Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van olyan rajtam kívül, aki...

Van olyan rajtam kívül, aki nem kedveli Sault?

Figyelt kérdés
2016. dec. 2. 09:54
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
79%

Sault?

Melyiket, Pál apostolra gondolsz vagy Dávid király apósára?

2016. dec. 2. 10:16
 2/16 A kérdező kommentje:
Igen. Jogos. Pálra gondolok
2016. dec. 2. 10:37
 3/16 anonim ***** válasza:
80%
Nem volt még hozzá személyesen szerencsém.
2016. dec. 2. 11:03
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nagy példaképem Pál.
2016. dec. 2. 11:03
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Pál apostol(Saul)példakép lehet minden keresztény, és olyan ember számára aki a kereszténységgel, de jobban mondva Istennel ismerkedik, akik esetleg úgy érzik, hogy nem elég "jók" Istenhez. Szerintem a Sátán talán legnagyobb fegyvere és ezt a neve mögötti szó is jól jellemzi /vádló/ maga az, hogy az embereket, akik esetleg Isten felé érdeklődnének, vagy már ismerek valamelyest, elbizonytalanítson, és az ember szívében, elméjében, lelkében felrója a bűnöket, aminek hatására, sokan úgy érzik, ők nem lehetnek Jézus követői, mert "túl" bűnösök. Pál apostol története arra világít rá, hogy nincs olyan, hogy túl bűnös ember, Isten azokat is képes a jó útra vezetni, akik vagy nem hiszik el, hogy ez lehetséges, vagy túl kevésnek tartják magukat, ahhoz, hogy Istent szolgálhassák. Számomra Pál története az egyik meghatóbb, és legtanulságosabb is. Nem tudom miért érzel ellenszenvet iránta, hiszen Isten előtt fontos persze egy szentéletű ember kitartása, de gondolj csak bele, mennyivel nagyobb dolog, egy olyan ember megtérése, akik megátalkodottan üldözte Isten gyermekeit, és ez most is igaz a világra, a legnagyobb szüksége az "orvosra" ma is azoknak van, akiknek távol van a szívük Istentől, hiszen ők az igazi betegek. Jézus ezt mondta. Máté 9. rész. 12. vers "Jézus pedig ezt hallván, monda nékik: Nem az egészségeseknek van szüksége orvosra, hanem a betegeknek."
2016. dec. 2. 12:33
 6/16 anonim ***** válasza:
36%

A kérdésem csak annyi, hogy miért nem kedveled?

Ő ugyan olyan tökéletlen ember volt mint mi, ettől függetlenül Istennek jónak látta felhasználni, hogy elvégezzen egy feladatot.

Mózes sem volt valami nagy beszédes, de a Teremtő nem kizárólag a képességet nézi, hanem azt is, hogy elvégzi-e az adott feladatot vagy sem.

Jeremiás sem akarta mert úgy gondolta gyermek még, ám a Teremtő képesítést tud adni azoknak akiket felszeretne használni, mert kellő alázat van bennük hogy ne bújjanak ki a dolgok alól.

Bocsánat egy kicsit eltértem...

Most tehát, mi a baj Pállal?

2016. dec. 2. 12:36
 7/16 A kérdező kommentje:
Igazából talán más megvilágításba helyeződik a történet, ha hozzáteszem, hogy nem keresztény vagyok
2016. dec. 2. 13:44
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
#7 Hogy szeretnél akkor valamit megérteni, ha nem is érted ennek a dolognak a jelentőségét? Mit szolgál a kérdésed?
2016. dec. 2. 14:09
 9/16 anonim ***** válasza:
55%
Érdeklődve várom, milyen szemszögből vizsgálod Pált.
2016. dec. 2. 15:40
 10/16 A kérdező kommentje:
Picit árulónak tartom, őszintén szólva.
2016. dec. 2. 15:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!