Jehova Tanúi és katolikusok! Ti tiltanátok a gyereket a lövöldözős játékoktól tíz évesen?
Szvsz...
Ha tiltod neki, annál jobban érdekelni fogja. Én ugyan keveset játszottam, de sok videót láttam ilyesfajta játékokból, mégsem lettem egy pszichopata állat. Szerintem nincs ezzel semmi gond.
Arra viszont figyelj, hogy a játék ne menjen a tanulás és a szabadon töltött idő rovására.
16 éves lány vagyok, katolikus.
Nem tiltották, de fel se merült a kérdés:) Úgy értem, a családomban sose volt ilyen óriási videojáték őrület, és mindig volt egyéb értelmesebb elfoglaltság, mint ezek.
És ha most a kezembe nyomnának egy ilyen játékot, nem valószínű, hogy bármit kezdenék vele.
Nem tudom, mennyire akaratos vagy makacs a gyereked, de az igaz, hogy a tiltással semmire nem mész. Inkább ajánlj fel helyette mást, hogy pl megnéztek közösen egy jó filmet, amihez hívjon nyugodtan barátokat, vagy akármi. De azt lássa, hogy nem ebből áll az élet.
A gyerekkel beszélgetni kell és megmagyarázni neki azon dolgokat, hogy mi rossz és miért, mi jó és miért!
És szülőként kell tudni hogy mi a következménye a dolgoknak és mi miben kárositja a későbbi döntéseket, világszemléletet.
Csatlakozom az előttem szólóhoz.
a gyermeknek ha Isten erkölcsi elvei szerint neveljük, még játékból sem engedjük, hogy életekre törjön.
S a korának megfelelően elmagyarázzuk, hogy a Teremtő aki az életet adta nekünk, nem leli örömét ebben, és ha szeretnénk a barátai lenni, akkor nem töltjük meg az elménket semmivel, ami káros hatással lenne a keresztény életünkre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!