Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért fontos az átváltozás?

Miért fontos az átváltozás?

Figyelt kérdés

Ugyebár a katolikus, ortodox hisz abban, hogy az eucharisztiában a kenyér és a bor Jézus Krisztus valóságos testévé és vérévé változik, míg a protestáns egyházak többsége egyfajta szimbolikus úrvacsorában hisz.

Amiben mindkét nézet hasonló az az, hogy mind az Úrvacsorában, mind az Eucharisztiában a Szentlélek által közelebb kerülünk Jézushoz, mintegy beolt minket a kegyelmébe, szorosabb lesz a kapcsolatunk Istennel, stb.

Ha mind az Úrvacsorában, mind az Eucharisztiában a lelki történések a lényegesek, akkor miért fontos az átváltoztatás/jelenlét kérdése?

2016. dec. 4. 11:16
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
0%

Az ördögnek van humora,mivel a teremtmények közt a legmagassabb IQ-val rendelkezik.

Az eukarisztia,az ördög iróniáját tükrözi,hisz rendkívül mulatságos számára,hogy a"keresztények"döntőképességük teljes tudatában megeszik az Istent,mint valami perverz kannibálok.

2016. dec. 14. 01:15
 12/13 Pietrosol ***** válasza:

Szia!

Ez a kérdés is remek példája a részletekben való kóválygásnak, mert az eucharistia-úrvacsora, kínoszlop-kereszt, papi nőtlenség-házasság, van fityma-nincs fityma, van sapka-nincs sapka ugyanoda vezet. Egymásnak lehet ugrani. Mindegyik remekül szolgálja az elme nyugtalanság utáni vágyát. Persze mindezt az igazság keresésének fennkölt álarcában.

2016. dec. 15. 06:02
 13/13 anonim ***** válasza:

Kedves Pietrosol!

Tévedés!

Ez nem elhanyagolható részletkérdés,hisz Jézus egyértelmű utasítása:

"Mert én az Úrtól vettem, a mit néktek előtökbe is adtam: hogy az Úr Jézus azon az éjszakán, melyen elárultaték, vette a kenyeret,És hálákat adván, megtörte és ezt mondotta: Vegyétek, egyétek! Ez az én testem, mely ti érettetek megtöretik; ezt cselekedjétek az én emlékezetemre."(1 Kor 11:23,24)

Nem varázslásra,hanem Krisztus halálára való EMLÉKEZTETŐÜL!

2016. dec. 16. 02:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!