Mi a véleményetek az alábbi levélnek a tartalmáról? (egy anonim Jehova Tanú levele)
A levelet egy volt Jehova Tanú testvérem kapta.
Egy elég hosszú tétlenkedési idöszak után ő is beadta a kilépési levelét és ő is ki lett közösítve.
Ezt a levelet azért kapta mert Erdélyben pontosabban Marosvásárhelyen nagyon keményen fellépet az Őrtorony Társulat ellen, annyira keményen,hogy híre jútott még a Bukaresti fiókhivatalba is.
A levelet egy aktív Jehova Tanú testvérnő írta és küldte el neki, ő meg átküldte nekem.
Kérlek olvassátok el!
Jóel 1:4 A mit a sáska meghagyott, megette a szöcskő; és a mit a szöcskő meghagyott, megette a cserebogár; és a mit a cserebogár meghagyott, megette a hernyó.
------------------------------------
Nélu testvér,bizalommal fordulok hozzád még akkor is ha nem ismerjük egymást,de kérlek, hogy ezt a levelet oszd meg pontosan úgy ahogy írom, a Joel versével kezdve.
Remélem nem botránkoztat meg,hogy névtelen szeretnék maradni,hisz tudod te is,hogy tanú és tanú között is szükség van óvatosságra. Sokan hallottak már arról amit megosztok veled, de lehet,hogy te is hallottad már de csak pletyka ként.
Én viszont 100% ban tanúsíthatom, hogy egy megtörtént eset volt.
Ez egy olyan titok volt amit a félistenek a fiókhivatalból nem igazán szerettek volna ha kitudódik,de mint ahogy a közmondás is mondja "egy titok csak addig titok amíg egy ember tudja"
Hogy miről is van szó?
Évekkel ezelőt a Fiókhivatali urak kiadtak egy olyan parancsot a gyülekezeteknek,hogy gyűjtsenek be a testvérektől minden régi kiadványt és küldjékbe a fiókhivatalba, hogy alapítsanak egy arhivumot, egy kiállítási múzeumot a testvérek részére a kommunista diktatúra idejéből.
És a testvérek szerte az orszából zsákszámra küldték azokat a kiadványokat amelyeket sikerűlt megmenteniük a szekuritáté kezeitől.
És nagyon sok anyagot össze gyűjtöttek..és tudod, hogy miért gyüjtették össze ezeket az anyagokat?
Hogy elégessék őket! Elégették őket!
Mint ahogy a hitleristák és a bolsevikok elégették az ellenség könyveit!
Pontos helyről tudom, de nem tudok erről többet mondani, viszont azt el tudom mondani, hogy miért tették ezt:azért,hogy csökkentsék azokat a próblémákat amelyek a régi elavúlt tanításokból adódnak.
Ez volt a titkos terv, és mivel ezt nem tudták elmondani hát megoldották "diplomatikusan".
Elégették azokat a kiadványokat amelyekért a szerencsétlen embereket a szekuritáté, kínozta,kikérdezt,megverte de akkor sem mondták el,hogy hova vannak ezek az anyagok elrejtve.
Könyvek,őrtornyok, brosurák,kézi másolatok amelyeket ma már nem nyomtatnak és nem adnak ki,és amelyekhez szép emlékek fűződtek, és hallottam,hogy voltak olyan testvérek is akik megsíratták ezeket a régi könyveket.
Amit nem ért el a Szekuritáté azt megtette a Fiókhivatal!
Elégettek nem is tudom hány tucatnyi zsák anyagot.
...............
Egy holokausztot csináltak! Felháborít ez az újabb árulása a vezető testületnek.
...............
Köszönöm, és kérlek nézd el nekem,hogy egyik témáról a másikra ugrálva írtam, de sajnos nincs rend a gondolataimban, és mindezt a stressz okozza.
Lehet,hogy majd még visszatérek de ez (kérlek ne haragudj)a te becsületességeden múlik.
Jehova legyen velünk!
Nos ez lenne az!
Nem fordítottam le az egész levelet, mert nem láttam értelmét, hisz a levélnek a lényege ez az amit lefordítottam a többi inkább panaszkodás.
