Ha Jézus egy teremtett angyal, akkor, hogy lehet, hogy imádják, miközben az csak Istennek járhat?
Mert nem ismerik fel, vagy nem ismerik el ezt a megállapítást, és Istennek kiáltották ki, egyenlővé téve Őt az Atyjával,
Jézusnak engedelmességgel, szófogadással tartozunk, s ha ezt megtesszük, akkor az Atyjának mutatunk be ezzel is imádatot, mert a Fiát nevezte ki a gyülekezet főlé.
"átírták"
A Fordítók sok Biblia fordítást vettek alapul, nem csak a magyar nyelvűt, és azt írták bele amitől a teljes Biblia és a szövegkörnyezet összhangban van egymással.
s így nem ellentmondásos a Biblia.
A Fordítók sok Biblia fordítást vettek alapul, nem csak a magyar nyelvűt, és azt írták bele amitől a teljes Biblia és a szövegkörnyezet összhangban van egymással.
Akkor hogy lehet, hogy az Új Világ fordításon kívül minden más fordítás megegyezik?
Sziasztok!
Az Úr Jézus Krisztus nem egy teremtett angyal, ha valaki nem hiszi el csak el kell olvasnia a Zsidókhoz írt levelet, ami pontosan erről szól!
Így kezdődik:
"Miután régen sokszor és sokféleképpen szólt Isten az atyákhoz a próféták által, ezekben a végső időkben a Fiú által szólt hozzánk, akit mindennek örökösévé tett, aki által a világot teremtette."
Majd így folytatja:
"Ő Isten dicsőségének kisugárzása és lényének képmása, aki hatalmas szavával hordozza a mindenséget, aki miután minket bűneinktől megtisztított, a mennyei Felség jobbjára ült. Annyival feljebb való az angyaloknál, amennyivel különb nevet örökölt náluk."
Aztán a többi vers még egyértelműbben fogalmaz:
"Mert az angyalok közül kinek mondta valaha Isten: „Fiam vagy te, ma nemzettelek téged”, majd pedig: „Atyja leszek, és ő az én Fiam lesz”? Amikor pedig bevezeti az elsőszülöttet a világba, ismét így szól: „Imádja őt Isten minden angyala!” És az angyalokról ezt mondja ugyan: „Angyalait szelekké teszi, és szolgáit tűz lángjává”, de a Fiúról így szól: „A te trónusod örökké megáll, ó, Isten, és királyi pálcád az igazság pálcája. Szereted az igazságot, és gyűlölöd a gonoszságot: ezért kent fel téged Isten, a te Istened öröm olajával társaid fölé.” „Te vetettél, Uram, alapot a földnek kezdetben; és a te kezed alkotása az ég. Azok elpusztulnak, de te megmaradsz, és azok mind elavulnak, mint a ruha, és összegöngyölíted őket, mint egy palástot, és mint a ruha, elváltoznak; te pedig ugyanaz maradsz, és esztendeid nem fogynak el soha.” Az angyalok közül kinek mondta valaha: „Ülj az én jobbomra, amíg ellenségeidet lábad zsámolyává teszem”? Vajon ezek nem mind szolgáló lelkek? Azokért küldettek szolgálatra, akik örökölni fogják az üdvösséget."
Nos ezekből a versekből a vak is látja, hogy miért jár az Úr Jézus Krisztusnak olyan imádat, ami csak az Istennek járhat!
Üdv. Péter
Sziasztok!
Én nem szoktam burkában járni, nem vagyok én arab nő! :-)
A filozófia sem volt a kedvenc tantárgyaim közt! :-)
Maradjunk annyiban, hogy a zsidókhoz írt levél alapján az Úr Jézus Krisztus a Teremtő Isten, és mint ilyen méltó az imádatunkra!
Üdv. Péter
Olyanról, hogy Szentháromság, hallottál?
Atya + Fiú + Szent Lélek = Isten.
Jézus Isten, nem angyal, tehát imádjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!