Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Picit meredek kérdés, de...

Picit meredek kérdés, de rákérdezek. Hogyan állnak ehhez a 'dologhoz' a papok?

Figyelt kérdés

Tehát az intim együttléthez hogyan viszonyulnak? Mármint egy párkapcsolatban.

Személyfüggő vagy vallásfüggő is, hogy egy pap létesít-e szexuális kapcsolatot a párjával az esküvő előtt?

2017. jan. 15. 20:34
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem a kérdést... Katolikus papoknál nincs házasság, protestáns lelkészeknél meg gyanítom nincs szex esküvő előtt.
2017. jan. 15. 20:38
 2/11 anonim válasza:
100%
A papok nem házasodhatnak
2017. jan. 15. 20:47
 3/11 A kérdező kommentje:

A református, baptista, protestáns stb igen. Náluk hogy működik ez?

Elnézést, tiszteletest kellett volna írnom.

2017. jan. 15. 20:52
 4/11 anonim ***** válasza:
A papok nem létesítenek szexuális kapcsolatot, csak házasságon belül. De katolikus pap pedig sehogy.
2017. jan. 15. 20:52
 5/11 A kérdező kommentje:
És mi van abban az esetben, ha egy férfi fiatalkorában szórakozgatott, és majd csak az egyetemen döntötte el, hogy ő mégis inkább a teológiát választja,tegyük fel ezt olyan 23-24 évesen? Egy ilyen korú férfi általában már nem szűz. Viszont ha már lelkész,utána ettől a ténytől függetlenül nem létesít többet intim kapcsolatot házasságig? Hiába volt előtte 3-4 nővel intim kapcsolata?
2017. jan. 15. 21:04
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Igen, mivel ha valaki megtért akkor nyílván a megtérésének pillanatától fogva szakrális életet él.
2017. jan. 15. 21:15
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
A lényeg, hogy megtért, és Isten megbocsátott neki és ugyanúgy feltétel nélkül szereti. Bármit is csinál, csinált és csinálni fog. Persze, ha valaki komolyan gondolja a hívő életet és tényleg szereti Istent, akkor akárhány nővel volt előtte, megtérése után a házasságáig nem fekszik le senkivel..azért, mert Isten ezt kérte, és akár érti, akár nem, hogy miért ez a kérése, nem teszi meg, mert bízik Istenben, tudja, hogy mindent az ő érdekében kér és azt figyeli, hogy az embernek mi a legjobb.
2017. jan. 15. 22:02
 8/11 anonim ***** válasza:
69%
Azert van a katolikusok kozt is allszent. A regi papunknak is van "nemhivatalos" gyereke, es jomagam is egy kefelgeto pap tobbgeneracios leszarmazottja vagyok. Ez csak 2 pelda a sokbol.
2017. jan. 16. 09:29
 9/11 anonim ***** válasza:

A katolikus papok nem házasodhatnak. Nem hivatalosan nagyon gyakori, hogy együtt élnek egy nővel, aki papíron a házvezetőnőjük, gyerekeik is születnek. Én magam is ismerek ilyet, aki ki szeretett volna ugrani, hogy elvehesse a hölgyet, de a püspök arra kérte, hogy inkább maradjon, ő pedig szemet huny a helyzet felett, mert nagyon kevés a pap így is.

Én keresztényként ezt nem tudom elítélni. Embertelen dolog a cölibátus, és ezek a papok nem "össze-vissza kefélgetnek" (bár biztos van ilyen is), hanem egészséges férfi módjára együtt élnek egy nővel, akit hülye előírások miatt nem vehetnek feleségül.

A protestánsoknál más a helyzet, ők normális esetben nem élnek nemi életet házasság előtt. Ez nem személyfüggő vagy vallásfüggő, mindegyiküknél így kéne, hogy legyen.

2017. jan. 16. 10:30
 10/11 anonim ***** válasza:
No woman, no cry!
2017. jan. 16. 12:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!