Ez hogy működik?
Nemrég alakítottam ki magamnak a saját hitvilágomat, nem igazán mondanám magamról, hogy hívő vagyok, mert egyik vallást sem érzem magaménak. Nem is igazán választ szeretnék, hanem véleményeket. Szerintetek bármelyik olyan vallás, ami irreális határokat szab (tehát azt mondja: dolgozz és imádkozz, mert különben pokolra kerülsz), az elhomályosítja az adott ember elméjét? Vagy van egyáltalán még ilyen vallás?
Vannak azok az emberek is, akik borzasztóan félnek. Rettegnek az általuk "Istennek" nevezett dologtól. Nem tudják, de így van. Nem mernek hinni a tudománynak, mert istenkáromlásnak neveznek minden "csodát", amit akár egy egyszerű kémiai egyenlettel meg lehet magyarázni. Sokan vannak ilyen emberek? Többen vannak ismeretségi körömben akik így élnek, de nem szeretnék általánosítani, a vallás adhat valamit az életünkhöz, de szerintem ezen a szinten ez már egészségtelen.
Lehet, hogy kicsit kusza volt, ahogy fogalmaztam, ezért most összegezve felteszem újra a kérdéseimet, és elmondom, amit gondolok:
Tény, hogy voltak vallások, amik robotoló zombit csináltak az emberekből, esetleg jelen van ez még mindig?
Van olyan ember, aki tudatlan lesz, mert nem képes racionálisan gondolkodni hite miatt, és retteg isten(ei)től?
Nem nézek le senkit, normális válaszokat várok, kérdésem semmilyen diszkriminatív tartalommal sem rendelkezik senki iránt, egyszerűen kíváncsi vagyok mások véleményére, mert maga a téma nagyon érdekes.
Szia
Miközben olvastam az írásodat a saját hitvilágodról, az jutott eszembe, mennyire igaz, amit a Biblia ír erről a témáról! Mármint arról, hogyan alakultak ki a kölönféle hitek és vallások.:-)
De miért van szüksége az embernek erre? Mármint arra, hogy higyjen Valamiben? És kiben higyjen? Vagy miben higyjen?
Úgy lettünk megteremtve, hogy belénk plántálta az Alkotónk a saját tulajdonságát a szeretetet, és nem tudunk az nélkül élni. Ahogy (normális esetben) minden szülő-gyerek kapcsolatban ott van a kölcsönös szeret, éppen úgy bennünk is ott az igény az Alkotónkal való kapcsolatra. De az emberek többsége nem ismeri a Teremtőjét, viszont benne van az igény, a vágy, és ezért alakulhat ki(az ismeret hiánya miatt János 17:3) az egyéni hitvilág, vagy éppen az ismetet hiánya miatt az Alkotó létének tagadása.
Mivel Sátán ott volt az ember megteremtésénél, pontosan tudja, ismeri az ember fizikai, lelki, szellemi szükletét. Nos ezeket napjainkban vagy Isten, vagy Sátán és az általa felépített világ elégíti ki.
„Arról fogja tudni mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretet van köztetek” — mondta Jézus János 13:35.
„az egész világ a gonosz hatalmában van” 1János 5:19.
Jézus két útról tanított, ma mindenki választhat szabadon, senki sem befolyásolja az embert a szabad akarata gyakorlásában.
Benned mi alakította ki?, miért nem hiszel Isten létezésében?
"Mindennek megvan a magyarázata, nincsen olyan, hogy "csoda"."
Akkor kérem a genetikai kódban lévő információ eredetének materialista magyarázatát:)
#9 Én teljesen megvagyok. Nekem nem kell pap. Mit segítene az, ha elmondanék neki mindenféléket amihez köze sincsen. Szerintem az "Istennel" (világgal, Univerzummal, meg saját magunkkal ápolt kapcsolat jobb, ha közvetlen, közvetítők nélkül. Az amit én gondolok, teljesen ingyen van.
#10 Ugye ezt nem gondoltad komolyan? Ha igen, akkor gyere, kövezz meg, égess el máglyán vagy bármit amit akarsz, ha komolyan azt hiszed, hogy Bűnnek minősül az elmélkedés.
Tényleg azt hiszed hogy ez így működik? Ha Isten lenne is, akkor sem érdekelné, hogy mit gondolsz. Isten soha nem fog megakadályozni egyetlen katasztrófát, járványt vagy világvégét sem. Nem azért, mert nem akar beavatkozni az életünkbe. Ha meg akarod őt személyesíteni, akkor csak annyit lehet mondani, hogy nem érdekli. Ez az én véleményem, szerintem az amit csinálsz, hogy azt gondolod, hogy "ERETNEK, ISTENKÁROMLÓ KÉRDÉS", akkor valamit elszúrtál.
#11 Engem nem érdekel ki mit hisz, ameddig békén hagy és nem akar rám erőszakolni semmit. Nekem is van igényem arra, hogy találkozzak a teremtőmmel, de csak abban a formában, ahogy papírra leírva látom. A Bibliát nem szabad szó szerint venni, az nagyon veszélyes. Itt van például Ádám és Éva. Aztán Káin és Ábel. Káin megölte Ábelt. Hogyan tovább? Itt vérfertőzés szagot érzek.
Nem is lenne baj, hiszen ez egy metafora, Ádám és Éva a női és férfi nemet személyesítik meg. De akkor miért kell azt mondani, hogy: EREDŐ BŰN! KERESZTELKEDJ MEG, MERT BŰNÖS LESZEL! BŰNHŐDJ AZÉRT AMIT EL SEM KÖVETTÉL!
#12 A csoda attól csoda, hogy 0 az esély arra, hogy megtörténjen. A genetikai információim is köszönik, jól vannak.
#13 Szerintem a világon nincs olyan dolog, amit meg ne lehetne magyarázni. Ha csak ateista vagy, ez egy elég nehéz dolog lenne. Szerintem a világ nem lett teremtve, szerintem a nagy Bumm szerű szingularitás egy ciklusos helyzetben van, néha vissza kerül abba a végtelen sűrű állapotba, aztán újra lesz belőle egy teljesen más Univerzum. Ezt csak én gondolom, lehet benne hibákat találni asztrofizikával, de mégis logikusabb, mint az, hogy volt egy Isten és ő azt mondta, hogy: "Jó, most akkor legyen már világosság azért naaaa".
Köszönöm mindenkinek a válaszát, nagyon jó érzés erről beszélni, találkozhatok egy csomó új gondolattal és szerintem ez most itt egy nagyon magas szintű, minőségi társalgás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!