Megtért testvérek, hogy éltétek meg a régebbi ismerősök ellenszenvét?
Sziasztok, nehéz volt ebbe az egy mondatba belesűríteni a lényeget, talán nem is sikerült, első soron olyan emberek válaszát várom, akiknek a megtérése komoly konfliktusokat okozott a baráti, az ismerősök körében. Feltételezem sokatok, összefutott pár olyan ismerőssel, akik talán nem érthették azt, hogy ti miért változtatok meg, és akár barátságok, ismerősi kapcsolatok mehettek szét.
A félreértés elkerülése végett, megkérném az olyan keresztény felekezetek képviselőit, ahol kitagadás van, hogy ne írjanak választ, köszönöm szépen.
Kedves Kérdező.
Mi köze van a kiközösítésnek ahhoz, hogy egy ismerősöm, vagy család tagom, aki nem Tanú, hogyan viszonyult hozzám, mikor megtudta, hogy keresztény életet kezdtem el élni?
Bocsánat akkor nem értettem a kérdést, mert a családomban senki nincs kiközösítve, mindössze nem Jehova Tanúja.
Az én esetemben nem volt semmiféle változás, családom is, barátaim is elfogadtak ugyanúgy, mint előtte. Persze én sem térítgetem őket, tiszteletben tartom a másféle világnézetüket..
Unokatesómék máshova tértek meg, náluk másképp vannak a dolgok. Ott sem az volt a probléma, hogy ővelük ellenszenvvel viseltetett volna bárki is a környezetükben, hanem pont ők kezdtek el távolságot tartani azokkal, akik nem tértek meg. Vagy nem hozzájuk tértek meg.
"A félreértés elkerülése végett, megkérném az olyan keresztény felekezetek képviselőit, ahol kitagadás van, hogy ne írjanak választ, köszönöm szépen."
A kérdés alatti részbe ezt írtam, nem igazán értem, hogy ezen mit nem értesz, nem kérem olyan gyülekezetek képviselőinek a válaszát, ahol kiközösítés van, nálatok van, tehát nem kérem, ezt elkerülhettük volna, ha elolvasod rendesen a kérdést, és az azt követő részt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!