Ez hogy működik?
Nemrég alakítottam ki magamnak a saját hitvilágomat, nem igazán mondanám magamról, hogy hívő vagyok, mert egyik vallást sem érzem magaménak. Nem is igazán választ szeretnék, hanem véleményeket. Szerintetek bármelyik olyan vallás, ami irreális határokat szab (tehát azt mondja: dolgozz és imádkozz, mert különben pokolra kerülsz), az elhomályosítja az adott ember elméjét? Vagy van egyáltalán még ilyen vallás?
Vannak azok az emberek is, akik borzasztóan félnek. Rettegnek az általuk "Istennek" nevezett dologtól. Nem tudják, de így van. Nem mernek hinni a tudománynak, mert istenkáromlásnak neveznek minden "csodát", amit akár egy egyszerű kémiai egyenlettel meg lehet magyarázni. Sokan vannak ilyen emberek? Többen vannak ismeretségi körömben akik így élnek, de nem szeretnék általánosítani, a vallás adhat valamit az életünkhöz, de szerintem ezen a szinten ez már egészségtelen.
Lehet, hogy kicsit kusza volt, ahogy fogalmaztam, ezért most összegezve felteszem újra a kérdéseimet, és elmondom, amit gondolok:
Tény, hogy voltak vallások, amik robotoló zombit csináltak az emberekből, esetleg jelen van ez még mindig?
Van olyan ember, aki tudatlan lesz, mert nem képes racionálisan gondolkodni hite miatt, és retteg isten(ei)től?
Nem nézek le senkit, normális válaszokat várok, kérdésem semmilyen diszkriminatív tartalommal sem rendelkezik senki iránt, egyszerűen kíváncsi vagyok mások véleményére, mert maga a téma nagyon érdekes.
Szerintem, ha érdekel a téma, akkor a memetikának nézz utána.
Nem szükséges feltétlenül, hogy valami hasznos legyen, ahhoz, hogy elterjedjen. A mémek maguktól is szaporodnak, bizonyos körülmények között - és persze károkat is okozhatnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!