Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit gondoltok a vélemény...

Mit gondoltok a vélemény korlátozás gyakorlásáról?

Figyelt kérdés
Sziasztok, a kérdésemet az inspirálta, hogy évek óta követem a legnagyobb videó megosztó portálon a vallásos csatornák egy részét, és eleinte szabadon lehetett hozzászólni a témákhoz, és azt veszem észre, mint a bizonyos csatornákon, mint esetleg bejegyzett vallások oldalán, hogy csak egyoldalú kommunikációra adnak lehetőséget, tehát nincs lehetőség esetleg hozzászólni egy témához, és természetesen az adott videóban szereplő rágalmakra, vagy internetes oldalon sincs esély a védekezésre. Igazából számomra ez pusztán észrevétel, és engem nem különösebben zavar, viszont ezek a korlátozások nem azt sugallják, hogy ezek a csatornák oldalak, nem képesek a kritikát, észrevételeket elviselni? Én valahogy, amolyan gyávaságnak tartom ezt, hiszen ez olyan, kicsit, mintha arra mutatna rá, hogy az adott vallás oldala, vagy csatornája elfogult, és nem hajlandó azon túl elfogadni tényeket, amiket ők igaznak tartanak.
2017. febr. 13. 10:28
 1/7 anonim ***** válasza:
49%
Jól látod! :)
2017. febr. 13. 10:39
 2/7 anonim ***** válasza:
Vagy csak egyszerűen nincs kapacitásuk, hogy szűrjék a trollkodást és a minősíthetetlen hangvételű, trágár hozzászólásokat.
2017. febr. 13. 10:49
 3/7 anonim ***** válasza:
76%

De ez nem csak vallásos csatornáknál van így. Rengeteg ilyen van. Sima zeneszámoknál is van ilyen. Szerintem egyszerűen a feltöltő nem tud, nincs rá ideje, hogy a hozzászólásokkal foglalkozzon.

Nem ez a kommunikációjuk fő csatornája, csak egy lehetőség, hogy ha már van videójuk, akkor oda is feltöltik, de különösebben nem akarnak vele foglalkozni.

Nem tartom ezt véleménykorlátozásnak, mert ha konkrétan a videó alá nem is tudsz írni, de bárhol máshol leírhatod, elmondhatod róla a véleményedet.

2017. febr. 13. 11:25
 4/7 Andizsuzsi ***** válasza:
100%

mind a csatornákon, mind az oldalon

Ezzel senki sem korlátozza a te véleménynyilvánításodat, bátran tehetsz fel olyan videót, ami a te véleményedet tükrözi.

2017. febr. 13. 11:41
 5/7 anonim ***** válasza:
53%

"Szerintem egyszerűen a feltöltő nem tud, nincs rá ideje, hogy a hozzászólásokkal foglalkozzon."

>Mégis miféle értelmetlen hozzáállás az, hogy azért, mert neki nincs ideje a hozzászólásokkal foglalkozni, ezért letiltja a kommentelés lehetőségét!?

Én az internetre saját készítésű gameplay videókat töltöttem fel, és bár nekem sincs mindig időm foglalkozni a kommentekkel, ettől nem fogom letiltani sem a lájkolás, sem a hozzászólások lehetőségét. Miért kellene? Épp ellenkezőleg, örülök, ha látom a közönség véleményét, mert abból is tanulok, hogy valamit jól, vagy rosszul csináltam-e.

Aki letiltja a kommentelés lehetőségét az egyszerűen nem akarja a kritikát olvasni, mert nem bírja.

Mondom ezt úgy, hogy a több honlapot is vezettem, mikor aktív szerkesztő voltam, sokan jöttek oda a tartalmak miatt, soha nem jutott volna eszembe az, hogy ne legyen fórum vagy chat, amin keresztül beszélhetek a látogatóimmal, és ők is beszélhetnek egymással. Voltak persze szabályok, amiknek megsértéért kitiltás járt volna, de a hozzászólások lehetőségét eszem ágában sem volt korlátozni, akkor sem, ha gúnyos kommentet kaptam.

Dante

2017. febr. 13. 13:15
 6/7 anonim ***** válasza:
51%

"viszont ezek a korlátozások nem azt sugallják, hogy ezek a csatornák oldalak, nem képesek a kritikát, észrevételeket elviselni?"

De igen.

2017. febr. 13. 17:44
 7/7 Alex Fly ***** válasza:

Azt, hogy ez semmiben nem korlátozza a véleményalkotást. Nyugodtan alkothatsz véleményt, akár közzé is teheted számtalan csatornán. Ha a video készítőjének van mondanivalód, az elérhetősége is meg van adva.

És neki is meg van a joga ahhoz, hogy az általa megosztott tartalmat tartalmazó oldalon megengedi-e azt, hogy mások is megosszák a saját tartalmaikat. A kérdés, hogy van-e joga bárkinek is ezt elvitatni tőle?

2017. febr. 14. 10:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!