Miért hisztek az istenetek/isteneitekben/egyéb spirituális lényekben?
Úgy látom, hogy a vallás semmi másra sem jó, csak arra, hogy korlátok közé helyezzék az emberek gondolkodását... Ti miért hisztek abban, amiben? Valószínűleg csak azért, mert a szüleitek/környezetetek azt jónak látta, nem?
Mindenki véleményére kíváncsi vagyok, így kérlek ne rettentsétek el a válaszolókat a lepontozással csak azért, mert ő másban hisz.
Köszönöm! :)
Én mindenkinek adok egy zöldet, aki rendes választ ad, és nem csak azzal dobálózik, hogy "a biblia azt írja...", a többieket ignorálom.
Szia!
Én hiszek Istenben. 16 évesen szólított meg először, és azóta naponta jelen van az életemben, vezet és tanácsol mindenben. Szól hozzám a Biblia által, más emberek által, saját belső hang által, melyet sokszor lelkiismeret szavának hívunk. Isten minden embert megkeres, Ő az a "halk és szelíd hang", ami arra vezet, hogy jót cselekedj, hogy változtass az életeden pozitív irányba, hogy ismerd fel bűneidet, és valld meg azokat Neki, hogy Krisztus által elvehesse azokat!
Isten szeret téged, és én kívánom, hogy halld meg te is a hangját!
Üdv. Péter
Köszönöm a válaszod Péter!
Sok megjegyzést láttam Tőled ezen a fórumon, és az eddig látottak alapján Te mindig másképp álltál a témához, kulturáltan és nem vérre menően védve a vallásod. Nem hiszek az általad említett Istenben, de ment a plusz! :)
Nálam ez érdekesen alakult. A megtérésem nekem is úgy történt, hogy megtapasztaltam Isten megváltó kegyelmét és szeretetét és azt, hogy Ő él és jelen van a világban.
Ezek után pedig elkezdtem értelmesen vizsgálni a világot, sokat olvastam, beszélgettem emberekkel és végül arra jutottam, hogy igaz a Biblia akkor is, amikor azt írja, hogy Isten megismerhető a világ értelmez vizsgálata által.
Isten létezése számomra nem csak megtapasztalás, hanem logikus következtetés is.
Szia!
Nem túl elegáns, de visszakérdeznék!
A létezés alapja anyagi természetű vagy nem?
Köszönöm a válaszokat!
8-as! Nem tudom megválaszolni a kérdést, és nem tudom mit bizonyítana a válaszom.
Sokaig nem hittem Isten letezeseben.
Nyitott voltam mindenre,sokat olvastam, szerettem elmelkedni a vilag dolgain.
Ugy gondoltam, kivancsisagbol elkezdem olvasni a Bibliat,meg ha nem is vagyok hivo, illik valamit tudni belole.
Meglepodtem azon,mennyi bolcsesseg van benne.Torvenyei megtartasa javunkat szolgalja.Egy vedelem szamunkra.
Kulonleges lelkibeket ereztem,ha olvastam...
Vallasosa valtam.
Az eletem legjobb dontese volt.
Semmi nem tudna elteriteni Istentol mert lenyugozz a szemelyisege es az emberek iranti lojalitasa, szeretete.
Ezert hiszek a Teremtonkbe,ezert vagyok vallasos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!