Miért nem terjedt el a kereszténység az egész világon?
Igen.Isten irgalmas velük szemben is.A tudatlanság idejét nem rója fel.
Miért állt meg a kereszténység terjedése?
Szerintem,egyrészt bizonyos nemzetek brutális keresztényellenessége miatt,és ezzel egyidejűleg,a keresztények eltorzult istenismerete,és Krisztus tényleges követése helyett emberi filozófiák követése miatt.
Indiában is szabad akarata van az embernek, legfeljebb az emberektől való félelem az, ami vissza tartja, hogy lépést tegyen az igazság megismeréshez.
S vannak ott is Istennek szolgái, akik végzik a keresztény feladatukat.
Isten népe a jövendölések alapján szinte az egész földön végzik ezt a feladatot, még a legeldugottabb Afrikai Dzsungelekben, vagy Északi sark körön is.
Viszont a szent írás arról is beszél, hogy valakit véletlenül még sem tudnak időben elérni, akkor a Teremtő lehetőséget ad neki a döntésre.
Miért akadályozta a szellem?
Mivel csak kevés munkás volt, a szent szellem először gyümölcsözőbb, termékenyebb területekre vezette őket.
Jézus Krisztus felhasználta az ő Atyjától nyert szellemet, hogy tevékenyen irányítsa a prédikáló-munkát. Ő és az Atyja, Jehova azt akarták, hogy a jó hír kiterjedjen Európára, Pál tehát látomást kapott ebből a célból.
Szia!
Tulajdonképpen a krisztusi tanítások az ember normális helyzetét szerették volna helyreállítani és ennek nincsenek határai. A kereszténység világméretű. Tulajdonképpen a hinduizmus tanításai
Bocs! Korán küldtem el.
A hinduizmus tanításai az ember normális helyzetét szerették volna helyreállítani és ennek nincsenek határai. A hinduizmus világméretű.
A buddhizmus tanításai az ember normális helyzetét szerették volna helyreállítani és ennek nincsenek határai. A buddhizmus világméretű.
A Tao tanításai az ember normális helyzetét szerették volna helyreállítani és ennek nincsenek határai. A taoizmus világméretű.
Stb..
18-as, miért nem ugyanaz? Szerintem is ugyanaz a muszlimok, a keresztények és zsidók Istene.
Sőt Buddha is hasonló tulajdonságokkal bír, mint Jézus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!