Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tudnátok irni olyan bibliai...

Vortrekker kérdése:

Tudnátok irni olyan bibliai hivatkozásokat amik tiltják a gyermek-keresztséget?

Figyelt kérdés
Vagy ha nem is tiltják, de nem kívánatosnak állítják be?

2017. jan. 25. 20:13
1 2
 11/17 követ62 ***** válasza:
Még csak annyit. Isten melletti döntés csak úgy érvényes, ha szabadakaratból történik. Felelősséggel ezt csak felnőtt tudja meg tenni. És Isten is csak ezt fogadja el. A kényszert soha.
2017. márc. 27. 13:31
 12/17 anonim ***** válasza:

2."Egèsz èletèben Krisztust szolgálta"

De mikor keresztelkedett meg.

Butaságot beszèlsz.

Akkor mègis Jèzus a pèldakèpünk,mièrt meritkezett 30 évesen alá,amikor születèse óta Istent szolgálta?

2020. nov. 13. 17:53
 13/17 anonim ***** válasza:

7."felszólítja őket a keresztsègre,ès útánna arra,hogy tanitsátok meg őket"

Nem tudom,hogy akaratbol cserèltede fel azt "előbb keresztelés ès útánna tanítani?

Ha nem tanítottak akkor mègis mire keresztelkedik?

Jèzus ezt mondta.

"Elmenvèn hat,ès tegyetek tanitványá minden nemzetből embereket,keresztelyètek meg őket az Atyának,a Fiúnak ès a szent szellemnek,a nevèben"

Itt Jèzus a sorrendet úgy parancsolta,hogy előbb a tanitványkèpzès utána a keresztelkedès.

Mègis egy esküről(keresztelkedèsről) van szó,akkor egy 2 hónapos mire tesz fogadalmat?

A pelenkára?

2020. nov. 13. 18:37
 14/17 anonim ***** válasza:
2.Bejegyzèsiben Dante csak filozofál ès az ke.tanitását vèdi ami hazugság.
2020. nov. 13. 18:56
 15/17 anonim ***** válasza:
Ha Jézus harmincévesen keresztelkedett meg,akkor jó példa arra,hogy a követői hogyan áljanak a megkeresztelkedéshez.
2020. dec. 25. 06:26
 16/17 A kérdező kommentje:
Sziasztok, koszonom a valaszokat. Szerintem az hogy Jezus hany evesen "keresztelkedett" irrelevans, mert az "csak" Janos keresztsege volt, annak nem sok koze van a Jezus nevere valo keresztseghez. A Sztlelek keresztseghez meg vegkepp semmi koze. A mi gyulekezetunkben egyebkent tizenegyketnehany eves gyereket is bemeritenek, es az en 3 eves lanyom is folyamatosan arrol beszel hogy majd o hogyan fog bemeritkezni... mindenkinel mas. Mikor kiirtam ezt a kerdest meg katolikus gyulekezetbe jartam, azota 1 punkosdita helyre jarunk. Hiaba tudtam, hogy engem csecsemokorban megkereszteltek, szellemben megis vagytam a bemeritkezesre, es 34 evesen be is meritkeztem. Nem mondom h a csecsemokeresztseg "rossz" lenne, hiszen biztos aldas van benne, de nekem a felnottkori bemeritkezes nagyon hianyzott hozza. A bemeritkezes kozben a pszichemmel semmit se ereztem, csak kesobb par het mulva vettem eszre hogy mennyi mindentol megszabadultam... Hala Jezusnak!!
2020. dec. 28. 12:33
 17/17 anonim ***** válasza:

16.Ez releváns?

Maté.28:19."Menjetek hat, tegyetek tanitványokká minden nemzetből való embereket,kereszteljétek meg őket az Atyának,a Fiúnak és a szent szellemnek nevében 20 és tanitsátok meg őket arra, hogy megtartsák mindazt, amit parancsolta nektek.Én pedig veletek leszek a világrendszer befejezéséig"

Itt Jèzus azt mondta előbbször,hogy "tegyetek tanitványá",útánna azt mondja"kereszteljétek meg őket"

Ez nem azt jelenti,hogy tanitvánnyá kell tenni és útánna megkeresztelni?

Hogy lehet egy csecsemőt tanitvánnyá tenni?

"Tanitsátok meg őket!"A csecsemőt, hogy lehet megtanítani?

Sok a bizonyitèk arra, hogy a csecsemőt nem lehet tudta nèlkül megkeresztelni.

Hogy tudja mondani"itt vagyok Atyám cselekedjem a te akaratodat?

Keresztelkedès egy eskü.Egy csecsemő,hogyan tud tudatosan fel esküdni?

Igen bele lehet erőszakkal kényszeriteni egy tehetetlent.

2020. dec. 28. 15:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!