A vízbemeritkezes vagy vízkeresztseg nem cselekedettnek számít?
Kort és nemet is kérnék szépen!
Szerintem igen mert csak szimbolikus jelentésű ige szerintem!
Mert csak őszinte szívvel kérve Isten elfogadva bunbocsanatodat Szent Szelleme által újjászületsz így nyerhetsz őrök életet Isten Királyságaban!
Mert csak hit által lehet Isten Országába be jutni nem cselekedetek által hogy senki se dicsegedjen vele!
Valóban cselekedet, de nem holmi emberek által kiagyalt találmány, hanem Istennek tetsző rendkívül fontos cselekedet, ami azt szimbolizálja, hogy az ádámi természetünk a víz alatt meghal, a vízből pedig a Krisztusi ember emelkedik ki.
Ily módon rendkívül fontos cselekedetről van szó, amit Jézus be is mutatott (habár Neki nem volt ádámi természete (amit halálba kellett adnia), de akkor is fontosnak látta bemutatni. Továbbá akkor nyugodott meg rajta Isten Szent Szelleme.
Amit a kérdésed alatt írtál, azokkal teljesen egyetértek.
(kzs-41,férfi)
"Istennek NINCS királysága, és Szent Szellem sincs, csak a Jehováknál."
Istennek országa van és a Szent Szellem létező személy. Jehova tanúi szent szellemnek írják, mert ők nem foglalkoznak a Bibliával, szerintük csak egy tevékeny erő.
Kérdező: a vízkeresztséggel kifejezem azt, hogy befogadtam Krisztust és hozzá akarok tartozni.
Az esküvő is csak cselekedet, nem attól lesz jó egy házasság, de mégis meglépik a párok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!