Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az emberek milyen százalékban...

Az emberek milyen százalékban valláskövetők félelemből/szeretetből?

Figyelt kérdés

Tehát, milyen százalékban követi valaki a vallást, azért mert fél a haláltól, meg, hogy mi lesz utána

és milyen százalékban azért, hogy kifejezze szeretetét embertársai felé?

Úgy érzem, hogy minden emberben ott van mindkettő tényező, csak az nem mindegy milyen arányban

statisztikákat ilyen témákról nem látok

2016. dec. 29. 14:31
 1/6 anonim ***** válasza:
Én nem vagyok egy vallás hívője sem, mivel a vallások csak megosztják az embereket, ez gátol a harmóniában élésünkben (persze nem azt mondom hogyha 1 vallás lenne akkor tökéletes lenne, de egy kicsit közelebb vinne a békéhez), viszont hívő vagyok, és kizárólag szeretetből vagyok az, hívő alatt értem azt hogy nem materialista vagyok.
2016. dec. 29. 15:03
 2/6 anonim ***** válasza:
59%
Félelemből nem lehet valaki vallásos. Igaz, hogy negyven (máshol hetven) évig ezt szajkózta a "tudományos marxizmus-leninizmus", és sokan még a mai napig bedőlnek neki, de ez akkor is baromság. Egész egyszerűen ellent mond a hit és a (hit-)vallás definíciójának.
2016. dec. 29. 15:50
 3/6 anonim ***** válasza:
59%

# 1

"Én nem vagyok egy vallás hívője sem, mivel a vallások csak megosztják az embereket, ez gátol a harmóniában élésünkben"

Észre sem veszed, hogy pont te vagy az, aki megosztó kijelentést teszel, és fölöslegesen fokozod a feszültséget?

Persze, hogy nem.

2016. dec. 29. 15:52
 4/6 anonim ***** válasza:
40%
3. Miért is teszek megosztó kijelentést? Ez tény hogy a vallások megosztják az emberiséget, ebben mi a feszültség fokozás? Talán cáfolod ezt?
2016. dec. 29. 15:54
 5/6 anonim ***** válasza:
Vagy az nem tetszik hogy nem veszek részt a megosztásban és nem skatulyázom be magam sehova?
2016. dec. 29. 15:55
 6/6 anonim ***** válasza:

Szia!

"Mert nem félelemnek lelkét adta nekünk az Isten, hanem erőnek és szeretetnek és józanságnak lelkét." (2Tim. 1:7)

"A szeretetben nincsen félelem, sőt a teljes szeretet kiűzi a félelmet, mert a félelem gyötrelemmel jár: aki pedig fél, nem lett teljessé a szeretetben." (1Jn. 4:18)

Üdv. Péter

2016. dec. 30. 08:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!