Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ki kerül a mennyországba?

Ki kerül a mennyországba?

Figyelt kérdés
Azok kerülnek oda akik tiszta,becsületes életet élnek,járnak templomba, jó férjek,apák segítik a rászorulókat. De mi van azokkal akikre jellemző a fentebb említettek viszont ateisták,teljességgel tagadják és elutasítják Isten létezését. Ők hova kerülnek?

2016. dec. 27. 20:52
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
0%

csak azok, akikkel Jézus szövetséget köt a királyságra, vagy is meghívást kap hogy Jézus társuralkodója legyen, a földön maradottakon. Ahogy valaki említette Ők 144.000-en vannak és nem csak férfiak, és nem a szüzességen műlik ugyan is Péter sem volt szűz, mert volt felesége, ahogy sokaknak.

Isten szava vagy is a Teremtő közli, hogy, akik elutasítják Őt és az uralmát, azoknak nem fog térden állva könyörögni. a lehetőséget megadja hogy megismerjék Őt, és éljenek örökké, a vezetése alatt. aki nem szeretne, azokat nem fogja kötelezni erre, egyszerűen nem fognak létezni, vagy is meghalnak.

"jó ember"

Mi alapján jó ember? Isten erkölcsi elvei, törvényei szerint, vagy emberi szemszögből?

2016. dec. 28. 09:47
 12/29 KZitus ***** válasza:
0%

Szia

Azok kerülnek oda, akiknek Krisztus azt megígérte:

"Az én Atyám házában sok lakóhely van. Ha nem így volna, megmondtam volna nektek, mert elmegyek, hogy helyet készítsek nektek. És ha elmegyek, és helyet készítek nektek, ismét eljövök, és magamhoz fogadlak titeket, hogy ahol én vagyok, ti is ott legyetek." János 14:2

Krisztus szavai szerint oda csak azután kerülhettek emberek, miután Ő meghalt, feltámadt, majd felment a "mennybe", és helyet készített a tanítványainak. Valaki azt írta itt, hogy mind zsidók ők. Ez nem lehetséges, mivel a Krisztus első századi tanítványai között még etióp származásu is volt...

Mit értettek ez alatt az első századi keresztények: " és magamhoz fogadlak titeket,"? Ők maguk írták le:

János 17:24

Atyám, ami azt illeti, amit nekem adtál, azt kívánom, hogy ők is ott legyenek velem, ahol én vagyok, hogy lássák dicsőségemet, amelyet nekem adtál, mert már a világ megalapítása előtt szerettél engem.

Róma 8:17

Ha tehát gyermekek vagyunk, akkor örökösök is: igen, örökösei Istennek, társörökösök pedig Krisztussal, feltéve, hogy vele együtt szenvedünk, hogy vele együtt meg is dicsőüljünk.

1Korintusz 15:23

De ki-ki a maga rendjében: Krisztus a zsenge, ezt követően azok, akik a Krisztuséi, a jelenléte idején.

Filippi 1:23

Nyomás nehezedik rám e két dolog miatt; amit ellenben kívánok, az a megszabadítás és a Krisztussal való együttlét, mert ez bizonyosan sokkal jobb.

1Tesszalonika 4:16

mivel maga az Úr le fog szállni az égből parancsszóval, arkangyal hangjával és Isten trombitájával, s először feltámadnak, akik Krisztussal egységben halottak.

2Timóteusz 4:8

Mostantól fogva fenn van tartva számomra az igazságosság koronája, melyet az Úr, az igazságos bíró, jutalmul ad nekem azon a napon, de nemcsak nekem, hanem mindazoknak is, akik szerették az ő nyilvánvalóvá válását.

Héberek 10:19

Ezért, testvérek, mivel Jézus vére által bátran beléphetünk a szent helyre az úton,

Mit látott János arról, kik kerülnek a "mennybe", és mit fognak ott csinálni?:

Jelenések 2:26

Aki pedig győz, és mindvégig megtartja tetteimet, annak hatalmat adok a nemzetek fölött

Jelenések 3:21

Aki győz, annak meg fogom engedni, hogy leüljön velem a trónomra, ahogy én is győztem, és leültem az én Atyámmal a trónjára.

Jelenések 20:6

Boldog és szent, akinek része van az első feltámadásban; ezek fölött nincs hatalma a második halálnak, hanem az Isten és a Krisztus papjai lesznek, és királyokként fognak uralkodni vele az ezer év alatt.

2016. dec. 28. 10:42
 13/29 anonim ***** válasza:

Kedves Hoffman József!