És akkor most újra megkérdem, hogy mi véleményetek kedves felhasználók ennek a levélnek a tartalmáról?
Itt a levél;
[URL= [link]
Én a
Drága FIATAL testvérem! :)
Ha sosem voltál még egy ötvenes, vallás által választott új férjjel rendelkező, kiszolgáltatott helyzetben lévő nő, akkor nem ismerheted azt a bénító félelmet és/vagy tehetetlenséget, ami miatt inkább vak marad az ember.
Áldjon az Úr tesó :)
Tévedés, nem a férjem miatt vagyok Tanú, mindig is az voltam és az is maradok.
Ki mondta neked, hogy csak a férjem beszél románul?
Amikor egyedül éltem is Tanú voltam, és nem hagytam ott Istenemet.
Sőt elmondom neked, hogy még több nyelven is otthonosan mozgok, ha nem is mindet perfektül.
több mint 26 éve élem boldogan ezt az életemet, pedig egyik család tagom sem Tanú, de nem is vagyok velük rossz viszonyban, rendszeresen tartom velük a kapcsolatot,
Engem nem a férjem tart fogva, sem a gyülekezet nem tart fogva, magamtól vagyok itt, és eszem ágában sincs hátat fordítani Jehovának.
Szeretem Jehovát, és a megváltómat is, és engem semmilyen ember nem kényszerít ide, sem erre,
Az egyik Tanú társam aki hasonló cipőben járt mint Én, korban is, Ő sem hagyott fel keresztény életével, de ezért ment el a gyakori kérdések rovatból.
Mert a magán életében megalázták itt.
Katy Weaver, egy nagyon kedves vidám természetű, Ö is az ötvenes éveiben járó testvérem, akit szintén semmi és senki nem tartja rabként itt, Önként egyéni meggyőződésből van itt.
Pedig volt kiközösítve is, de vissza tért.
Az hogy hibázott alázattal elismerte, és rendezte Istennel a kapcsolatát. Soha nem mondott semmi rosszat a testvérekre, mert nincs mit mondani. Még akkor sem tette amikor kiközösítés alatt állt.
S nem Ő az egyetlen.
Nem vagyok kiszolgáltatott, ezt csak azok érzik így akik akik nem rendelkeznek kellő alázattal.
S a saját nevedben beszélj, ne az enyémben.
Jehova Tanúi nem szekta, és nem ördögi, és nem fogja a férjem itt hagyni az általad románul írt "szektát"
S nem ér rá ide írogatni, mert neki más dolga van, nincs is ideje internetezni sem.
El va rămâne pentru totdeauna martor
living vitness!
-Az első pont amit el szeretnék mondani az, az lenne, hogy nem fogom itt román nyelven folytatni a beszélgetést mert első sorban nem lenne ferr a többi felhasználóval szemben és fontosnak tartom azt is,hogy mindenki értse, hogy miről is van szó!
A tegnap is csak azért tettem mert azt hitted,hogy megfogsz hazugsággal, vagyis magyará mondvan a tanú észjárást használva, ki provókáltad belőlem.
De ha nagyon akarnám, nagyon hamar ki tudnám deríteni, hogy beszélsz te egyáltalán románul, de mivel nem ez a célom én nem is fogom többet szóba hozni ezt a dolgot!
-A második pont amit el szeretnék mondani az, az,hogy a tegnap esti bemutatkozásod után elgondolkodtam, azon, hogy mennyire nagyon eltávolodtál te Isten szavától.
Engem hazugnak neveztél, megpróbáltál felém kerekedni és alaptalanúl vádaskodtál, és szó szerint a személyem ellen inditottál egy "személyes hadjáratot".
45 éves vagyok, van két gyönyörű és szófogadó lányom és egy alázatos jó lelkű feleségem, azt hiszem lenne amit tanulnod tőlük. Hogy miért mondtam el ezeket?
Hát ezért;
1Kor 14:34-37
" A ti asszonyaitok hallgassanak a gyülekezetekben, mert nincsen megengedve nékik, hogy szóljanak; hanem engedelmesek legyenek, a mint a törvény is mondja.
Hogyha pedig tanulni akarnak valamit, kérdezzék meg otthon az ő férjüket; mert éktelen dolog asszonynak szólni a gyülekezetben.
