszolok, tekintve, hogy nem nekem írta, másrészről ekkora mértékű baromságra az ellenérv már nem gyógymód."
Milyen válaszra nem válaszolsz?
Kedves 33.Hsz!
Jézus maga mondta,hogy "aki látott engem,látta az Atyát".(Ezt többször is elmondta.)Az Ő agresszivitása azonban kimerült az uzsorások irodái átrendezésében,kötél suhogtatásban,porba írásban.Nem,hogy nem gyilkolt,még az erőszak legkissebb formáját is elutasította.
Vagy elfogadjuk Istenről azt,amit Szent Fia bemutatott belőle,vagy Krisztust hazuttoljuk meg.
Amit az én minősítésemről írtál,megbocsájtom,hisz tudatlanságból követted el.Máskor nem ártana gondolkozni,mielőtt másokat minősítgetsz!
33.Hsz!
Én,a Biblia perszonális,és nem a verbális ihletettségében hiszek.Tudomásul veszem,hogy írói emberek voltak,akik ismereteikhez képest fogalmazták meg, az isteni ihletet.
Én írtam: "Tehát, ha pszichés betegség, akkor az gyűlölet:) Remek, logikus, okos. Más zseniális levezetésed van?:) A gyűlölet benned van irántam. Minek írsz ki ilyeneket? Árulkodsz? Gyűlöletet keltesz?"
Te írtad: Szerintem egy szövegértelmezési tanfolyam sem ártana neked, mondd csak közmunkán dolgozol?
Erre írtam: "Viszont ma láttam egy olyan kommentet is, amiben a butaság mellé gyűlölet is társult... Az okos ember azt állította, hogy a homoszexualitás egy pszichés betegség, és "gyógyítható", és csak azért tagadják az emberek, hogy "nehogy má' a Bibliának legyen igaza". "
Akkor azért van gyűlölet bennem, mert azt írtam, hogy nehogy má' a Bibliának legyen igaza? Okos levezetés ez is, brávó:)
"Szerintem egy szövegértelmezési tanfolyam sem ártana neked, mondd csak közmunkán dolgozol? "
Ez is remek összefüggés. Amúgy elfelejtetted leírni, hogy akkor hogyan értelmezed;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!