Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jèzus anyjának hány...

Jèzus anyjának hány gyermeke született?

Figyelt kérdés

2017. jan. 4. 20:38
1 2 3
 21/30 Pietrosol ***** válasza:

Péter!

Értem és egyben elnézést kérek, mert eddig úgy tudtam, hogy az adventisták egy keresztény felekezet, de most érzékelem csak, hogy tulajdonképpen az evangélium a sarokban pihen.

"Ami testtől született, test az, és ami Lélektől született, lélek az"

"Aki hisz a Fiúban, annak örök élete van..."

Egyébként csak arról van szó, hogy az advantista teológiának feltétlen igaznak kell lenni és ezért még a héber szakértő szerepét is vállalod egy rabbival szemben. Szerintem Raj Tamás egész korrekten kifejtette a három lélektípus közti különbséget. Szó sincs modernizált és váltófogalmakról.

2017. jan. 5. 14:41
 22/30 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Pietrosol!

Szíved joga azt gondolni az adventistákról, amit akarsz. A két bibliai idézetet nem nagyon értem, hogy miért hoztad, mi is ugyanezt gondoljuk és valljuk.

Azt is megértem, hogy számodra szimpatikusabb a rabbi álláspontja. Szíved joga neki hinni. Ettől függetlenül a nesama és a ruah váltófogalmak a Szentírásban az előbbi 23 az utóbbi 377 alkalommal szerepel benne, és ha valaki veszi a fáradságot és megnézegeti az előfordulásukat maga is meggyőződhet róla.

Üdv. Péter

2017. jan. 5. 15:22
 23/30 anonim ***** válasza:
60%

"Aki hisz a Fiúban, annak örök élete van..."

Igen, az Örök kifejezés azt jelenti, hogy folyamatosan történik valami, aminek soha nem lesz vége. Így akinek örök élete van, az is egy folyamatos dolog, nem olyan valami, hogy itt a földön leél mondjuk 80 évet, meghal, aztán következik több ezer év szünet (az utolsó napig), majd ismét. Ezt csak megszakításos örök életnek nevezhetnénk.

2017. jan. 5. 15:31
 24/30 A kérdező kommentje:

Az örök az örök,nem megszakitott.Hát Jèzus is öröktöl van ès mègsem szerinted?Jèzus örökkè valò ès mègis megszakitásokkal lètezik?

Ami örök az folytonos.Ami nem folytonos nem örök.

2017. jan. 5. 16:15
 25/30 anonim ***** válasza:

Némely válaszokból visszacseng Lucifer édeni hazudsága:"Bizony nem haltok meg"

Tudomásom szerint,az nevezhető kereszténynek,aki vallja az "Apostoli hitvallást",ami ilyeneket is tartalmaz:

"... szenvede Poncius Pilátus alatt, megfeszítteték, meghala és eltemetteték; szálla alá poklokra; harmadnapon halottaiból feltámada, felméne mennyekbe: ül a mindenható Atya Istennek jobbján; onnan lészen eljövendő ítélni eleveneket és holtakat.

Hiszek Szentlélekben. Hiszek egy közönséges keresztyén anyaszentegyházat; hiszem a szentek egyességét, bűneinknek bocsánatát, testünknek feltámadását és az örök életet...."

Itt egyértelmű,az eljövendő Krisztus,a test feltámadásának ,és a holtak,élők megítélésének hite.

Ha van utolsó ítélet,miért ítélne Isten a halálunk pillanatakor,netán kegyelem nélkül tisztítótűzon gyötörtetni?

Ha van testünk feltámadása-ami bűnös és valóban rossz-miért támassza fel Isten?Isten eredeti alkotása valóban rossz,és Isten hazudott,hogy minden igen jó?

Ha a Biblia a teremtéskor nem beszél "lélek"teremtéséről,csak a megalkotott testbe lehelt isteni leheletről,honnan vesszük a lélek,mint önállóan -test nélkül-élő szubsztancia elképzelését?Az tisztán,és kizárólagosan a Bibliától idegen, pogány elképzelés.

Pogány hitet követünk,vagy krisztusit?

2017. jan. 5. 20:42
 26/30 anonim ***** válasza:
47%

Kedves 23.Hsz!

Krisztus élete több,mint 2 napig megszakított volt,hiszen csak a harmadik nap támadt fel.

Aki hisz Jézusban,annak örökélete van.(Neve beíratott az"élet könyvébe".Krisztus vére jogot szerzett számára az örökélethez.)

2017. jan. 5. 20:50
 27/30 anonim ***** válasza:
95%

Kedves Péter!

Szerintem zárjuk le ezt az eszmecserét azzal, hogy a közelgő ökumenikus imahét szellemében elfogadjuk és tiszteletben tartjuk egymás hitbeli meggyőződéseit. Ti ezt hiszitek, mi meg azt. Nem hinném, hogy Isten szemében annyira lényeges lenne, hogy ki melyik teológiai álláspontot vallja, sokkal fontosabb az, hogy Jézus tanítása szerint éljük a mindennapjainkat.

Egy személyes vonatkozás: én katolikusként szeretem az adventistákat. Anno az egyetemen tanított engem egy professzor, aki mellesleg adventista lelkész. Minden túlzás nélkül állíthatom, hogy ő volt a legkedvesebb tanárom, mert annyi kedvesség, közvetlenség és jóindulat kevés tanárban volt, mint benne. Biztos tudod kiről beszélek, nevet nem akarok ide írni. Emellett a Pax tv-n is rendszeresen néztem az adventisták bibliatanulmányozásait, nagyon építőek voltak.

Nem az esetleges hitbeli különbségeket kell kiemelni, hanem azt nézni, hogy miket tanulhatunk egymástól, én így gondolom. :-)

2017. jan. 5. 21:00
 28/30 Pietrosol ***** válasza:

Péter!

Ha az adventista hitvallás elfogadja, hogy ami lélektől született az lélek, mindaközben azt vallja, hogy az embernek nincs halhatatlan lelke, akkor Istent halandónak tekinti? Esetleg, ha mindkettőt egyszerre igaznak gondolja, akkor az adventista hitvallás egy sajátos tudathasadás?

2017. jan. 6. 09:43
 29/30 anonim ***** válasza:

Kedves Pietrosol!

Ahogyan írtam már a Szentírás alapján egyedül Isten halhatatlan (I.Tim. 6:16), Ő az életadó teremtő, mi teremtmények halandók vagyunk, mert az életünk Istentől függ.

A halhatatlanság egy isteni tulajdonság. Azzal, hogy azt állítod, hogy az ember lelke halhatatlan minden embert istenné teszel. Ezen azért érdemes lenne elgondolkodnod...

Üdv. Péter

2017. jan. 6. 10:51
 30/30 Pietrosol ***** válasza:

Péter!

Magam is tennék egy javaslatot. Ha könyv kell, akkor keresd meg, hogy hány alkalommal szerepel Jézus szavaiban az örök élet kifejezés. Ha pedig a vallásod nem csupán teológia vagy egy könyvbe vetett hit, akkor nézd meg magadban, hogy van-e ott 'valami', ami nem köthető semmihez, nincs formája, neme és legfőként kora!

2017. jan. 6. 11:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!