Avagy ti tőletek származott-é az Isten beszéde, avagy csak hozzátok jutott el?
Ha valaki azt hiszi, hogy ő próféta, vagy lelki ajándék részese, vegye eszébe, hogy a miket néktek írok, az Úr rendeletei azok."
Tehát hazugnak neveztél minden féle bizonyíték nélkűl, megpróbáltál lejáratni és felém akartál kerekedni,csaltál és hazudtál.
Csak a fenti ige részben hány törvényt is szegtél meg?
Továbbá;
1Tim 2:12-13
"A tanítást pedig nem engedem meg az asszonynak, sem hogy a férfin uralkodjék, hanem legyen csendességben.
Mert Ádám teremtetett elsőnek, azután Éva."
Ordítottál rám,ki osztottál és uralkodni akartál felettem.
Ez a két igét is semmibe vetted.
Félre értés ne essék,ez nem azt jelenti,hogy én megvetem a nőket vagy hogy nőgyűlöletet akarok itt szítani, de mindezek kiemelt jelentőségű igék hisz maga az apostól is azt írja,hogy;
1Kor 14:37
".. a miket néktek írok, az Úr rendeletei azok."
Ezeket csak azért említettem meg mert living amiket te csinálsz az a Biblia szempontjából elfogadhatatlan mivel többször is férfiak elé "állva" felsöbbrendüséget mutatsz, és próbálod megleckéztetni őket!
Ha annyira okosnak,és annyira jól informáltnak tartod magad, és annyi Bibliai tudással rendelkezel amennyi neked van, hogy,hogy nem jútottak az eszedbe ezek a lényeges dolgok?
Elmondom én;-azért nem mert fittyet hánysz Isten szavára és csakis az önjelölt Brooklyni félisteneknek hajtasz fejet, csakhogy ezekkel a tetteiddel nagyon eltávolodtál a Bibliától!
living én csak megmutattam neked,hogy hol tévedsz,ennél többet én nem tehetek,de te viszont igen ha komolyan engedelmeskedni szeretnél az Apostól szavainak!
-Ami meg a belinkelt levelet illeti, az annyira hiteles mint amennyire az is,hogy a nap ma reggel felkelt.
Az a dolog megtörtént 100% attol függetlenűl,hogy te el akarod fogadni vagy sem.
Üdv
Szia kérdező! Nem vagyok tanú, de azért kérdezem, az a körlevél biztos, hogy igazi?
Óvatosan kell kezelni a körleveleket, pláne ha névtelenül van.
Nézd meg ezt például, a ferenceseket is megpróbálták lejáratni:
Kedves #39 válaszoló!
Köszönöm a figyelmeztetésedet!
-Nézd én keresztény vagyok, hiszek és megpróbálom betartani amennyire csak lehet tökéletlen ember létemre Isten törvényeit.
Nem fogok senki ellen hamisan vádaskodni, annak az ideje már lejárt.
Majdnem 6 éven keresztűl mást se tettem csak vádaskodtam a "hitehagyott"egyházak ellen.
Az Úr Jézus megmentett és úgy gondolom, hogy csak akkor tudom jóvá tenni azokat az időket, ha önmagamat tartóztatom meg mindenféle hamis tevékenykedésektől.
A levél nem hamisítvány mert ha az lenne akkor már Erdélyben kiderűlt volna, de hatalmas csend van és egyetlen királyság terem vagy fiókhivatal sem lép fel ellene, és félnek tiltakozni mert akkor sokkal nagyobb próblémát okoznának.
Én még az őrtorony ellen sem próbálok hazugságokkal fellépni mert nincs is szükség hazugságokat kitalálni mikor ott vannak a rengeteg kiközősített tanú vallomások.
Pont most dolgozok egy anyagon (úgy értem fordítok és nem hamisítok) ami egy elég érdekes történet majd talán megosztom veletek is de egyenlőre még van néhány dolog amit meg szeretnék aprólékosabban is vizsgálni és pont azért,hogy nehogy hazugságokat terjesszek.
Még egyszer köszönöm a figyelmeztetést!
Üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!