Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ki vehet részt a vasárnapi...

Ki vehet részt a vasárnapi szent áldozásban?

Figyelt kérdés

Holnap azaz vasárnap megyek misére, azt szeretném tudni, hogy részt vehetek -e a szent áldozáson, kaphatok-e ostyát?

Azaz mik a feltételek amiknek meg kell felelni ahhoz, hogy a misei áldozásban részt vehessek.

Voltam első áldozó,bérmálkozó, csak már nagyon régen nem vettem magamhoz a szent lelki adományt az ostyát.

Egyébként, Római Katolikus vagyok.

2016. dec. 17. 23:27
 1/7 anonim ***** válasza:
19%
Hát az kaphat aki beáll a sorba. Én is részt szoktam venni, mert finom.
2016. dec. 17. 23:40
 2/7 A kérdező kommentje:

Nekem valami úgy rémlik, hogy csak az vehet részt a szent áldozásban aki előtte meg gyónt, azaz aki a legutóbbi gyónás óta nem követett el bűnt.

Igen ám de én már arra sem emlékszem, hogy mikor gyóntam legutóbb, arról már nem is beszélve, hogy azóta milyen és mennyit vétkeztem.

Szóval így is oda állhatok a sorba vasárnap az ostyáért?

2016. dec. 17. 23:50
 3/7 anonim ***** válasza:
79%

Nem.

Off:

Én már javasoltam a roletti bevezetését.

2016. dec. 18. 00:02
 4/7 anonim ***** válasza:
A katolikus egyház tanítása szerint előtte el kéne menned gyónni. Ha gyónnál, akkor a gyóntató fel tud világosítani a továbbiakról, de ha kérdésed lenne, megpróbálhatok én is válaszolni.
2016. dec. 18. 00:59
 5/7 anonim ***** válasza:
Gondolom elég rég gyóntál már, illetve szentmisére sem jártál mindig. Előbb el kéne menned gyónni és utána áldozhatsz.
2016. dec. 18. 10:36
 6/7 A kérdező kommentje:

Hát igen, ahogy azt már le is írtam,régen voltam gyónni, már nem is emlékszem az idejére, hogy mikor voltam legutóbb gyónni.

Misére viszonylag rendszeresen járok legalábbis az utóbbi időszakba, de általában is nem csak Karácsonykor meg Húsvétkor szoktam misére járni hanem év közben is.

Továbbra is érdekelne és várom a választ : Ki vehet részt a vasárnapi szent áldozásban ? Azaz: mit kell tenni , milyen feltételeknek kell megfelelni, hogy részt vehes az áldozásban.

2016. dec. 18. 12:44
 7/7 szp72 ***** válasza:
100%

Ha volt súlyos bűnöd akkor eleve nem áldozhatsz gyónás nélkül.

Ha nem volt, de több mint egy éve nem gyóntál, akkor is gyónnod kell, mert évente legalább egyszer az Egyház jelenleg érvényes parancsai szerint köteles vagy.

2016. dec. 18. 14:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!