Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ezen az egyházi képen mit Jézus?

Ezen az egyházi képen mit Jézus?

Figyelt kérdés
[link]
2017. febr. 8. 20:05
 1/8 A kérdező kommentje:
*mit fog?
2017. febr. 8. 20:05
 2/8 anonim ***** válasza:
Uralkodói jogart, pálcát.
2017. febr. 8. 20:14
 3/8 A kérdező kommentje:
Jó, de a pálca végén van egy fekete golyó, azt nem értem.
2017. febr. 8. 20:16
 4/8 anonim ***** válasza:
Az a világot-Földet jelképezi, ott van rajta a felső felén a nap, lentebb a hold.
2017. febr. 8. 20:19
 5/8 A kérdező kommentje:
Azt megkérdezhetem, hogy ezt miért gondolod? Tényleg érdekel, mert én ilyesmiket nem láttam bele.
2017. febr. 8. 20:23
 6/8 anonim ***** válasza:

Nincs benne trükk vagy varázslás, egyszerűen ránéztem a képre és látszódik, ha natív méretre állítom.

Jézus kezében jól látható a vaspálca végén kereszttel (uralkodói jogar), ez egy elég jól ismert kép a Bibliából. Az Atya kezében szintén, bár annak a végét nem tudom teljesen kivenni.

Alatta pedig maga a világ, ami régebben nagyjából a Földet jelentette.

Lényegében azt fejezi ki, hogy a Szentháromság uralkodik a világ felett.

A földi részen pedig az Oltáriszentség látható egyházi méltóságokkal körülvéve. A bal oldali, aki égre emeli tekintetét feltehetően a pápa (tiarával), a bal első idősebb alak akár Szent Márk is lehet az oroszlán miatt, bár erre nem adok nagy esélyt (mert idős korú a képen szereplő).

2017. febr. 8. 20:36
 7/8 anonim ***** válasza:
én azt látom ahogy ecsettel festegetnek a földgömbön, ami nagyrészt még tenger.
2017. febr. 8. 20:36
 8/8 anonim ***** válasza:

"mit fog?"

Előbb-utóbb felállni és kinyújtóztatni elgémberedett tagjait, ahogy az üléspozícióját elnézem.

2017. febr. 9. 02:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!