Ákán, Kárminak fia ki a Zabdi fia, ki a Zéra fia a Júda nemzetségből.
Józsué könyvében többet megtudhatsz róla.

ÁKÁN
szójátékkal az Ákárral rokon, jel.: ’kitaszítottságot, kegyvesztettséget [bajt] hozó
A Júda törzséből való, Zerah családjából származó, Zabdi háznépéhez tartozó Kármi fia; Ákárnak is nevezték
Amikor az izraeliták átkeltek a Jordánon, Jehova határozott parancsba adta, hogy ami zsengének számít a győzelemben, vagyis Jerikó városát, ’pusztulásra kell adni, mert az Jehováé’. Az ott talált aranyat és ezüstöt Jehova kincstárába kellett juttatni
Ákán azonban, miután talált egy drága sineári ruhát és egy 50 sekel (kb. 6400 dollár) értékű aranyrudat, valamint 200 ezüstsekelt (440 dollár), titokban elásta a sátra alatt
Ezzel valójában Istent lopta meg!
Ákánt, a családját (amely aligha volt tudatlan afelől, hogy mit tett) és a jószágait először megkövezték, majd elégették őket és Ákán minden vagyonát az Akor völgyében, amelynek jelentése: ’kitaszítottság, kegyvesztettség; baj’

De jól megy némelyeknek a másolás az őrtoronyból :D
Hát ott aztán van ismeret mit ne mondjak..

4 es te miről beszélsz látsz te linket itt a youtube-ról!?
Majd ha látod, hogy linkeltem a youtube ról akkor háboroghatsz, de addig kuss legyen és ne provokálj hazugságokkal.
Ha ellenzed azt amit írtam a 3 válaszomban semmi kifogásom ellene, de legalább akkor mutass rá, hogy hol tévedtem vagy mit hazudtam.
Érthető voltam!?

57.Nem kivánom senki lelkiállapotát felkavarni èa a tiedet mèg kevèsbè.Mivel az első bejegyzèsed tetszett is rövid ès èrthető felelet felvázalása.
A multkór egy 57 egy szenylinket tett fel a youtubirol,ami tiszta rágalom volt azt hittem te voltál.
Elnèzèst.

Semmi gond :) minden rendben..
Sokan vagyunk ugyan azzal a %-kal és így történhetnek félre értések.
Én is elnézést kérek, hogy egy kicsit "elgurult a gyógyszerem".
Rendben van...

További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!