Íme az indoklás:

A józan ész, a logika és az igazságosság elve úgy diktálja, hogy nem lehet igazságosan megítélni a földön élő embert az itteni cselekedetei (rövid földi élete) alapján és ezáltal az örökkévaló lelkét netán büntetéssel sújtani.

Már csak azért sem, mert a lelkek egyformán kedvesek Isten számára, nem tesz köztük különbséget (ez elmondható az összes teremtményére), de a földi életek bizony meglehetősen különböznek, nem mindenki indul egyenlő esélyekkel, nem mindegy, hogy hová, milyen környezetbe születünk, nem mindenki él egyforma hosszú életet (egy hosszabb élet során nehezebb csak "jó" döntéseket hozni), ezáltal van akinek könnyebb "jó" döntéseket hozni, van akinek nehezebb.

Szóval a lelkeket egymáshoz viszonyítva nem lehetséges ugyanazzal a mércével mérni, de az igazságosság azt kívánná, hogy mindenkinek ugyanannyi esélye legyen a mennyországba kerülni. Erre nem magyarázat az, hogy "Isten igazságos" és megoldja, ez csak egy üres lőzung, idézném Öntől: "PUKK".

Ráadásul nem is vagyunk tisztában a betartandó szabályokkal születésünktől fogva, van aki nem is ismerheti meg a helyes szabályrendszert életében (bármelyik vallás is legyen az), mert egyszerűen nem olyan környezetbe születik, hogy esélye legyen rá. Ha ő más megítélés (netán enyhébb) alapján kerül elbírálásra a többiekhez képest, akkor az meg a többiekkel szemben nem igazságos, mert ők sem tehetnek róla, hogy hová születnek.

Isten igazságos, pont ezért nem ítélkezik a földi élet alapján. Úgy gondolom, hogy a fentiek éppen eléggé indokolják azt, hogy ami a Bibliában található, az a 2000 évvel ezelőtti emberek vallásos hiedelme, és nem feltétlen fedi az igazságot.

Én az igazságos és tökéletes Istenben hiszek, "aki" (bár nem személy, de kénytelen vagyok megszemélyesíteni, mert a tárgyiasítás még nagyobb tévedés lenne) tökéleteset alkotott, ezáltal nem avatkozik bele az alkotásába.

A lelkek számára az élet ajándék, nem pedig egy alantas csapda, egy próbatétel, ami alapján örökre megbélyegzi a őket a teremtőjük.

Felmerülhet a kérdés, hogy mivel támasztom mindezt alá. Ön biztosan a Bibliával példálózna, én azt mondom, hogy elég az embernek a józan eszét használnia, hogy rájöjjön mi az igazság. A Biblia elfogadásához vak hit szükségeltetik, mivel nem képes megállni az azóta 2000 évet fejlődő ember tudásának és logikájának próbáját. A vak hit minden józan észt és logikát, megkérdőjelezést elutasít, Ön szerint miért van erre szükség, ha a Biblia az igazságot tárja fel elénk?

Több száz oldalon vitatkoztam már, több emberrel, hogy mennyire logikus és mennyire igazságos a Bibliából megismerhető Isten viselkedése, a végkövetkeztetés mindig ugyanaz: a Biblia elfogadásához vak hit kell, nem szabad megkérdőjelezni semmit, be kell fogadni, mert az az "igazság". PUKK.

Remélem kielégítő választ kapott a kérdésére!

2016. dec. 28. 11:05
 14/29 Hoffman József ***** válasza:
65%

Kedves előző!

Amit itt előadott, az ismét csak emberi okoskodás, egy lufi. Ha olyan nagyra van az eszével, kitalálhatott volna saját poént, amivel visszavágjon, és nem az enyémet használná.

Bizony, jól momdja, felmerül a kérdés, hogy mivel támasztja alá, hogy amit mond, az megfelel a valóságnak. Az nem érv, hogy azért nem ismerek el valamit igaznak, mert nem tudok vele egyet érteni. A valóság a mi nézeteinktől függetlenül létezik.

Téved, amikor azt állítja, hogy a Biblia ne lenne megbízható forrás az igazság megismerése. Írtam erről, ha van kedve, olvassa el.

[link]

A dolog úgy működik, hogy az ember a józan eszét használva megérti, hogy a Biblia Isten szava, és utána elfogadja azokat a kijelentéseit is, melyeket nem ért, pontosabban nem tud megmagyarázni. A hit az Isten által kijelentett, de ember által fel nem fogható dolgok igazságában való bizalom az alapján, amit viszont józan ésszel megértettünk Istenről. Távolról sem vakhit!

Ha a Bibliát akarja kipukkasztani, ahhoz korábban kell felkelnie! Istennel áll ugyanis szemben!

