Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kik a kecske gyermekei?

Kik a kecske gyermekei?

Figyelt kérdés
A sátánisták? Mint Lucifer gyermekei?

#vallás #kecske gyermekei
2017. febr. 12. 20:23
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
A gidák.
2017. febr. 12. 21:26
 2/10 anonim ***** válasza:
Azok, akik nem jóakaratúak.
2017. febr. 12. 22:07
 3/10 Pietrosol ***** válasza:
100%

Sziasztok!

#1!

....és a gödölyék!

2017. febr. 12. 22:35
 4/10 anonim ***** válasza:
54%

Kecskék, Jelképes és prófétai értelem:

A kecskék embereket jelképeznek, gyakran olyanokat, akik szembeszegültek Jehovával

Jézusnak a juhokról és a kecskékről szóló szemléltetésében a kecskék azokra utalnak, akik nem akarnak jót tenni a testvérei legkisebbjeivel

Mt 25:31–46

A 31., 32., 41. és a 46. versekből kiderül, hogy a szemléltetés arról szól, hogy a nemzetekből való embereket különválasztják és megítélik, amikor az Emberfia megérkezik dicsőségében.

Jézus a szemléltetésében nem azt akarta mondani, hogy a kecskék megvetendő állatok lennének.

a kecskék egyszerűen csak az emberek egy csoportját jelképezik, míg a juhok egy másik csoportot. Az, hogy a ’juhok’ az Emberfia ’jobbján’ állnak, egy megtisztelő helyet jelent a számukra

A „balja” pedig, ahol a ’kecskék’ állnak, egy szégyenteljes helyet jelképez.

Érdemes megjegyezni, hogy a beszámoló szerint a trónon ülő Emberfia jobbján álló ’juhok’ nem azonosak Jézus Krisztus ’testvéreivel’, akikkel a juhok jót tettek

2017. febr. 12. 22:55
 5/10 Pietrosol ***** válasza:

Liv!

"A kecskék embereket jelképeznek"

Miért vagy ilyen biztos ebben?

2017. febr. 12. 23:05
 6/10 anonim ***** válasza:
Gondolod, hogy Jézus szó szerinti állatokról beszélt?
2017. febr. 12. 23:42
 7/10 Pietrosol ***** válasza:
90%

Liv!

Nem gondolom, mint ahogy azt sem gondolom, hogy emberekről beszélt.

Vagy szerinted van abszolút értelemben gonosz vagy jó ember?

2017. febr. 13. 11:06
 8/10 anonim ***** válasza:

Pietrosol nagyon rátapintott a lényegre.

Living: nem olyan rég jelent meg a vezető testület listája a tanítási tévedéseiről. Azt is írják, hogy se nem ihletett (ezzel beismerik, hogy nem Istentől vezetettek) és nem tévedhetetlenek. Így minek védesz egy olyan tanítást, ami csak a vezető testület elképzelése?

2017. febr. 13. 15:33
 9/10 anonim ***** válasza:
A kecskéket beállítani gonosznak.. hova süllyedünk még?
2017. febr. 13. 17:47
 10/10 anonim ***** válasza:

Kik azok, akik Jézus jobb és bal oldalán lesznek?

Mt. 20,23. És monda nékik: Az én poharamat megiszszátok ugyan, és a keresztséggel, a melylyel én megkeresztelkedem, megkeresztelkedtek; de az én jobb és balkezem felől való ülést nem az én dolgom megadni, hanem azoké lesz az, a kiknek az én Atyám elkészítette.

Mt.25

31. Mikor pedig eljő az embernek Fia az ő dicsőségében, és ő vele mind a szent angyalok, akkor beül majd az ő dicsőségének királyiszékébe.

32. És elébe gyűjtetnek mind a népek, és elválasztja őket egymástól, miként a pásztor elválasztja a juhokat a kecskéktől.

33. És a juhokat jobb keze felől, a kecskéket pedig bal keze felől állítja.

Mt. 27,38. Akkor megfeszítének vele együtt két latrot, egyiket jobbkéz felől, és a másikat balkéz felől.

Mt. 13,30. Hagyjátok, hogy együtt nőjjön mind a kettő az aratásig, és az aratás idején azt mondom majd az aratóknak: Szedjétek össze először a konkolyt, és kössétek kévékbe, hogy megégessétek; a búzát pedig takarítsátok az én csűrömbe.

2017. febr. 26. 23:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!