Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hiszel az ördögben?

Hiszel az ördögben?

Figyelt kérdés

2016. dec. 4. 08:49
1 2
 1/13 anonim válasza:
11%
Igen hiszem hogy él tudomásul vettem. De nem állok az Ő oldalán. Isten hívő vagyok Szent Szelleme által Isten szeretetebol. Jézusban való hit által őszinte szívvel és lélekkel szellemi újjászületés jellemzi. Nem fog Ő uralkodni a világ felett csak azt szeretné. Egy nap eljön a bűnhődés napja és meg kapja amit megérdemel és Isten gyermekei öröklik az Isten Királyságat.
2016. dec. 4. 09:22
 2/13 Pietrosol ***** válasza:

Szia!

Nem, köszi!

2016. dec. 4. 09:22
 3/13 anonim ***** válasza:
0%

Igen hiszem, illetve tudom, hogy létezik.

ellenben az emberiség világa nem ilyen siralmas lenne.

2016. dec. 4. 10:07
 4/13 anonim ***** válasza:
Mit értesz "ördög" alatt?
2016. dec. 4. 10:25
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Tegnap megettem ebédre.
2016. dec. 4. 10:28
 6/13 A kérdező kommentje:

Andrei nem is azt kérdeztem, hogy az ő oldalán állsz e, hanem csupán csak annyit kérdeztem, hogy hiszel e benne. :)

De egyébként a válaszod szerintem helyes.

2016. dec. 4. 10:53
 7/13 A kérdező kommentje:

Pietroszol! :)

Nem lep meg a válaszod.

De ha már írtál akkor nincs mit.

Szia! :)

2016. dec. 4. 10:55
 8/13 A kérdező kommentje:

Liwing nem azt kérdeztem, hogy "hiszed" e, hanem azt,hogy hiszel e benne!?

Tudod a kettő nem ugyan az, nem ugyanaz, hogy hiszem, hogy van valami, vagy hiszek is abban a valamiben.:)

Ugye hiszed, hogy vannak mesék, mesefilmek de nem hiszel bennük, nos majdnem ugyan ez a helyzet az ördög esetében is csak el hiszed, hogy létezik de nem vagy teljesen tisztában azzal, hogy mit is tehet ő valójában mert nem hiszel benne,

Tévednék? :)

Elfogadod létezését, de annyira biztos talajon érzed magad, hogy kizártnak tartod azt a lehetőséget, hogy árthat neked, és ez nagy hiba!

Sokan esnek abba a tévedésbe, hogy a mi fizika síkunkon próbálnak helytállni és ellenállni az ördögnek, és talán az ördög is pont ezt akarja;

"hidd csak azt,hogy az ami múló biztonságban van, mert akkor a lelked az enyém"

De az apostol figyelmeztető szavairól legtöbb esetben mindannyian megfeledkezünk sajnos;

Ef 6:11-12

Öltözzétek föl az Isten minden fegyverét, hogy megállhassatok az ördögnek minden ravaszságával szemben.

Mert nem vér és test ellen van nékünk tusakodásunk, hanem a fejedelemségek ellen, a hatalmasságok ellen, ez élet sötétségének világbírói ellen, a gonoszság lelkei ellen, melyek a magasságban vannak.

Te lehet, hogy hiszed, hogy létezik én viszont megtanultam hinni is benne.

2016. dec. 4. 11:28
 9/13 A kérdező kommentje:

#4 :) ördögöt,sátánt,lucifert,baált,mamont, légiót...

van pár neve. :)

2016. dec. 4. 11:30
 10/13 A kérdező kommentje:

Lucy :)

Azt hiszed, hogy vicces vagy igaz?

Szerintem ő "evett" meg téged csak még nem tudod.

De ha mégis megettél egyet, ne aggódj van még pár darab belőle.

2016. dec. 4. 11:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!