Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen barátság volt Dávid és...

Milyen barátság volt Dávid és Jonathán között?

Figyelt kérdés

#barátság #Dávid #Jonathán.
2016. dec. 8. 22:48
 1/6 anonim ***** válasza:
lelki, szellemi kapcsolat, igaz barátság. Azért jegyeztetett fel, mert ritka volt. Dávid tisztánlátó volt (a tisztánlátást csoróként kell megszerezni), Jon pedig igaz barátja volt, felismerték egymást. Az ilyeneknek mindig nyomuk marad az időben is. Nekem is ősszel kezdődött az ihletettség, sokat meditáltam amig tartott, tavasszal áttört és akkor megkaptam az első beavatást, ujjászülettem. Ez már régen történt, de az is egy másik szint volt, ami szinkronba van ezzel is, nem tudtam mit tenni ellene, tönkretette az életemet. A túlvilágon pedig tényleg mennyország van, és oda fogsz kerülni, ha itt a földön egy pillanatra is meglátod ezt. Ez a világ azért van, hogy megbüntessen és mindenkivel kapcsolatba legyen, ha itt müködik, mindenhol müködik, mindenkinek segit, itt a legnehezebb. Tehát még nagyon sok van hátra, egy arhat képes igazán szép lenni, szint látni, gondolatot olvasni, addig nem nagyon lesznek nyomorúságos idők sem pl. és még messze van, pár év legalább minimum addig, és én már mentes vagyok mindentől, megcsináltam (pl most is, alap dologgá vált kb)
2016. dec. 9. 00:25
 2/6 anonim ***** válasza:
18%
úgy tudom, szeretők voltak
2016. dec. 9. 01:51
 3/6 anonim ***** válasza:

Egész Izrael és Júda szerette Dávidot”, és Saul saját fia, Jonatán a kölcsönös szeretet és barátság jegyében egy egész életre szóló szövetséget kötött Dáviddal,

Nem volt féltékeny Dávidra, hogy Ő lesz a király, az apja után.Jonatán úgy 30 évvel idősebb volt Dávidnál. Mivel Jonatán már felnőtt férfi volt, amikor Saul király lett, ez talán megmagyarázza, miért volt olyan az alaptermészete és a szemléletmódja, szerény, engedelmes, Jehovát és az elrendezéseit tisztelő ember volt

Annak nagyraértékelése, hogy Dávid példás buzgalommal állt ki Jehova nevéért és félelmet nem ismerve iramodott neki, hogy szembeszálljon Góliáttal, az óriással, kétségkívül arra indította Jonatánt, hogy különleges vonzalmat tápláljon Dávid iránt.

Jonatán olyannyira vonzódott Dávidhoz, hogy saját életét is kockára tette, csak hogy megvédje őt Saul királytól. Jonatán sohasem neheztelt meg azért, hogy Jehova Dávidot választotta ki Izrael következő királyának

Ez nem azért volt, mert szeretők voltak, hanem ezt inkább az igaz barátságnak az egyik ritka példájának nevezném, ami két ember között létre jött.

2016. dec. 9. 09:43
 4/6 anonim ***** válasza:

Na, ez az utolsó irásom, ma mek haza :)

Úgy örülök, hogy értettétek ezeket a dolgokat. Amúgy csinálhattok bármit, amit akartok, egyszerűen nem vagytok olyanok, azért működhet nálatok a dolog. jujj de örülök mert lehet hogy most elhúzok és én is kilépek az állapotból, de ha mindez igaz bármikor tudom reprodukálni... meg most még nincs kész semmi, lehet késöbb lesz majd állandóba is, de nem müködött volna ha a jövőbeli állapotoknak nem felelt volna meg, ezért lehetett látni mindent. Az irást nem szabad komolyan venni, de rohadt nehéz megtanulni.. de ne aggódjatok, aki akarja, az megkapja, mert méltó rá, a bűnön keresztül lehet látni, a bűnt halálra itélte, ezért végtelen örömöt okoz. Szóval csak meditálni, úgysem tudtok meditálni ha nem érzitek, de dolgokat felrúgni csak saját felelősségre érte. :)

Kifogyhatatlan, változatos, és lehet annyit irni amennyit kell, elöbb fárad el a világ és ez ááá kuurvajo XD

szoval sok sikert nektek, egy Buddha idején senki sem tudja az igazságot hogy a Buddha egyedül jöjjön rá, és a csúcson van a nyomor hogy beérjen, de minden egyszerre aztán ő megmutassa nekik, és megtanulják, ami mindig is az övék volt...

csináljátok továbbra is a dolgotokat, munka közben ugyan nem lehet gondolkodni, de a munka (és főleg a szenvedés) is kellhet még ahhoz is, legalábbis tud rajta mélyiteni, meg javitani láthatatlan (ergo javithatatlan) dolgokon. A ritkaság is mélyiti, de ha megérdemlitek (vagyis én is kb) akkor úgyis jön az.

sziasztok, majd lesz valahogy xd

2016. dec. 9. 15:59
 5/6 anonim ***** válasza:

A ßusik,szeretnek beleolvasni Dávid,és Jonathán tiszta eszmei barátságába egy, a fentiektől idegen erotikus barátságot.

Ennek semmi alapja nincs.

Dávid nyilvánvalóan heteroszexuális volt,és a hölgyekre gerjedt,amint ezt Betsabéval történt kalandja igazolja.

2016. dec. 9. 21:03
 6/6 A kérdező kommentje:
David ès Jonatán között az agápè szeretet lehetett.Ami azt jelenti,az Isten alapelvein nyugvó szeretet.
2016. dec. 12. 07:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!