Mit gondoltok a vélemény korlátozás gyakorlásáról?
De ez nem csak vallásos csatornáknál van így. Rengeteg ilyen van. Sima zeneszámoknál is van ilyen. Szerintem egyszerűen a feltöltő nem tud, nincs rá ideje, hogy a hozzászólásokkal foglalkozzon.
Nem ez a kommunikációjuk fő csatornája, csak egy lehetőség, hogy ha már van videójuk, akkor oda is feltöltik, de különösebben nem akarnak vele foglalkozni.
Nem tartom ezt véleménykorlátozásnak, mert ha konkrétan a videó alá nem is tudsz írni, de bárhol máshol leírhatod, elmondhatod róla a véleményedet.
mind a csatornákon, mind az oldalon
Ezzel senki sem korlátozza a te véleménynyilvánításodat, bátran tehetsz fel olyan videót, ami a te véleményedet tükrözi.
"Szerintem egyszerűen a feltöltő nem tud, nincs rá ideje, hogy a hozzászólásokkal foglalkozzon."
>Mégis miféle értelmetlen hozzáállás az, hogy azért, mert neki nincs ideje a hozzászólásokkal foglalkozni, ezért letiltja a kommentelés lehetőségét!?
Én az internetre saját készítésű gameplay videókat töltöttem fel, és bár nekem sincs mindig időm foglalkozni a kommentekkel, ettől nem fogom letiltani sem a lájkolás, sem a hozzászólások lehetőségét. Miért kellene? Épp ellenkezőleg, örülök, ha látom a közönség véleményét, mert abból is tanulok, hogy valamit jól, vagy rosszul csináltam-e.
Aki letiltja a kommentelés lehetőségét az egyszerűen nem akarja a kritikát olvasni, mert nem bírja.
Mondom ezt úgy, hogy a több honlapot is vezettem, mikor aktív szerkesztő voltam, sokan jöttek oda a tartalmak miatt, soha nem jutott volna eszembe az, hogy ne legyen fórum vagy chat, amin keresztül beszélhetek a látogatóimmal, és ők is beszélhetnek egymással. Voltak persze szabályok, amiknek megsértéért kitiltás járt volna, de a hozzászólások lehetőségét eszem ágában sem volt korlátozni, akkor sem, ha gúnyos kommentet kaptam.
Dante
"viszont ezek a korlátozások nem azt sugallják, hogy ezek a csatornák oldalak, nem képesek a kritikát, észrevételeket elviselni?"
De igen.
Azt, hogy ez semmiben nem korlátozza a véleményalkotást. Nyugodtan alkothatsz véleményt, akár közzé is teheted számtalan csatornán. Ha a video készítőjének van mondanivalód, az elérhetősége is meg van adva.
És neki is meg van a joga ahhoz, hogy az általa megosztott tartalmat tartalmazó oldalon megengedi-e azt, hogy mások is megosszák a saját tartalmaikat. A kérdés, hogy van-e joga bárkinek is ezt elvitatni tőle?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!