Hogyis van ez valaki ad ra választ? Többi lent!

Szia!
Az Úr nem regisztrált a gyakorin. Nyugodj meg abban a tudatban, hogy nem tudhatunk mindent.

Ha már ott van, akkor ő ezt nem fogja megkérdezni.
A másik pedig: üdvösségre gyúrunk, nem itteni örök életre ebben a testben.

Hat annak a 13-17 éves közötti fiatalnak ami lesz majd személyes kapcsolata az Úrral a mennyben, csak azon keresztül fogja megtudni, hogy mi-miért történt. Találgatni lehet, van sok lehetőség. Idő előtt általában azért hunnynak el egyesek mert vagy saját hibájukból adódóan, vagy pedig más hibájából. Az Isten figyelmeztet mindig hogy milyen úton járj és mire figyelj/vigyázz, olyan nincs, hogy csak úgy a semmiből jön a káosz. Csakhát sajnos kevesen ismerik fel az Úrnak a hangját és azt, hogyan szokott üzenni, miről ismerheted fel azt, hogy az Úristen üzent.
És nem a biblián keresztül üzen, ez hülyeség. Bibliából max egy kis útmutatást nyerhetsz, hogy a nagyobb hülyeségekkel legyél tisztába amit nem éppen célszerű elkövetni, az igazi segítség ezeknek felismerésére benned van, a gondolataidban és az érzékeidben, amire nagyon is érdemes odafigyelned..
Én mindig úgy szívom meg, hogy nem hallgatok úgymond Rá, bármiről is legyen szó... és lássuk be, az élet olyan, hogy mielőtt megtennél bármit is, mindig kapsz előtte valami gondolatot (ami általában kisebb-nagyobb érzékekkel párosul), hogy azt, amit elterveztél, tényleg érdemes lenne-e megtenni..
Itt megjegyeznem, hogy ha olyan érzés/gondolat kerít hatalmába, hogy "nem vagyok benne biztos" - és érzel mellette valami kényszert, hogy "lehet nem vagy benne biztos, de azért mégis csak tedd meg!" - az 100-1000%, tuti az ördög lesz. Arra ne hallgassál. Isten senkit se teremtett olyannak és senkitől sem várja el azt, hogy bizonytalanságból cselekedjen meg bármit is..
Én úgyhiszem, hogy ezt jelenti úgymond "hívőnek" lenni.
Aki hisz, annak bizilma van a jó dolgok iránt, hogy az Isten maga is jó, és ha valami felől érezteti veled azt, hogy még nem jött volna el az ideje, az még nem feltétlen jelenti azt, hogy egy bűnös dologgal állunk szemben, csupán nem jött még el az ideje, hogy megtegyük.
De ha nyilván idő-előtt, bizonytalanságból tennél meg bármit is (még ha jó dolgot is) én azt simán beszámítom bűnnek az életemben, mert látható és érezhetővé válik előbb utóbb, hogy hát ezt "elrontottam", amiért is én felelek és ezért nekem is kell kivinnem a szemetet..
Ezért is mondtam azt, mégha jó dologgal is állunk szemben, ám idő-előtt tennénk rá szert, akkor tuti az ördöggel van dolgunk, akinek bizony ilyenkor ellen kell állni...
Ha pedig valaki nem képes élni a lehetőségeivel amit megtehetne jókor/jó helyen, egyszerű mulasztásnak számítható be szerintem, aminek úgyszintén megvannak sajnos a következményei..

Ez több okból sem történhet meg.
Az egyik ok, hogy a mennybe csak azok kerülnek, akiket Jehova meghív, hogy legyenek a Fia Jézus társkirályai, az ilyen emberek pedig jó kipróbáltak, vagy is nem rövid ideig éltek keresztény életet,
Jézus ezt mondta:
(Lukács 22:28, 29) 28 De ti vagytok azok, akik kitartottatok mellettem próbáimban; 29 és szövetséget kötök veletek, mint ahogy az én Atyám szövetséget kötött velem, egy királyságra,
Vagy is bizonyítottak abban hogy sok próbák ellenére is megmaradtak keresztény életükben. S így sem mindenkivel köt szövetséget erre, mert a száma korlátozott, a Többiek a földre fognak feltámadni.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!