Picit meredek kérdés, de rákérdezek. Hogyan állnak ehhez a 'dologhoz' a papok?
Tehát az intim együttléthez hogyan viszonyulnak? Mármint egy párkapcsolatban.
Személyfüggő vagy vallásfüggő is, hogy egy pap létesít-e szexuális kapcsolatot a párjával az esküvő előtt?
A református, baptista, protestáns stb igen. Náluk hogy működik ez?
Elnézést, tiszteletest kellett volna írnom.
A katolikus papok nem házasodhatnak. Nem hivatalosan nagyon gyakori, hogy együtt élnek egy nővel, aki papíron a házvezetőnőjük, gyerekeik is születnek. Én magam is ismerek ilyet, aki ki szeretett volna ugrani, hogy elvehesse a hölgyet, de a püspök arra kérte, hogy inkább maradjon, ő pedig szemet huny a helyzet felett, mert nagyon kevés a pap így is.
Én keresztényként ezt nem tudom elítélni. Embertelen dolog a cölibátus, és ezek a papok nem "össze-vissza kefélgetnek" (bár biztos van ilyen is), hanem egészséges férfi módjára együtt élnek egy nővel, akit hülye előírások miatt nem vehetnek feleségül.
A protestánsoknál más a helyzet, ők normális esetben nem élnek nemi életet házasság előtt. Ez nem személyfüggő vagy vallásfüggő, mindegyiküknél így kéne, hogy legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!