Tisztel keresztények! Szoktatok adakozni?
Figyelt kérdés
Milyen gyakran teszitek ezt és milyen formában?
Koldusoknak alamizsnát adtok-e?
A számotokra már régi de még nem tönkrement holmit kidobjátok vagy a szegényeknek adjátok?
Mennyire fontos az, hogy segítsünk a rászorulókon?
2016. nov. 20. 20:07
21/23 anonim válasza:
De ezzel kapcsolatos számadást nem felétek kell adniuk, és ezt nem értitek meg. Ha adni akartok, adjatok, de ha nem, akkor ne keressetek kifogásokat hogy miért nem, főleg úgy, hogy megitélitek.
22/23 A kérdező kommentje:
Én csupán a véleményemet írtam le, ettől függetlenül szívből adakozom.
A barátomnak is elmondtam többször is hogy menjen dolgozni mert nem hagyhatja éhezni a családját. De ennek ellenére állandóan segítettem, ha nem pénzel akkor étellel.
A feleségemmel imádkoztunk értük, és az Úr meghallgatta és lám már dolgozik.
2016. nov. 21. 17:17
23/23 anonim válasza:
Na ez a NEM ítélet, ahogy Te leírtad. Az ítélkezés nem az, hogy elmondom a véleményemet, hanem az, hogy tettekkel ítélkezem felette. Mint a bíróságon. Ott sem vélemény elmondás van, hanem büntetés. Ahogy a válaszoló írta, ő nem véleményt alkotott, hanem személyválogató módon megítélte, és büntette azzal, hogy ugyan tehette volna, de nem segítette, mert nemcsak véleményt alkotott, hanem a megítélése alapján a cselekedete is tükrözte azt. Te nem ítélted meg, hanem segítetted, és nemcsak materiális módon, hanem teljes szívvel melléálltál és könyörögtél értük. Függetlenül attól, mi a véleményed. Példa értékű. De úgy gondolom, hogy a válaszoló nem érti és talán nem is akarja érteni a markáns különbséget, és az ítélet fogalmát, a személyválogató fogalmáról már talán nem is beszélve. Ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!