Isten, illetve Jézus miért várja el tőlünk, hogy megbocsássunk az ellenségeinknek, mikor Ő maga ezt nem teszi?
Látom remek kis csapat gyűlt itt össze, ezért elkezdem valahol máshol és lépésenként.
1 Jézus szerint valóban képmutató az az ember, aki bort iszik és vizet prédikál?
2 Jézus arra kért minket, hogy mindig bocsássunk meg az ellenünk vétkezőknek?
3 Jézus mindig megbocsát a vetkezőnek?
Szerintem a válaszok:
1 igen
2 igen
3 nem
Szerinted?
Kérdező én úgy látom, hogy pontosan te vagy az aki nem érti.
Nézd csak;
Zsid 2:9
"Azt azonban látjuk, hogy Jézus, a ki egy kevés időre kisebbé tétetett az angyaloknál, a halál elszenvedéséért dicsőséggel és tisztességgel koronáztatott meg, hogy az Isten kegyelméből MINDENKIÉRT megízlelje a halált."
Szóval a válaszom;
Igen.
Igen.
Igen!
Tehát ha egyszer Jézus Krisztus MINDENKIÉRT meghalt a kereszten akkor már csak egy kérdés van amit meg kell válaszolni;
Elfogadod Őt vagy sem?
Szóval TE döntesz.
Pálnak nem annyira mint Jézusnak.
Mt 20,28
Valamint az embernek Fia nem azért jött, hogy néki szolgáljanak, hanem hogy ő szolgáljon, és adja az ő életét váltságul sokakért.
Mt 26,28
Mert ez az én vérem, az új szövetségnek vére, a mely sokakért kiontatik bűnöknek bocsánatára.
Mk 10,45
Mert az embernek Fia sem azért jött, hogy néki szolgáljanak, hanem hogy ő szolgáljon, és adja az ő életét váltságul sokakért.
Mk 14,24
És monda nékik: Ez az én vérem, az új szövetség vére, a mely sokakért kiontatik.
Sokakért. De mindez lényegtelen annyiból, hogy Jézus nem bocsát meg mindenkinek.
Mt 11,24
De mondom néktek, hogy Sodoma földének könnyebb dolga lesz az ítélet napján, hogynem néked.
Ami nem gond, de akkor miért vár el olyat, amit saját magától sem. Ez nem képmutatás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!