Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Meddig megy még "xy nem...

Meddig megy még "xy nem Istentől van" beszéd?

Figyelt kérdés
Sziasztok, a kérdésemet az inspirálta, hogy évek óta, mióta itt fent vagyok a vallási rovatban, a leginkább keresztény emberek olyan kijelentéseket tesznek, hogy a Biblia Istentől van, xy szent könyv, xy próféta, stb viszont nincs. Én igazán nem akarok senkit megbántani, de mégis ki merészel olyat biztosan állítani, hogy ez és ez Istentől van, amíg a tiéd nem ? Leginkább azért nem értem ezt, mivel már a Biblia előtt, sőt az ószövetségi íratok előtt is, léteztek szent íratok, egyes indiai iratokat, több ezer évesre mondanak, sőt olyan írat is van, ami állítólag több tízezer éves. Tehát vallások ezrei léteznek, és van jó pár amely, bőven megelőzi a kereszténység iratainak az elkészítését, így nem értem a masszív, és elfogult kijelentéseket.
2017. febr. 20. 22:28
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

#7 Isten egy fing.

A Te logikád szerint ha Istenről írtam és elhiszed, amit írtam, akkor Istenben hiszel. Érdekes.

2017. febr. 21. 14:49
 12/13 anonim ***** válasza:

@Pietrosol

Elég jól látod a dolgokat. Én azt gondolom, hogy a mai hívők egy részénél eléggé egyértelműen felfedezhető a bibliaimádat.

Az ókori keresztényeknél ilyen nem volt, mivel egzakt értelemben vett kánonjuk nem létezett, csak használtak egy rakás írást, ha kellett ezt, ha kellett azt, ráadásul ott a hagyomány volt a döntő, aminek az Írás a része volt, nem pedig hivatkozási alapja. Az átlag hívő még Bibliát sem olvasott, mivel többségük valószínűleg alanfabéta volt, és akkoriban tekercsekre írtak, és kézzel másolták a szent iratokat, ezért nehezebb volt hozzá férni. Ez még a középkorban is ez volt a helyzet.

Ezért a Biblia imádata sem alakulhatott ki, ám amikor a Szentírás könyv formát öltött és kikerült az Egyház kezei közül a laikusok kezébe, onnantól fogva elindult a lavina.

Üdv.

Dante

2017. febr. 21. 15:48
 13/13 anonim ***** válasza:

A kereszténység nagyrészt agymosáson alapul,mint a legtöbb vallás.A vallási vezetők félelmet és bűntudatot ültetnek el a hívekben.Nem mondom,hogy feltétlen rossz szándékból,egyszerűen azért,mert enélkül nem létezhetne a rendszerük.Persze ettől még ez nem lesz egy pozitív dolog.

Ha nem lenne benne a mindenkit figyelő,számonkérő,büntető Isten imázsa,akkor félő lenne,hogy kitekintenek a "tiltott zónán" kívülre,és rájönnének,hogy nem kell ragaszkodniuk a Bibliához,sem ahhoz,amiket a vezetők tanítanak nekik.És akkor nem tudnák őket kedvükre madzagon rángatni.

Ezért csőlátásra nevelik őket,persze úgy előadva,hogy okosnak,jól tájékozottnak higgyék magukat,ha kétségeik,vitát kavaró kérdéseik merülnek fel,akkor a bűntudat rögtön visszaveti őket,hiszen igaz hívő nem gondol ilyenre,nem tesz fel ilyen kérdéseket,mert akkor Isten nem fogja szeretni,és elfogadni.

2017. febr. 21. 18:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!