Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ki a világ uralkodója?

Ki a világ uralkodója?

Figyelt kérdés

#föld #Uralkodója
2016. dec. 5. 20:09
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Isten.
2016. dec. 5. 20:17
 2/15 anonim ***** válasza:
77%
Isten átadta a világ feletti uralmát a megfeszített Krisztusnak.Lénye emberré lett részének.
2016. dec. 5. 20:20
 3/15 anonim ***** válasza:
58%

Mivel Jézus uralkodása nem Földi, hanem égi ezért az uralkodása sem innen való.

Egyébként a Teremtő és maga Jézus is elmondta, hogy e világnak, vagy is az emberiség világában ki az uralkodó itt a földön.

(János 12:31) 31 Ítélet van most e világ felett; most fogják kivetni e világ uralkodóját.

(2Korintusz 4:4) . . .ennek a világrendszernek az istene megvakította a nem hívők elméjét, hogy ne ragyogjon át a Krisztusról, az Isten képmásáról szóló dicsőséges jó hír megvilágosító fénye.

(Lukács 4:5–7) 5 Erre (az ördög) felvitte őt, és megmutatta neki a lakott föld összes királyságát egy szempillantás alatt; 6 és ezt mondta neki az Ördög: „Neked adom mindezt a hatalmat és ezek dicsőségét, mert nekem adatott, és annak adom, akinek csak akarom. 7 Ha azért imádatot mutatsz be előttem, mind a tiéd lesz.”

Nos akkor vagy a Biblia tévedéseket ír, vagy mások vezetnek félre olyanokat, mint a fent válaszolók.

(János 14:29, 30) . . .. 30 Nem sokat beszélek már veletek, mert jön a világ uralkodója, és nincs felettem hatalma.

2016. dec. 5. 21:02
 4/15 anonim ***** válasza:
63%

Kedves living witness!

" És hozzájuk menvén Jézus, szóla nékik, mondván: Nékem adatott minden hatalom mennyen és földön.Elmenvén azért, tegyetek tanítványokká minden népeket, megkeresztelvén őket az Atyának, a Fiúnak és a Szent Léleknek nevében, Tanítván őket, hogy megtartsák mindazt, a mit én parancsoltam néktek: és ímé én ti veletek vagyok minden napon a világ végezetéig. Ámen!"(Mt 28:18-20)

2016. dec. 5. 21:27
 5/15 anonim ***** válasza:
Senki.
2016. dec. 6. 00:14
 6/15 anonim ***** válasza:
Kedves 4-es! Attól még, hogy Krisztusnak adatott minden hatalom, miért lenne ő a világ uralkodója? Nem értem a logikádat.
2016. dec. 6. 00:36
 7/15 anonim ***** válasza:

Ha valakié a hatalom, akkor az uralkodó az ő megbízottja. Krisztusnak nem lehet a sátán a megbízottja.

@#3 Az Igék, amiket idéztél jók, csak már nincsenek "hatályban". Kivetették a Mennyből evilág uralkodóját a sátánt, majd Jézus megdicsőülésével és halálával visszaszerezte a hatalmat a sátántól:

Máté

28,18 És hozzájuk menvén Jézus, szóla nékik, mondván: [rész 11,27. Eféz. 1,20- 22.] Nékem adatott minden hatalom mennyen és földön.

Efézus

1,20 A melyet megmutatott a Krisztusban, mikor feltámasztotta Őt a halálból, és ültette Őt a maga jobbjára a mennyekben. [Márk. 16,19. Zsolt. 110,1. Csel. 2,24. Fil. 3,20.21. Csel. 7,55. Mát. 24,30.25,31 Róm. 8,9-11.]

1,21 Felül minden fejedelemségen és hatalmasságon és erőn és uraságon és minden néven, mely neveztetik nemcsak e világon, hanem a következendőben is: [rész 3,10. Fil. 2,9-11. Kol. 1,16. Róm. 8,38. 1 Pét. 3,22.]

1,22 És mindeneket vetett az Ő lábai alá, és Őt tette mindeneknek fölötte az anyaszentegyháznak fejévé, [Zsolt. 8,7. Zsid. 2,8. Kol. 1,8.]

1,23 Mely az Ő teste, teljessége Ő néki, a ki mindeneket betölt mindenekkel. [rész 3,17. 1 Kor. 12,27. Kol. 1,18.24.2,19. Róm. 12,5.8,9.10. Ján. 15,5. Kol. 1,17.]

2016. dec. 6. 10:15
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Bocs, a kérdésre is válaszolok: Az Úr Jézus, aki örökkévaló Isten
2016. dec. 6. 10:16
 9/15 anonim ***** válasza:

Attól függ, ki mit választ, tudatában van-e a választás szükségességének, és képes-e választásra. Csak a felébredettek képesek erre, és ők azok, akiket az Úr, vagyis KRISZTUS, aki Jézus felébreszt. Ezek a választottak tudatosan választhatnak, és nekik kell vigyázniuk a "mennyegzői ruha", azaz a Szentlélek tisztaságára, makulátlanságára, mert erre tanítja őket a Szentírás.

Azok az emberek, akik még nem képesek a választásra (tudatosságra), azok fejedelmükre hallgatnak, ami a sátán, de ezt természetesen nem tudják. Nem tudják, nem is hiszik, hogy a sátán minden emberben benne lakozik, amiképpen Jézus Krisztus is belül (a szívben), és onnan jelenik meg mindkettő, mert a szívünkben hordozzuk a gonoszt is, és csak a felébredt Jézus tudja kitakarítani azt (mert ő barlangistállóban születik, és Egyiptomban neveltetik)és minden választott szívében megtörténik ez a csoda.

2016. dec. 6. 12:11
 10/15 anonim ***** válasza:

4-es.

Igen Jézusnak adja, de nem azonnal, mert mindennek meghatározott ideje van.

A próféciák szerint Jézus fogja kapni, de majd ha Sátán uralkodásának véget vet. addig várni kell, hogy a kijelentett események megtörténjenek.

2016. dec. 6. 13:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!