Jehovai tanúi a Szentírás 66 könyvét ismerik el, melyik az a 6 bibliai könyv, amit nem fogadnak el?
Szia
Nem teljesen értem a kérdésedet az egyik felében azt írod, "a Szentírás 66 könyvét ismerik el," a másik felében azt, hogy 6 könyvet nem fogunk el. Ez ellentmond önmagának.
Nos a teljes Biblia 66 könyvből áll, amiről(az egészről) azt olvassuk a 2Timóteusz 3:16-ban: „A teljes Írás Istentől ihletett”. Így tekintjük a TELJES Bibliát.
Lehet olvasgatni.
66 könyvből a protestáns Biblia áll. Az ortodox és a katolikus biblia bővebb. A fenti wikipedia cikknél fel vannak tüntetve a katolikus, az ortodox deuterokanonikus könyvek. A lista alján pedig az egyéb egyházaknál lévő deuterokanonikus iratok.
Jehova Tanúi a protestáns Bibliát veszik alapul.
Jehova Tanúi több féle Biblia fordítást használnak.
De ettől függetlenül a Szentírás 66 könyvből áll, a többi apokrif írásokat a különböző vallások tették bele. Nem "Istentől ihletett"
Három féle(külömböző kiadás) Károli Bibliám van, (más fordításu is) és ma már tudom, hogy mindegy milyen került volna a kezembe anno, Isten segítségével, a szent szelleme támogatásával akármelyikből megismerhettem volna Jehovát és a szándékát.
Kedves kérdező, még nem írtad meg a kérdésed lényegét :-)
szeretettel várom :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!