Jehova Tanúi és katolikusok! Ti tiltanátok a gyereket a lövöldözős játékoktól tíz évesen?
Érdekes, én nem érzem magam pszichésen sérültnek, sem agresszívnak.
A másik: meg mi ez a baromság, hogy istennek oka volt erre, arra, amarra. Ha létezik miért engeddi azt a népírtást ami folyamatosan zajlik a világban? Vagy, a nevében indított keresztesháborút? Humbug az egész.
21#: Soha nem mondok ilyet, mert általában értelmes emberekkel folytatok csak vitát. De most azt kell mondanom, hogy hagyd rá:D Ezek bolondok, egyszerűen nincs racionális magyarázat arra, hogy képesek hinni ilyen baromságokban.
20#: "Már egy hónap rendszeres használata ingerültté,agresszívvé teszi" Ezt annyira tudod bizonyítani, mint isten létét...
14
Nyitott vagy meghallgatni? Tudom, hogy Isten nem előállítható kémcsőben. Tudom, hogy sok gonoszság van a világban, és ezt Isten "hagyja". Azért, mert az embernek szabad akarata van, és ha az ember hülye, akkor legyen kedves vállalni a következményeket! Oké, értem én, hogy ártatlan emberek bűnhődnek... És itt jön be, hogy azok, akik a földi életben sokat szenvednek, a halál után nem fognak. Ez az, amihez hit kell, mert nincs rá bizonyíték. Én hiszek benne, mert tudom, hogy létezik halál utáni lét, de ez megintcsak nem bizonyítható 100%-ig tudományos módszerekkel.
Isten hagyja a szenvedést, nem szól bele, vagy csak nem vesszük észre a jelenlétét. (Szerintem az utóbbi.)
Bízni, hinni tudni kell, de az élet más területein is, nem csak itt.
Értem a gondolatmenetedet, elfogadom, hogy nem vagy vallásos, de te se nézd már hülyének azokat, akik szerint az univerzum nem önmagától szaródott ide :)
Szívesen vitatkozom veled értelmesen, személyeskedés nélkül. Viszont ne offoljuk szêt a kérdést, ezért ajánlottam a privátot. De nekem olymindegy...
Boldog karácsonyt!
Nem kell privát. Sajnos egyikünk sem tudná a másikat meggyőzni. A halál utáni életben hiszek, no nem menyország és pokol dologra gondolj. De ezt hagyjuk. Igazad van ne offoljunk. Neked is, és mindenkinek boldog karácsonyt!
(Ebből a kérdésből kiszálltam.)
#21.
A keresztes háborúkat már nem Isten hagyta jóvá, vagy kérte.
A Jézus halála utáni eseteket már emberek támogatták, sajnos Isten nevében.
Isten csak a messiás megszületéséig védte ilyen mód a leszármazási vonalat, utána meg már nem volt szükség rá.
Hogy még is megtörtént, a vallásosnak mondott embereknél, az már nem Isten jóvá hagyásával történt, hanem a hatalomra jutott egyházak a tiszta keresztény imádatot és hitet befeketítette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!