Talán elkerülte a figyelmét az első válaszom, melyben világossá tettem a Biblia alapján, hogy nem a cselekedetei alapján dől el, hogy ki kerül a Mennybe, és ki a Pokolba. Feleslegesen alapozta tehát erre az indoklását. Tessék végre megérteni, hogy téves az a leginkább katolikus hátterű nézet, amely szerint az ember cselekedetei alapján mérlegeli Isten, kit hová küld. Isten azt szeretné, ha minden ember üdvözülne és a Mennybe jutna. Ez azonban a mi döntésünkön múlik. Azon, hogy hiszünk-e Jézus Krisztusban.

Mindenki maga dönti el, hová juttatja magát. De nem a cselekedeteivel, hanem a döntésével!

2016. dec. 28. 13:53
 15/29 anonim ***** válasza:
38%

"A dolog úgy működik, hogy az ember a józan eszét használva megérti, hogy a Biblia Isten szava"

Na, EZT részletezhetnéd kicsit. PONTOSAN miért is hiszed ezt el?

"és utána elfogadja azokat a kijelentéseit is, melyeket nem ért"

Na, ez a színtiszta (és alaptalan) hit. Éppenséggel lehetne igaz is... de ki tudja? Senki.

2016. dec. 28. 13:56
 16/29 Hoffman József ***** válasza:
52%
Ez pedig egyetlen döntés, nem pedig "döntések" sokasága. Minden ember ezen egyetlen döntés valamelyik oldalán áll. Vagy hisz Jézusban, mint Megváltóban, vagy nem. Senki sem hal meg addig, amíg nem hozta meg véglegesen ezt a döntést. Isten pedig tudja mindentudásánál fogva, hogy mikor végleges valakinek a döntése.
2016. dec. 28. 14:06
 17/29 Hoffman József ***** válasza:

Belinkeltem a helyet, ahol alaposan részletezem, miért logikus a keresztyén hit, és miért igaz a Biblia.

A téma fontosságához mérten ez nem egy pár mondatos válasz.

2016. dec. 28. 14:11
 18/29 Hoffman József ***** válasza:
58%
Az élet számos területén hagyatkozunk a bizalomra. Nem hordok magammal mobil labort, mert bízok a henteseben, hogy nem ad el nekem romlott húst, miután évek óta nála vásárolok. Bizonyítékom nincs rá, hogy a hús nem romlott, csak hiszek benne. Ez vajon vakhit? Nem vizsgálom át a liftek szerkezetét, mielőtt beszállok egybe, mert bízom benne, hogy megtették ezt azok, akik feladata. És sorolhatnám a példákat. Ezen az alapon bízok Istenben is, sőt jobban, mert Ő megbízhatóbb mint a hentes vagy a szerelők.
2016. dec. 28. 14:32
 19/29 anonim ***** válasza:

Hoffman József:

"Amit itt előadott, az ismét csak emberi okoskodás"

Az emberi okoskodás az ember természetes állapota. Azért értük el ezt a fejlődési szintet, mert az ember folyamatosan okoskodik, megpróbálja megérteni a körülötte lévő világ működését. Ez is az isteni tervezés része, hogy felfedezzük és meghódítsuk a világot. Ha Önökön, vakhitűeken múlna, még mindig a sötét középkorban tartanánk (nyilván még emlékszik a történelemórákról, hogy milyen állapotok uralkodtak, amikor még a vallás gyakorolta a hatalmat).

Történetesen Ön áll szemben Istennel (ha lehet egyáltalán ezt a kifejezést használni, mert nem sok értelme van), mert nem használja az eszét, pusztán dogmákat mormol és másokat is próbál meggyőzni arról, hogy dugják a homokba a fejüket, mert úgy minden egyszerűbb. Behúzta a kéziféket.

"Az nem érv, hogy azért nem ismerek el valamit igaznak, mert nem tudok vele egyet érteni."

Az igazság mindig egyszerű és átlátható, nem kell lexikonokat teleírni azért, hogy ilyen olyan kicsavart érvelésekkel igaznak állítsuk be. Hány különböző értelmezés is íródott az évek során a Bibliához?

"A valóság a mi nézeteinktől függetlenül létezik."

Mi is a valóság részei vagyunk. Az isteni terv részei.

"A dolog úgy működik, hogy az ember a józan eszét használva megérti, hogy a Biblia Isten szava, és utána elfogadja azokat a kijelentéseit is, melyeket nem ért, pontosabban nem tud megmagyarázni."

