Miért fontos az átváltozás?
Ugyebár a katolikus, ortodox hisz abban, hogy az eucharisztiában a kenyér és a bor Jézus Krisztus valóságos testévé és vérévé változik, míg a protestáns egyházak többsége egyfajta szimbolikus úrvacsorában hisz.
Amiben mindkét nézet hasonló az az, hogy mind az Úrvacsorában, mind az Eucharisztiában a Szentlélek által közelebb kerülünk Jézushoz, mintegy beolt minket a kegyelmébe, szorosabb lesz a kapcsolatunk Istennel, stb.
Ha mind az Úrvacsorában, mind az Eucharisztiában a lelki történések a lényegesek, akkor miért fontos az átváltoztatás/jelenlét kérdése?
Az ördögnek van humora,mivel a teremtmények közt a legmagassabb IQ-val rendelkezik.
Az eukarisztia,az ördög iróniáját tükrözi,hisz rendkívül mulatságos számára,hogy a"keresztények"döntőképességük teljes tudatában megeszik az Istent,mint valami perverz kannibálok.
Szia!
Ez a kérdés is remek példája a részletekben való kóválygásnak, mert az eucharistia-úrvacsora, kínoszlop-kereszt, papi nőtlenség-házasság, van fityma-nincs fityma, van sapka-nincs sapka ugyanoda vezet. Egymásnak lehet ugrani. Mindegyik remekül szolgálja az elme nyugtalanság utáni vágyát. Persze mindezt az igazság keresésének fennkölt álarcában.
Kedves Pietrosol!
Tévedés!
Ez nem elhanyagolható részletkérdés,hisz Jézus egyértelmű utasítása:
"Mert én az Úrtól vettem, a mit néktek előtökbe is adtam: hogy az Úr Jézus azon az éjszakán, melyen elárultaték, vette a kenyeret,És hálákat adván, megtörte és ezt mondotta: Vegyétek, egyétek! Ez az én testem, mely ti érettetek megtöretik; ezt cselekedjétek az én emlékezetemre."(1 Kor 11:23,24)
Nem varázslásra,hanem Krisztus halálára való EMLÉKEZTETŐÜL!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!