Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az Őrtorony szervezet miért...

Az Őrtorony szervezet miért "szervezet" és miért nem vallás?

Figyelt kérdés

Tudtommal a leggyakoribb definíciók szerint a vallás a természetfölöttibe vetett hit ritualizált,és intézményesült formája.A latin religio kifejezés a religare „újra összekötni, visszakapcsolni” igéből származik, és pontosan megadja a vallás fő funkcióját: ez pedig az ember visszavezetése eredeti állapotába, az Istennel való élő kapcsolat helyreállítása.

A szervezet fogalmáról viszont ezt írja Mastenbroek és Berde.

"A szervezet nem más, mint az egymással függőségi viszonyban álló

csoportok hálózata, melyben a különböző csoportok közti kapcsolatokat

az egymás közti verseny (és az ebből adódó versengő, kompetitív

stratégiák), illetve az együttműködés (a kooperatív stratégiák) jellemzik

(Mastenbroek, 1991.).

A szervezet, a társadalmi és gazdasági folyamatok realizálásának

feltételeit (ember, eszköz, infrastruktúra stb.) és kereteit (jogi,

pénzügyi) biztosító, tudatosan kiépített rendszer (kommunikációs,

információs, hatalmi stb.) (Berde, 2009.)."

Egy szervezetnek tehát mi köze az Istennel való élő kapcsolathoz?

Egy szervezet fő célja a terjeszkedés a hatalomra törekvés meg mint ahogy Mastenbroek is írja "különböző csoportok egymésközti versengés"e.

Szóval egy szervezet saját érdeke,a hosszú távon való fennmaradásra irányul, de ehhez semmi köze Istenhez mert a saját céljait űzi.

Már párszor rámszóltak a tanúk, hogy ne nevezzem "vallásnak" a szervezetet mert nem vallás.

Hát engem aztán igazán ez nem zavar mert ha nektek ez így megfelel akkor én elfogadom, csak azt magyarázzátok meg akkor kérlekszépen, hogy mi közötök van Jézushoz?

2017. jan. 26. 18:35
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Én is Jehova Tanúja vagyok. Szerintem pedig vallás. Soha, senkit nem javítottam ki a miatt, hogy szervezet és nem vallás.

A szervezet az én olvasatomban annyit jelent, annyit hangsúlyoz, hogy meg van szervezve az Őrtorony Társulat, nem valami spontán, kesze-kusza dolog.

2017. jan. 27. 13:50
 12/19 anonim ***** válasza:

Nem faradtattok el meg egy "vallas vagy szervezet"- rol ennyit ercelodni!

Ezek az emberek elik az eletuket ugy ahogyan jonak latjak,senkinek semmilyen kart nem okoznak, akkor miert ......?

2017. jan. 27. 15:15
 13/19 anonim ***** válasza:
59%

Vidiripi

Kérdező!

Azért mert Charles Taze Russell egy pénzügyi alapokon nyugvó intézményt hozott létre, egy kiadót! (Márk 6:8)

Ő nem gyülekezetet alapított mint Jézus apostolai, nem kezdett tanítványképzésbe mint Jézus apostolai! Alapított egy kiadót ahol a saját elképzeléseit és gondolatait kezdte el megírni és újság formájában terjeszteni!

Jézus úgy küldte el az apostolait hogy azt mondta nekik: "a munkás megérdemli a maga bérét" vagy egy másik fordítás szerint "méltó a munkás a maga jutalmára"!

living witness!

"Isten elrendezésében soha nem volt, hogy más "vallású" emberek beleavatkozzanak Isten által tanított, vezetett ügyekbe, hogy összekeveredjenek ezek."

Ők nem is más vallású emberek. Ők mind kereszténynek vallják magukat ahogyan Jehova tanúi is!

2017. jan. 27. 21:57
 14/19 anonim ***** válasza:

""Kétféle igazság nem létezik."

Ha Te most azt mondod, hogy kel fel a nap és a föld túloldalán valaki azt mondja, hogy megy le a nap, mindeközben a nemzetközi űrállomáson Vologya azt mondja, hogy se nem kel, se nem nyugszik, akkor kinek van igaza?"

Abszolút igazságra gondolt, nem relatív igazságra, jóreggelt... Nagyonokos...

2017. febr. 2. 06:42
 15/19 Pietrosol ***** válasza:

#14!

Mesélj kérlek az abszolút igazságról!

2017. febr. 2. 13:11
 16/19 anonim válasza:

Tanuljátok meg!

- Téveszmékkel soha nem vitázunk, nem vonjuk kétségbe! ...úgysincs értelme! ....azért téveszme!

2017. febr. 7. 08:46
 17/19 anonim ***** válasza:

Kérdező:Hogy miért?

. Azért mert a nyul szőrös!Ha tollas volna elrepülne!

Minden hivatalban és engedélyekben ugy irja "JEHOVA TANUI VALLÁSOS SZERVEZETE"

Nem is tudom miért érdekel,amikor gúnyból kérdezed?

De minden gúnyolódó egy esélyt megérdeml.

2018. jan. 22. 11:28
 18/19 anonim ***** válasza:
Egy keresztény szekta amerikai központal a Jehova Tanui Szervezet amúgy meg olvastam az Újvilágforditású-bibliát és hát no comment....... Vicclap semmi más....Nagyon sok buta ember van aki elhiszi vagy aki anyagilag érdekelt benne....
2018. máj. 10. 18:32
 19/19 anonim ***** válasza:

18.Szeretem amikor az ilyen buták okoskodnak.

Az eredmény hülye a gyök alatt!

2018. máj. 10. 22:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!