Köszönjük, hogy definiálta a vak hitet. Pontosan erről az "elfogadásról" beszéltem. Elfogadom, hogy az akkori emberek elhitték, hogy az, amivel találkoztak Isten lett volna. De azt is elhitték az akkoriban (sőt, még sok évszázadon keresztül utána is), hogy például a villámlás Isten haragja, nem pedig egy természeti jelenség... A Biblia ószövetségi részében felvázolt "istenkép" nem tökéletes teremtő benyomását kelti (már eleve megkérdőjelezi önmagát, amikor a saját teremtésébe kényszerül beavatkozni). Bizony, a józan eszemet kellett használnom arra, hogy rájöjjek, a Biblia NEM az igaz Isten szava, hanem egy évezredes tévedés (vagy hazugság).

"A hit az Isten által kijelentett"

A Biblia teljes egészét emberek írták. Ez tény. Sehol sem látom benne Isten szignóját, ami hitelessé tenné. Azt írták le, amit láttak, amit ők gondoltak. De 2000 éve még nem tartottunk ott, hogy ennél hitelesebb képet tudjunk alkotni a minket körülvevő dolgokról. Ezt elfogadom, mert logikus.

"Ha a Bibliát akarja kipukkasztani, ahhoz korábban kell felkelnie! Istennel áll ugyanis szemben!"

A Biblia kipukkasztja önmagát, elég párszor józan ésszel (vak hit nélkül), érdeklődve elolvasni. A mai ember már képes arra, hogy a dolgok mögé lásson. Én is azt szoktam javasolni, hogy akinek van ideje és ereje, olvassa el és ÉRTELMEZZE a saját józan esze szerint, mondatról mondatra. Ne fogadja el mások véleményét, alkosson sajátot, tiszta lapról indulva!

A Biblia nem valami mágikus isteni eredetű iromány, hanem emberek által alkotott, számtalan különböző forrásból (ezek mindegyike emberek által írt) származó szöveggyűjtemény.

Egyetlen teremtett létező sem képes szemben állni a Teremtővel, ugyanis minden a Teremtő akaratából létezik. Pontosan úgy létezünk, ahogy a Teremtő eltervezte.

"Isten azt szeretné, ha minden ember üdvözülne és a Mennybe jutna. Ez azonban a mi döntésünkön múlik. Azon, hogy hiszünk-e Jézus Krisztusban."

Krisztus még a Bibliában sem mondta, hogy azt várná el, hogy őt "istenítsük", imádjuk, sőt, saját szavaival mondta, hogy ő maga is egy ember. Az, hogy elhisszük-e az ő történetét, semmiféle megváltást nem biztosít, pláne úgy, hogy a története számos hazugságba/ferdítésbe van beburkolva, amik eleve megkérdőjelezhetővé teszik az egész történetet.

"Mindenki maga dönti el, hová juttatja magát. De nem a cselekedeteivel, hanem a döntésével!"

Meg sem próbált azokra az érvelésekre válaszolni, amiket felhoztam. Van olyan ember a földön, aki még csak nem is hallott Krisztusról. Mert nem is volt rá lehetősége. Sokan meghalnak gyermekkorukban, stb stb (már egyszer leírtam, nem ismételgetem, el lehet olvasni újra meg újra).

Amit Ön tett, az nem új keletű, csak hozta az átlagos szintet, a józan érveket félretolta és előhúzta a befogadás (vak hit) kártyát. Köszönjük szépen, pontosan ezt vártuk, újra!

2016. dec. 28. 14:43
 20/29 anonim ***** válasza:

Hoffman József:

"Nem hordok magammal mobil labort, mert bízok a henteseben, hogy nem ad el nekem romlott húst, miután évek óta nála vásárolok."

Ön is beleírta a lényeget, "miután évek óta nála vásárolok". Tehát a bizalom kialakult az évek folyamán, nem pedig látatlanban bízik meg benne. Nyilván ez nem vak hit, de semmi köze a Bibliához.

"Nem vizsgálom át a liftek szerkezetét, mielőtt beszállok egybe, mert bízom benne, hogy megtették ezt azok, akik feladata."

Nem tudom, hogy szokta-e figyelni, de a lifteket rendszeresen ellenőrzik. De még így is előfordulhat meghibásodás. Szóval én nem javaslom, hogy csak úgy belépjen vakon, ha kinyílik az ajtó, volt már ebből baleset sajnos...

"Ezen az alapon bízok Istenben is, sőt jobban, mert Ő megbízhatóbb mint a hentes vagy a szerelők."

Én is bízok Istenben, hiszen a földi élet az "Ő" ajándéka! De nem hiszek azokban a hazugságokban, amit vak hitű emberek terjesztenek és ellentmondanak a józan észnek. Hány de hány életet nyomorítottak már meg ezek a hazugságok, ideje lenne véget vetni ennek!!!

2016. dec. 28. 14:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!