Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az öngyilkosság ugye bűn, de...

Az öngyilkosság ugye bűn, de mi a helyzet ilyenkor?

Figyelt kérdés
Sok halálos betegségben szenvedő embernek az utolsó hónapjai, hetei nagyon fájdalmasak szoktak lenni, ezért van lehetőség, hogy ez időszak előtt véget vessenek az életüknek (Amerikában, nem tudom Magyarországon ilyesmit lehet-e). Ha valaki ez okból vett ön kezűleg véget az életének az is bűnnek számít? Vagy Isten figyelembe veszi azt is, hogy miért tette?

2017. febr. 4. 18:09
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

living witness

Szerintem nem ezt kérdezte, hanem hogy a fájdalom csökkentésére igénybe vett orvosi kezeléseket is elutasítjátok-e ilyen alapon. De szerintem ha fáj valamid vagy valamilyen betegséged van te is beveszed a gyógyszert. Tudom nem fogadhattok el vért sem, de adni adhattok? Mi a helyzet a vérkomponens alapú gyógyszerekkel? Olyat elfogadhattok?

2017. febr. 5. 22:33
 12/14 anonim válasza:

Szóval az öngyilkosság bűn. De miért? Ugyebár Istent mindenki teremtett úgymond valamilyen okból...most ezt nem fejteném ki, remélem értitek...tehát, ha ez a helyzet, akkor lényegében ezt az öngyilkosság dolgot is magába foglalhatja, nem? Na most ezzel lehetne vitatkozni, de én így gondolom.

Szerintem ez olyan, mint egy betegség, vagyis az is vegül is, és ugyebár vannak, akik betegségbe haltak bele koruktól függetlenül...és ha az illető úgymond ebbe a betegségbe hal bele miért bűn?

Sokan ennek csak a másik oldalát nézik, hogy "gyilkosság"=bűn... De én ezzel akkor sem értek egyet...

2017. febr. 6. 22:51
 13/14 anonim ***** válasza:

Ezen analógia alapján a sima gyilkosságot is betegségként diagnosztizálnád?

Amikor egy ember elmélje annyira megborul, hogy végül öngyilkosságot követ el, nincs tettének tudatában, akkor az lehet betegség (feltehetően az nem olyan szinten bűn). De amiről a kérdés szól, az eutanázia, ott tudva és akarva ölik meg magukat az emberek. Ez viszont bűn, mert eldobják maguktól az életet, semmivel sem másabb lényegét tekintve, mint az egyszerű gyilkosság.

2017. febr. 6. 23:17
 14/14 anonim ***** válasza:

Sajnálom az öngyilkosokat, mert a sátán belehajszolja őket a reménytelenségbe, a kilátástalanságba.

Az élet ajándék. Ha valaki megöl mást, az áldozat halála számon lesz kérve a gyilkosától. A halottól valaki más vette el az életét, ezért az áldozatnak van menekvése, mentsége, de aki a saját életét dobja el annak nincs menekvés, hiszen a számonkérés rajta lesz, hiszen ölt, gyilkolt, életet ontott ki, ugyan nem másét, hanem a magáét, de az is gyilkosság. Nem más ölte meg, hanem saját maga vetett véget az életének. Felelnie kell a tettéért. Mivel nincs más tettes, gyilkos akit vádolni lehet, ezért az ítélet, a büntetés rajta lesz.

Azért nagyon kíváncsi lennék és érdekel, hogy a szerető és irgalmas Jézus hogy áll hozzájuk. Ő Szerető, irgalmas, megbocsátó, megértő. Bár gondolom az sem lehet mindegy, hogy valaki egész fiatalon vagy felnőtt, érett korban lesz öngyilkos. Mit gondoltok?

2017. febr. 26. 23:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!