Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Megtért testvérek, hogy...

Megtért testvérek, hogy éltétek meg a régebbi ismerősök ellenszenvét?

Figyelt kérdés

Sziasztok, nehéz volt ebbe az egy mondatba belesűríteni a lényeget, talán nem is sikerült, első soron olyan emberek válaszát várom, akiknek a megtérése komoly konfliktusokat okozott a baráti, az ismerősök körében. Feltételezem sokatok, összefutott pár olyan ismerőssel, akik talán nem érthették azt, hogy ti miért változtatok meg, és akár barátságok, ismerősi kapcsolatok mehettek szét.

A félreértés elkerülése végett, megkérném az olyan keresztény felekezetek képviselőit, ahol kitagadás van, hogy ne írjanak választ, köszönöm szépen.

2016. nov. 30. 19:46
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
#8 Kértem, hogy olyanok ne írjanak, akik olyan gyülekezetet képviselnek, ahol van kitagadás, kiközösítés, a jehova tanúinál van, megkérnélek, próbáld meg legközelebb tiszteletbe tartani mások szavait.
2016. dec. 1. 11:53
 12/15 anonim ***** válasza:
Azért az érdekelne, hogy ha az a kérdés, hogy ki hogyan élt meg valamit, akkor mi a fenenek pontoznak le? Gratulalok mindenkinek.
2016. dec. 1. 13:25
 13/15 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező.

Mi köze van a kiközösítésnek ahhoz, hogy egy ismerősöm, vagy család tagom, aki nem Tanú, hogyan viszonyult hozzám, mikor megtudta, hogy keresztény életet kezdtem el élni?

Bocsánat akkor nem értettem a kérdést, mert a családomban senki nincs kiközösítve, mindössze nem Jehova Tanúja.

2016. dec. 1. 18:55
 14/15 anonim ***** válasza:

Az én esetemben nem volt semmiféle változás, családom is, barátaim is elfogadtak ugyanúgy, mint előtte. Persze én sem térítgetem őket, tiszteletben tartom a másféle világnézetüket..

Unokatesómék máshova tértek meg, náluk másképp vannak a dolgok. Ott sem az volt a probléma, hogy ővelük ellenszenvvel viseltetett volna bárki is a környezetükben, hanem pont ők kezdtek el távolságot tartani azokkal, akik nem tértek meg. Vagy nem hozzájuk tértek meg.

2016. dec. 1. 19:19
 15/15 A kérdező kommentje:

"A félreértés elkerülése végett, megkérném az olyan keresztény felekezetek képviselőit, ahol kitagadás van, hogy ne írjanak választ, köszönöm szépen."

A kérdés alatti részbe ezt írtam, nem igazán értem, hogy ezen mit nem értesz, nem kérem olyan gyülekezetek képviselőinek a válaszát, ahol kiközösítés van, nálatok van, tehát nem kérem, ezt elkerülhettük volna, ha elolvasod rendesen a kérdést, és az azt követő részt is.

2016. dec. 1. 22:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!