Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Melyik vallás az igaz:a...

Melyik vallás az igaz:a Katolikus ahol van kèp ès szobor, vagy a Református ahol sem kèp sem szobor?

Figyelt kérdés

2016. dec. 15. 19:52
1 2 3
 21/23 szp72 ***** válasza:

@ Számos eset van a Bibliában,amikor Isten hírnökei letérdeltek angyalok előtt,de azok minden esetben visszautasjtották ezt a tiszteletet.

Valaki vagy valami előtt letérdelni, még nem jelenti, hogy azt imádja. A térdelés irányának számos oka lehet, de valójában nem térdelés iránya számít, hanem hogy kinek szól, valójában kinek térdelt le.

A zsidók letérdeltek a templom, az oltár és frigyláda előtt, de természetesen a térdelésük nem ezeknek a tárgyaknak szólt, hanem az Istennek. Ezek pusztán csak jelképezték Istent. Bármi előtt le szabad térdelni, ha egyébként az Istennek szól, s nem annak ami fizikailag látható módon előttem van.

Gyakran előfordul, hogy valaki imát kér valakitől s közben letérdel, amíg az illető imádkozik érte. Térdelése természetesen nem a felkért illetőnek szól, hanem az Istennek. Azért térdel, mert maga is imádkozik és Isten elé járul.

Amikor a katolikusok letérdelnek egy szent szobra elé imádkozni, a térdelésük és az imádatuk nem a szentnek szól, s főleg nem a szobrának, hanem egyedül az Istennek. A szobor pusztán csak jelképezi azt a szentet, akit felkért hogy imádkozzon érte. Szent Antal szobra elé letérdelni azt jelenti: Szent Antal! Most te imádkozzál értem.

@ Isten ígéje sehol sem buzdít halottak imádatára,de tiltja azt.

Nem a halottat imádja, hanem a meghalt szent imáját kéri, aki valójában nem halott, hanem él és Istennél van.

2016. dec. 25. 18:42
 22/23 A kérdező kommentje:

Èn egy dolgot nem èrtek.

Jèzus mondott egy mintaimát.

A mi Atyánkat.

Sehol nem mondta,hogy szobrokon kèpeken keresztül imádkozz.Azt sem,hogy kihivoan tüntetve.

Azt mondta "menj be a belsö szobádban ès zárdbe az ajtot ès ugy imádkozz.

A minta ima elsö mondata "Mi Atyánk ki a menyekben vagy,szenteltessèk meg a Te neved"

Vagy Dániel,hogy imádkozott.Felmenta felsöszobája ablakához,hogy senki ne zavarja meg.

Nem èrtem ha valaki mostanig rosszul alkalmazta az imát ès olvasta a blbliábol,hogyan kell imádkozni,mièrt nem változtat.Mièrt vèdi a nem irásszerinti tèves de bünös imádkozást.

Emberi elmèvel gondolkodva ,okosabb akar Jèzusnál lenni akit meg Isteni cimre emel.Hát nem meg jobban megkellene halgatnia Jèzust.

Hát nem,mert szinjátèk áldozata.

2016. dec. 25. 20:39
 23/23 szp72 ***** válasza:

Olyan részek is bőven vannak a Bibliában, hogy mennyire hasznos és áldott a másikért mondott ima. És olyan is van, hogy szobrok jelenlétében imádkoznak. (például a frigyláda szobrai, vagy a salamoni templom)

Nem kötelező a képek használata, de nem is tilos, én sem nagyon használok. Nem kötelező mások imáját sem kérned csak hasznos és áldott.

Mint mondottam, túlzásba lehet vinni a képek és a szentek tiszteletét, de alapvetően egyik sem rossz.

2016. dec. 25. 21:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!